Forum » Pomoč in nasveti » Copyright slike
Copyright slike
šajtrga ::
LP
Zanima me sledeče ... Če jaz s spleta snamem sliko in jo naložim na spletno stran kot ozadje ( ali kaj podobnega ) ali je obvezno navesti avtorja ali ne?
Ter kako je z avtorskimi pravicami?
LP
Zanima me sledeče ... Če jaz s spleta snamem sliko in jo naložim na spletno stran kot ozadje ( ali kaj podobnega ) ali je obvezno navesti avtorja ali ne?
Ter kako je z avtorskimi pravicami?
LP
bluefish ::
Avtorske pravice samodejno pripadajo avtorju. Posledično ga moraš pred uporabo kontaktirati za dovoljenje.
shadeX ::
Razen če zraven slike ( ali katerega drugega fajla - mp3..) piše da lahko uporabiš v komercialne in lastne potrebe.
GALINTECH ::
Se pravi da če nekdo potegne sliko s spleta si jo prenese na namizje in pogleda pod Podrobnosti je avtor naveden ter ostale zanimivosti o sliki
Tako da na spletni strani zraven slike ni potrebno napisati ime avtorja?
Mavrik ::
Ne samo da je potrebno napisati ime avtorja, treba ga je prositi za dovoljenje.
The truth is rarely pure and never simple.
[D]emon ::
in pogleda pod Podrobnosti je avtor naveden ter ostale zanimivosti o sliki
Ne bo drzalo.
Iiiiin ne bo drzalo.
Ti brez dovoljenja avtorja ne smes objavljati nicesar, razen ce gre za CreativeCommons/fair use/kaj podobnega. V vsakem primeru pa mora biti avtor naveden, oziroma zadeva polinkana nazaj na vir.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdo bo ustavil Recenzenta 2?Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5036 (2618) | McHusch |
» | Sodišče Evropske unije: ponovna objava že objavljenih avtorskih del ni dovoljena (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 30019 (23553) | St235 |
» | Nedovoljeno kopiranje internet straniOddelek: Omrežja in internet | 4802 (3178) | Okapi |
» | MOL, ŠOU in ŠOS financirali "content aggregator"-jaOddelek: Problemi človeštva | 4432 (3435) | luli |
» | Kako je z avtorskimi pravicami na delu, ki ga ustvarijo živali? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 23282 (20243) | BlueRunner |