» »

Pes izbruha vse

Pes izbruha vse

«
1
2

BorutO ::

Najprej bi rad vprašal, kako to, da nimate nobenega "podforuma" za živali, ali kako se to pač imenuje.

Problem je sledeč. Kar na lepem se je psu stanje poslabšalo, in to zelo. Da grem od začetka. Prvi dan, ko smo opazili, da nekaj ni vredu z njim, je bilo, da je imel čuden glas, ko je lajal, neobičajnega zanj, pa tudi premikal se je počasi. Naslednji dan, se pravi včeraj, pa sploh več ni nič jedel, samo vodo je pil in cel čas samo ležal. Je bil živinozdravnik tu in mu je dal štiri inekcije, ob enem je pa našel velikega klopa pri vratu. Venar stanje se mu ni nič izboljšalo. Danes je pa res bila katastrofa. Zjutraj je prišel živinozdravnik, mu spet dal štiri inekcije in mu odvzel kri, da bo pregledal kaj je narobe z njim. Pil je zelo veliko in vse kar je spil je izbruhal, zraven pa tu pa tam izbruha kri. Kri ni rdeča ravo, ampak je tako, maličko je je in pomešana z vodo. En čas je bil popolnoma neodziven, kakšne pol ure, potem je spet k sebi prišel. Vendar večarj celo večer in danes se vleče stran od hiše, kjer bi rad svoj mir očitno. V glavnem, vse kar spije izbruha, občasno tudi malo krvi.
Cel čas ima zaprte oči, tu pa tam jih odpere in včasih pogleda malo okoli sebe. Tolko še je pri sebi, da lahko sam gre nazaj do hiše, kar še mi daje neko upanje, da se bo izmazal kar mu že pač je.

Tisti, ki se kaj spoznate, in ne pametujete samo, je mogoče, da bi fasal kaj od klopa? Redno ga preglejujemo, ampak očitno smo ga ravno tam ne. Ima zelo gosto in veliko dlako, tako da ga je temeljito skoraj nemogoče pregledati, ker nikoli ni primiru ker je poln energije. Danes sem imel prav občutek, da se večera ne bo dočakal, ampak je malo prišel k sebi, vendar je isto kot prej. Prej, pred kakšne pol ure, je spil veliko vode, ni bilo dve minuti, pa jo je že nekaj izbruhal, brez krvi.

shadeX ::

Deluje mi kot nekakšna infekcija. Mogoče je res klop kriv.

Koliko je star?

BorutO ::

8 let bo. Samojed.

Balaton ::

Če mene vprašaš bi ti koristilo drugo mnenje. Pelji ga k drugemu veterinarju oz. naj on pride do tebe.

PacificBlue ::

Kako pogosto pa bruha čez dan? kaksni so njegovi iztrebki, so kaki črvi not?

fantasycamp ::

Mislim da je prvo vprašanje, zakaj ljudje sprašujejo stvari ki so urgentne na slotech?
Kaj mislijo s tem dosečt!

Prepovedano bi moralo bit svetovanje o boleznih ljudi in živali, pojdite do zdravnikov in veterinarjem!

miraldi ::

Ima mogoče pes kaj vročine? Infuzijo mu je dal veterinar, da dobi malo energije?

Drugače pa ti priporočam, da se registriraš na Pesjanar.si in tam odpreš temo. Večinoma so vsi uporabniki ful prijazni in radi pomagajo(tudi meni so).



Lp
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

GamerBoy ::

Tile veterinarji so res takšni, da je 2. mnenje res super priporočilo. Naš je imel nek tumor in so mu 1. hotli kar zadnjo inekcijo dati, ker mu kao ni pomoči, peljemo drugam ga režejo in pes je živel še 5let in umrl pod inekcijo, ker so ga kolki izdali in nasploh je bil zdelan o starosti, da niti hodit več ni mogel in je po sebi sral, o tumorju pa ne duha ne sluha.
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

BorutO ::

Ne vem kako pogosto, mislim pa da vedno, ko pije. Za iztrebke pa ne vem, mislim, da ga niti nisem videl, da bi kaj sral, ker očitno tudi nima kaj, ker sploh nič ne je.

Fantasycamp, ti lepo piše, da je bil veterinar že dvakrat pri njem in mu dvakrat dal po štiri inekcije. Jutri bodo prišli izvidi, tako da bo vedel kaj mu je, upam. Ampak meni ne da mira, ker ko ga gledam, se mi smili.

Tako bi mu rad pomagal, pa ne znam. Upam, da bo veterinar jutri vedel,da ga bo začel pravilno zdraviti.

Miraldi: ima vročino ja. Za infuzijo pa ne vem, ker me ni bilo doma, ker sem delal.
Bom počakal do jutri, če veterinar ne bo nič takega odkril, ga bom pelal drugam, ker ga za nič na svetu nočem izgubiti, da bi pa trpel, pa tudi nočem.

Spovedničar, saj bom tako naredil, ampak trenutno temu veterinarju zaupam, pa ve kaj dela in še sosed mi je, ampak vseeno, več glav več ve.

Balaton ::

OP, samojedi imajo ponavadi probleme z diabetisam, ki se pojavi v srednjih letih, se pravi približno pri isti starosti kot je tvoj pes. Ugibam, ampak simptomi so si dost podobni. Itak boš pa jutri zvedel in ti bo veterinar povedal kako naprej.

Upam da se mu uspe zmazat. ;)

BorutO ::

Balton, pa je to normalno, da se mu bi zaradi tega zdravje poslabšalo tako, da bi še komaj hodil in skoraj šel?

Mimo grede, sem opazil, da ima tudi težave z dihanjem.

BaToCarx ::

Da ti ga ni kdo zastrupu z strihninom. :/

#000000 ::

kaj pa kaka zastrupitev ? V MB je zadnje čase veloko tega če si iz tistega konca.

nekaj je zagotovo fejst narobe, jest nebi kej dost čakal na izvide in ga šele potem peljal drugam, mal bo grdo zgledalo do soseda, ampak pes je tvoj, pa niti mu ne rabiš povedat, ako se ne bo kej odkrilo.

8 let še ni neka starost za te pse, je bolj starejši mladinc, da pa bi kr tako nanekrat zbolel pa m druzga kot da je kej pojedel ne pade na pamet.

Upam da bo OK.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Balaton ::

Kot sem rekel, ugibam. Da se vleče bi še razumel glede na to nič ne žre, samo problemi z dihanjem so pa popolnoma druga liga. Ne znam ti nič svetovati razen tega da do jutri počakaš in ga probaš čimbolj umiriti. Jutri boš vsaj vedel pri čem si.

mat xxl ::

Ma stanje je urgentno, pelji ga v Lj na glavno Vet kliniko Cesta v mestni log, so dežurni 24 h !

BorutO ::

Bom počakal do jutri, ampak sem tako nestrpen. Včeraj skoraj celo noč nisem mogel spati, danes pa tak verjetno ne bom nič.

Tudi drugi so mi rekli, da se bi lahko zastrupil s čim. Soseda sta lovca, ampak mislim, da bi doma nastavljala stupe, pa tudi ne, pa še psa mata rada, niti pes nikomur nič ni nikoli naredil. Ni nobenega ugriznil, pa še napadalen ni. Rad laja in tuli, ampak mislim, da vgrizniti niti ne zna.

To je on na sliki.
 :(

:(

drvo ::

ZAstrupljen mogoče?

Balaton ::

Povej kako se izide. Sam mam evrazijca in sta si pasmi dost podobni, glede na to da so samojeda križali še z dvema pasmami da so producirali evrazijca. Anyway, če si paničen lahko narediš tako kot je mat xxl rekel, sam se mi zdi nepotrebno, glede na to da so izvidi že v obdelavi. Good luck.

mat xxl ::

Poglej stanje je urgentno, tvoj veterinar, ki je prišel, do vas je vsaj za moje pojme po mojem mnenju en šalabajzar, saj po 2 dnevih še zmeram ni postavil točne diagnoze. Sasm veš koliko ti je do tega psa, ga boš z lahkoto pogrešil ..... ali se boš potem po glavi tolkel, da morda nisi naredil, dovolj. Tudi samo ti vidiš kako je stanje trenutno.

Je pa osnovno pravilo v takih primerih samo voda ........, ko bo vet rekel, da lahko kaj bo pa kuhan riž in pusto piščančje meso in to male količine in potem dalje, samo dokler ni diagnoze samo voda....

Skratka niti infuzije nič mu ni dal..... najmanj, kar naredi da malo pokliči dežurnega veterinarja, glede na stanje, ki je trenutno in sam oceni, kako urgentno je . V tvojem primeru gre lahko za zasuk želodca, za zastrupitev ... ma milion variant ...... in samo pravi specialist ti bo pomagal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

shadeX ::

Zelo lep pes je.

Upam da mu bo bolje.

BorutO ::

Jaz sem sicer iz vzhodnega dela slovenije - prlekija. Skratka, tu "sodelujeta" dve veterinarstvi. Ena je ta, za katerega dela sosed, druga je pa v murski soboti, kjer dela njegova punca, kjer mislim, da je v murski glavno veterinarstvo. V glavnem, njej je predal kri, in je rekel, da bo jutri zjutraj že vedel kaj je narobe.

Mat xxl, jaz ne bom rekel, da je šalabajzer, kakor si ga imenoval, ker mi je tega psa že dvakrat rešil. Enkrat so ga psi dobili, drugič pa si je pri repu zlomil nekaj ob hrbtenici, da ni mogel hoditi, v murski soboti, kjer dela njegova punca, so mu "zacementirali"tisti del, da lahko spet normalno hodi, potem pa je imel probleme, da ni mogel srati in je takrat tudi bil zelo bogi, tudi bi skoraj šel, vendar ga je rešil. Mu zaupam. Bom pa jutri videl kaj bo rekel, v najhujšem primeru ga bom res odpeljal v LJ.

shadeX ::

Poročaj zjutraj kaj si izvedel..

urosh ::

Ce si iz Prlekije - pelji ga v Moravske toplice (Nabergoj). Iz izkusenj ti lahko povem, da tam vejo pomagati.
Je bil ocetov pes (brat od nase psicke) ves cuden, srbelo ga je tako, da se je do krvi praskal. Lokalci so ga samo filali z injekcijami, ki so pomagale zgolj kratkotrajno. Po enem tednu je bilo meni tega dovolj in sem ga peljal v Moravce - tam so s prve ugotovili, da ima garje. Lokalec je vzel vzorce in vse, pa tega ni ugotovil...
Upam, da bo ok.

WarpedGone ::

Najprej ... I feel your pain :(
Drugo ... žal ni vsak veterinar vreden svojega imena. To ne pomeni, da ni noben. Če si našel tazga, ki je, ma tvoj pes že veliko srečo.
Tretje ... tule lahk samo delimo tvojo bolečino, pomaga pa lahko le veterinar, ki se spozna na pse in vsaj na njihove "pogoste probleme"

Gle na akutnost problema, gre žal najverjetneje za zastrupitev. Kar se neredko konča slabo :(
Zbogom in hvala za vse ribe

Er333 ::

Sicer je pa tako. Za bolj strokovna mnenja vprašaj na forumu http://www.mojpes.net/forum/index.php ker tam sodeluje veliko izkušenih pasjeljubcev od veterinarjev, do rejcev...

M@73Y ::

Verjetna zastrupitev.
Našemu mačku se je to zgodilo 4 leta nazaj. Rezultat - 4 leta je že mrtev. Nujno veterinar.
..jump into psytrance tunnel..

Half-Saint ::

Pi*da pes dva dni komaj živ, sam leži in kozla, ti pa čakaš in jamraš tle!!! Jst bi ga peljal k dežurnem veterinarju magari v MB, če je treba!
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

cypena ::

Možno, da je kje pojedel strup za glodalce...
Moj pes je že pred časom našel par pšeničnih zrn obdelanih s strupom za miši in jih pojedel. Rezultat je bil splošna oslabelost, neznosna žeja in bruhal je rjavkasto zmes podobno "zocu" od kave. Kasneje sem zvedel, da je to delno prebavljena kri...

Vso srečo.
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

crniangeo ::

oT: koyotee: yes sir

vse je možno, teorij je ogromno, rezultat pa je še vedno enak: pes bruha in noben mu najverjetneje še ni pomagal da bi nehal bruhati :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

kod ::

Če bi pojedel strup za glodalce bi se vidlo na krvni analizi, pravtako bi se vidlo če ima boreliozo. Za narest osnovne krvne teste rabijo malo več kot 15 minut, tako da ne vem kaj delajo v tvojem primeru, da rabijo več kot en dan.

Ko je moj pes imel težave z bruhanjem, je imel raka na črevesju in mu ni bilo mogoče več pomagati. Mi je pa veterinar delal isto sranje kot v tvojem primeru, par inekcij, čez dva dni še par inekcij. Od teh inekcij pa itak ni bilo nobenega efekta.
Ti zahtevaj da ti čim prej naredijo kake preiskave, ne pa da ti psa samo z inekcijami filajo.

BorutO ::

Krvne analize niso baje nič pokazale, da bi imel zastrupljeno kri ali pa kaj. Zdaj je pustil par tekočin, ki mu jih moremo spraviti notri. Jutri pa obvezno k veterinarju peljati. Samo je vedno slabši, niti ne hodi več prav. S sranjem nima težav, ker je zdristal, tako da je to v redu.

Cypena, nekaj podobnega je tudi pri njem. Neprestano žejen in tudi voda je bolj take barve, samo ni tako temne. Kako se je pri tebi to končalo in kaj si izvedel, kaj mu je bilo? Bom še počakal dve uri, bom videl, če mu bo kaj slabše, pa ga takoj peljem v mursko ali pa v lj. Bom videl kako se bomo zmenili doma.

driver_x ::

Ne mečkaj, naloži ga v avto in pelji na kliniko! Mojega so dobro zdravili na kliniki od veterinarske fakultete na Cesti v mestni log v Lj.

kod ::

Te tekočine so infuzija ali kaj drugega?
Jaz bi ga na tvojem mestu danes peljal do enega bolj resnega veterinarja kot je ta, ker če boš preveč mečkal bo lahko prekasno za psa pozdravit.

Engineer_ ::

GamerBoy je izjavil:

Tile veterinarji so res takšni, da je 2. mnenje res super priporočilo. Naš je imel nek tumor in so mu 1. hotli kar zadnjo inekcijo dati, ker mu kao ni pomoči, peljemo drugam ga režejo in pes je živel še 5let in umrl pod inekcijo, ker so ga kolki izdali in nasploh je bil zdelan o starosti, da niti hodit več ni mogel in je po sebi sral, o tumorju pa ne duha ne sluha.


torej namesto da bi ga odrešili ste ga rajši še 5 let mučili tako da je na koncu sral po sebi, kot si sam napisal in ni bil zmožen niti vstat več.


ja, res ste mu pomagali.

Blazz ::

imho v lj na veterinarsko takoj

miraldi ::

BorutO je izjavil:

Krvne analize niso baje nič pokazale, da bi imel zastrupljeno kri ali pa kaj. Zdaj je pustil par tekočin, ki mu jih moremo spraviti notri. Jutri pa obvezno k veterinarju peljati. Samo je vedno slabši, niti ne hodi več prav. S sranjem nima težav, ker je zdristal, tako da je to v redu.

Cypena, nekaj podobnega je tudi pri njem. Neprestano žejen in tudi voda je bolj take barve, samo ni tako temne. Kako se je pri tebi to končalo in kaj si izvedel, kaj mu je bilo? Bom še počakal dve uri, bom videl, če mu bo kaj slabše, pa ga takoj peljem v mursko ali pa v lj. Bom videl kako se bomo zmenili doma.


Joooj noo.

Dej ga odpelji na veterinarsko kliniko, da mu pomagajo vidiš, da kuža trpi. Očitno te injekcije ne pomagajo.
Če že tretji dan ni nič boljše verjemi, da se nebo sam od sebe zmazal.

Drugače pa vse kaže na zastrupitev sploh, če je tak kot moja psica katera vse požre in se je tudi že zastrupila z mrhovino.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

harmony ::

Eh brezveze karkol pisat.

Jebes soseda. Ocitno ti je on bolj pomemben.

Pel ga nekam, kjer ga bojo oring pregledal.

A ce bi takole bilo tvoji punci, bi z njo tudi tako ravnal ali bi jo raje peljal na urgentni oddelek.

Vajenc ::

V vodo mu primešaj malo mleka za boljši okus, če ne mara vode pit.

Edit: še 1x prebral in vidim, da pes pije. Me je infuzija zavedla.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Pithlit ::

BorutO je izjavil:

Krvne analize niso baje nič pokazale, da bi imel zastrupljeno kri ali pa kaj. Zdaj je pustil par tekočin, ki mu jih moremo spraviti notri. Jutri pa obvezno k veterinarju peljati. Samo je vedno slabši, niti ne hodi več prav. S sranjem nima težav, ker je zdristal, tako da je to v redu.

Bom žleht. Tko da če ne moreš hendlat tega (da sem žleht) raje ne beri.

OK? Si? Dobro.

Lej... ti imaš svojega psa tolk rad da ga pustiš 3 dni trpet?!? Halo? Če ti je kaj do njega ga pelji nekam kjer imajo več pojma kot tvoj sosed! Urgenco najraje. Saj jo ziher imate nekje. Če ne takoj za voglom se bo pa treba peljat kak kilometer stran. Sicer pa imaš telefon ane? Pokliči pa povej kaj se dogaja in vprašaj kaj priporočajo. Na tvojem mestu bi jaz bila že prvi dan na urgenci (magari v Lj).

Ja, imam psa. In ja, sem že vzela fraj dan (dopust) samo zato da so mi jo pregledal ko si je tačko nekam zapela pa ni mogla nanjo stopit.

Mislim no... 3 dni?!?
Life is as complicated as we make it...

Duhec ::

@BorutO, bratrancu je poginil francoski buldog. Simptomi: močna žeja, kri prisotna v bruhanju, urinu, blatu; zmedenost, utrujenost....
Žal prepozno, niso ga rešili. Vzrok: odpoved ledvic, rak nadledvične žleze, povezan s hipofizo.
Mudi se ! Urgenca, ultrazvok itd...!

harmony ::

Vec kot tri dni, dejansko tece cetrti dan.

cypena ::

BorutO je izjavil:


Cypena, nekaj podobnega je tudi pri njem. Neprestano žejen in tudi voda je bolj take barve, samo ni tako temne. Kako se je pri tebi to končalo in kaj si izvedel, kaj mu je bilo?



Jaz sem videl zrnca, ki jih je teta nastavila za miši, ker je bila invazija, in jih je nekaj raznosilo naokoli...
Kuža se je pa potem kar hitro zrihtal in je bil kmalu tak kot prej, ker ni veliko tega pojedel.
Ko sem videl zrnca in na internetu poiskal simptome zastrupitve s strupom za glodalce, je bilo precej očitno kaj kuža muči...
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

[D]emon ::

Internetna diagnoza ni nadomestilo za diagnozo usposobljenega veterinarja.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

mat xxl ::

driver_x je izjavil:

Ne mečkaj, naloži ga v avto in pelji na kliniko! Mojega so dobro zdravili na kliniki od veterinarske fakultete na Cesti v mestni log v Lj.


Tile so tudi daleč daleč največji strokovnjaki v RS z največ možnimi tehničnimi pregledi, analizami.....

Vsekakor pa te nikakor ne razumem, KAJ NE VIDIŠ, DA NE GRE NA BOLJE, KAJ BOŠ ČAKAL TOLIKO ČASA, DA MU TUDI NAJVEČJI SPECIALISTI NE BODO MOGLI VEČ POMAGATI ? Če je pes ljubljen družinski član, potem mu ja pomagajte in to TAKOJ !!!

fantasycamp ::

Očitno eden tistih ki mu je denar bolj pomemben kot pes, sej bo pač drugega kupil, ga pride ceneje...

Kakšen narod mamo tuki da ne verjameš!

Roadkill ::

Mah... folk različno dojema hišne ljubljenčke. Eni kot družinske člane, drugi kot orodje/potrošni materijal. Večina nekje vmes.
Enako je z avtomobili/denarjem.

Ni pa treba tle človeka obsojat do amena, zato ker na eno žival ne gleda enako kot vi.

Pa preden me napadete kot heretika... sem imel psa in sem zanj bolj skrbel kot za večino ljudi, ki sem jih srečal do sedaj. Ampak nima smisla, da bi od vseh pričakoval enako... samo zato, ker je pes. Jebeš mačke/ribe/krave/koze itd ane...
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

Cervantes ::

Če si na podnu s financami, je it k dobremu vetu lahko velik strošek. Preiskave pa še kakšen rentgen ali ultrazvok, pa si prec na par sto evrih. Pol pa še operacija, 1000+ ka bog.
V današnjih časih je tudi moja velika skrb, kako bom sposoben mojemu psu zagotoviti zdravstveno oskrbo, ko in če bo situacija to zahtevala.
:(

fantasycamp ::

Cervantes je izjavil:

Če si na podnu s financami, je it k dobremu vetu lahko velik strošek. Preiskave pa še kakšen rentgen ali ultrazvok, pa si prec na par sto evrih. Pol pa še operacija, 1000+ ka bog.
V današnjih časih je tudi moja velika skrb, kako bom sposoben mojemu psu zagotoviti zdravstveno oskrbo, ko in če bo situacija to zahtevala.
:(



samo potem je misliti z glavo nekaj kar je izredno potrebno!

Ne met psa če nisi sposoben mu dat oskrbo in zdravniško oskrbo.

harmony ::

fantasycamp je izjavil:



Ne met psa če nisi sposoben mu dat oskrbo in zdravniško oskrbo.

A to velja tudi za otroka? Ce ja zakaj toliko revscine med otroci.

Roadkill ::

Nehite pretiravat no.

Poznam osebno primer, kjer so v zdravljene psa vložili 10-15k€. S tem da je pes ves ta čas komaj hodil, moral nosil plenice, ker je bil inkontinenten.
Vsakih par mesecev so mu izrezali par tumorjev. Na koncu so ga na sprehod vozili v vozičku.

Tako so ga matrali kakih 5 let. Jaz bolj nesrečne živali še nisem videl.

Vse v mejah normale.
Ü
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroški psa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
779791 (7090) jype
»

Napad psa - kdo je kriv? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14828888 (24484) Mare2
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10922150 (20399) krneki0001

Več podobnih tem