Forum » Pomoč in nasveti » Blue screen po zamenjavi RAMa
Blue screen po zamenjavi RAMa
lommmp ::
Na Asus p7h55 matični plošči sem imel eno 2GB palico RAMa. Po zamenjavi z dvema 4GB palicama se windows ne zažene ampak ostane na sliki od matične plošče. Če poskusim računalnik zagnati s le eno palico 4GB RAMa pa se pojavi bluescren. Če uporabim spet star RAM se windows zažene kot mora.
Kaj je narobe? Kaj lahko naredim?
Hvala in LP
Kaj je narobe? Kaj lahko naredim?
Hvala in LP
filip007 ::
Si resetiral nastavitve po zamenjavi, ali kar po domače s prejšnimi.
Trevor Philips Industries
nisem, nastavitve na matični? mimogrede če je nameščen 2GB RAM in 4GB RAM deluje.
ram je kompakten s to matično sem preveril.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lommmp ()
hojnikb ::
nisem, nastavitve na matični? mimogrede če je nameščen 2GB RAM in 4GB RAM deluje.
si šou na proizvajalčevo stran in pogledal, da je ta revizija rama kompatabilna ? (ps: en model ramov ima lahko 10-20 revizij)..
#brezpodpisa
odklopil sem kabel za napajanje in baterijo odstranil za 2 minuti. ne spremeni se nič. preveril sem če je RAM kompatibilen in je.
hojnikb ::
odklopil sem kabel za napajanje in baterijo odstranil za 2 minuti. ne spremeni se nič. preveril sem če je RAM kompatibilen in je.
si preveril, če je revizija rama kompatabilna ?
Če je napisan model rama pod QVL, še ne pomenm da je kompatabilen..
#brezpodpisa
OZZY ::
lahko je problem v tem, da ti plošča ne sprejme single sided rame.. ampak samo dual sided.. kar pomeni, da mora imeti čipe na obeh straneh ploščice. Stavim na to.. p55 / H55 plate so imele s tem probleme in tvoja je med njimi.
Go with the flow.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava s prepoznavanjem RAMa.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2227 (1858) | virus258 |
» | Matična plošča ASUS in nekompatibilnost RAM-aOddelek: Pomoč in nasveti | 1549 (1467) | zaloznik |
» | Ram problemOddelek: Strojna oprema | 1444 (1141) | OZZY |
» | Problem z RAMi iz 8gb na 16gbOddelek: Pomoč in nasveti | 2943 (2546) | Hayabusa |
» | Obnovitev starega računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9053 (8086) | Tomaž |