» »

TŠC Nova Gorica

TŠC Nova Gorica

daBunks23 ::

Živjo!
Jaz se bom mogu naslednje leto odločat kam naj grem naprej na šolo. Mene pa kar zelo zanima računalništvo; programiranje in tehnika... tud že znam neki osnovnih reči o javi in o računalniku na splošno... zdej me samo "muči" kero šolo naj grem... jaz živim blizu Nove Gorice in tam je ta računalniška šola... pa nevem kok te tam teli učitelji naučijo, ker sem bral da na nekaterih šolah sploh še ne pozanjo novejših jezikov itd. Bi blo tud fajn če bi mi priporočili kakšno šolo kjer sledijo času...

matejm1994 ::

4 leta sem bil na tem TŠCju, oz. pardon, zdaj se kliče ŠC, tako da ti lahko povem iz prve roke, če te tečno kaj zanima :) Zdej, pisat o vsem se mi ne da =)

Kaj te naučijo... hja, pejmo tako. V prvem letniku je bolj strojna oprema in pa kako nalaganje Windows in Linux sistemov. Za nalaganje še vedno učijo z XP os, ampak ok. Windows 7 in 8 ter novejše je itak neprimerno lažje namestiti. Strojna oprema je še vedno stara. (Ampak to na računalnikih, kjer se učiš sestavljati, tako da to je itak vseeno. Na novejši se kvečjemu lažje sestavi. :) )
drugi letnik je tak, da imaš programsko opremo. Torej, Windows, Linux (bolj) in to. Pa tiste osnove HTML, Java. Ni težko.
Tretji in četrti letnik je progrmairanje. Poudarek je na javi, sploh v četrtem letniku je dosti reči za narediti. Sicer pa spoznaš osnove od PHP, Javascript, HTML5/CSS3, oracle DB (to se kar vredu navadiš).

Šola ni težka. Fanj je, ker imaš poleg šole še dost časa, da se lahko sam učiš tisto, kar te zanima. Tu predlagam, da se učiš preogramiranja v Javi v naprej. Potem bo vse dosti lažje, če boš že znal tisto, kar bodo učili.

Za kaj več, pa kar vprašaj :)

Zgodovina sprememb…

daBunks23 ::

Ja zanima me na kateri faks je dobro iti po tej šoli... in pa kaki so učitelji predmetov :D

Zgodovina sprememb…

matejm1994 ::

Jaz sem trenutno na FRIju, VSŠ.

Profesorji... hmm, raje nebi komentiral vsakega posebej, bom bolj tako nasplošno.
Preden ti povem moje mnenje o profesorjih, moraš vedet, da je to moje mnenje. Če vprašaš kakega drugega, bo mnenje gotovo drugčano.

Recimo, za profesorje, ki učijo te računalniške predmete. So kar kul. Sploh v četrtem letniku in trejtjem bost eimeli enega, k iveliko zateva. In če znaš, ne boš imel problemov. Če pa ne znaš oz. če se ne učiš, potem zna bit problem. Ampak nasplošno bi reku, da so profesorji povprečni. Noben ni tak, da bi bil zelo zelo zahteven. So pa tudi taki, ki zahtevajo bolj malo, ampak to bolj za tiste "nepomembne" predmete.

Glej, če je šola blizu, in te to zanima, potem je šola čist kul. Le predalagm, da če želiš, da ti bo lažje in da boš malo nadpovprečen, delaj še doma.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali ste zadovoljni s srednjo šolo na katero ste se vpisali ali obžalujete svojo odloč (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
649858 (1345) AtaŠtumf
»

Računalniška srednja šola

Oddelek: Šola
3011317 (8434) Halfdead987
»

Kaj naj naredim, kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
719308 (7334) DOOM_er
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747821 (45303) Jan987
»

Gim. in tehnična gim. ?

Oddelek: Loža
222253 (2070) NoUse4AName

Več podobnih tem