» »

Matična plošča ASUS in nekompatibilnost RAM-a

Matična plošča ASUS in nekompatibilnost RAM-a

zaloznik ::

Pozdravljeni,

v računalniku imam matično ploščo Asus P8H67-m EVO, vendar sem hotel zamenjati RAM z drugim in so se pričele težave. Prej sem imel v prvem slotu 2GB in v drugem 4 GB palico (DDR 3), nato sem oba vzel ven in dal not 2x 4GB identični palici (isto DDR3). Začela je utripati luč pri MemOK, kar sem vzel kot, da očitno nista kompatibilni z matično ploščo. Ugasnil sem računalnik, odklopil elektriko in namestil prejšnji palici isto, kot sta bili prej. Ponovno je začela utripati luč. Poskusil sem tudi samo z 1 in vedno isti rezultat. Nato sem testiral z vsemi 4 RAMi, vse kombinacije, vzel ven baterijo, jumper, spihal slote in še vedno LED luč utripa ali gori. Ne pridem niti do BIOS-a.
Če imate morda še kakšno idejo, kaj mi je storiti, razen da kupim novo identično matično, bi bil zelo hvaležen. Če kupim drugo, bom moral ponovno namestiti Windowse, s tem mi bodo šli vsi certifikati, kar pa sploh ne bi bilo dobro.

Najlepša hvala za pomoč,
Urban Založnik

ST-777 ::

zaloznik je izjavil:

... kaj mi je storiti, razen da kupim novo identično matično
Poglej na spletno stran Asus, katere rame firma priporoča za tvojo Asus ploščo. Nakup priporočenih ramov je ceneje, kot kupiti novo matično.

ST-777 je izjavil:

zaloznik je izjavil:

... kaj mi je storiti, razen da kupim novo identično matično
Poglej na spletno stran Asus, katere rame firma priporoča za tvojo Asus ploščo. Nakup priporočenih ramov je ceneje, kot kupiti novo matično.

Po moje ni v tem fora. Če so mi prej normalno delovali, bi zdaj tudi morali. 2GB so corsairovi, 4GB so kingstonovi, 2x GB pa HP-jevi. Montiral sem jih ločeno, tako da sta bila HPjeva istočasno not, ali pa ona 2 istočasno, samo v različnih slotih.

Spajky ::

V biosu daj Ram by SPD timinge ... pa probaj še enkrat.
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Spajky je izjavil:

V biosu daj Ram by SPD timinge ... pa probaj še enkrat.

Če sploh ne morem do BIOS-a prit :) lučka začne utripat, preden matična piskne. če jih pa dam ven, se pa normalno začne dret :)

Dr_M ::

Tipko Mem Ok imas? Pritisnil?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

AC_DC ::

Bios imaš zadnji ?
https://www.asus.com/Motherboards/P8H67...

Točna modela starih/novih ramov ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

videc ::

Najprej odklopi vsa napajanja, tudi gumbno baterijo daj ven, da se bios pobriše.
Daj samo eno palčko noter, da boš prišel do biosa. Nato ga nastavi na privzete ali samodejne nastavitve, predvsem hitrost rama.
Potem pa poskusi še enkrat z več palčkami.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: videc ()

AC_DC je izjavil:

Bios imaš zadnji ?
https://www.asus.com/Motherboards/P8H67...

Točna modela starih/novih ramov ?

Ni bil zadnji, zdaj ga pa tako ali tako ne morem flashat :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

matična plošča asus problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
111119 (811) Han
»

Ne prepozna SSD diska

81126 (874) m3k
»

atikmdag.sys - rabim pomoč

255961 (4444) The Player
»

Računalnik je obsedel hudič (strani: 1 2 )

507196 (5142) GTX970
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110891 (9482) inbox

Več podobnih tem