Forum » Pomoč in nasveti » Ustvarjanje "name tagov" v Excelu
Ustvarjanje "name tagov" v Excelu
Fifty ::
Kakšna ideja kako naj razdelim celice v Excelu, da bo po tiskanju pripravljeno za rezanje v določeno obliko (9cm dolžina, 5,3 višina), ki bodo enakomerno razporejene na A4 formatu?
Ne vem kako naj dobim pravo velikost, ker v excelu ne morem višino stolpca ter vrstice definirati v cm.
Prosim za pomoč.
Hvala
Ne vem kako naj dobim pravo velikost, ker v excelu ne morem višino stolpca ter vrstice definirati v cm.
Prosim za pomoč.
Hvala
Duhec ::
Če ti kaj pomaga je 1 točka približno 1/72" ali 0,035 cm.
Jaz bi natiskal v Wordu, kjer lahko izbiraš nalepke različnih oblik in velikosti ali pa skreiraš povsem svoj list razreza, npr. tvojih 9 x 5,3 cm. Podatke nato uvoziš iz Excela.
Jaz bi natiskal v Wordu, kjer lahko izbiraš nalepke različnih oblik in velikosti ali pa skreiraš povsem svoj list razreza, npr. tvojih 9 x 5,3 cm. Podatke nato uvoziš iz Excela.
toxius ::
Bi lahko prosil za pomoč, kako se naredi list razreza 9 x 5,3 cm?
Hvala
v ribbonu se sprehodi na Postavitev strani, klikni na ikono velikost strani in poišči primerno velikost, tudi custom velikost lahko ;)
Navodila so za Excel 2010/2010/2013
ali pa si mogoče poglej tukaj:
http://office.microsoft.com/en-001/exce...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toxius ()
Fifty ::
Hvala za odgovor.
Zanima me samo, zakaj imam pri tiskanju dimenzije 8,5 x 5cm, medtem ko je v Wordu nastavljeno na 9 x 5,3 cm?
Hvala.
Zanima me samo, zakaj imam pri tiskanju dimenzije 8,5 x 5cm, medtem ko je v Wordu nastavljeno na 9 x 5,3 cm?
Hvala.
Duhec ::
Že ni točno.
Če zdaj delaš v Wordu potem izberi kot da boš tiskal na A4 list nalepk.
To je drugače kar dimenzija vizitke.
V Wordu izberi Avery kodo M2113, ki ima dimenzijo 9,1 x 5,5 cm.
Na ekranu se ti na eni strani pojavijo črtice točno v teh dimenzijah, torej 2 x 5 pravokotnikov. To lahko izkoristiš za osnovo, da točno na te črtice ne vem, postaviš svoj okvir in notri sliko/tekst/po želji.
Ko boš dal tiskat, bi moral bit tisk dokaj točen.
Video glede izbora nalepk:
Če zdaj delaš v Wordu potem izberi kot da boš tiskal na A4 list nalepk.
To je drugače kar dimenzija vizitke.
V Wordu izberi Avery kodo M2113, ki ima dimenzijo 9,1 x 5,5 cm.
Na ekranu se ti na eni strani pojavijo črtice točno v teh dimenzijah, torej 2 x 5 pravokotnikov. To lahko izkoristiš za osnovo, da točno na te črtice ne vem, postaviš svoj okvir in notri sliko/tekst/po želji.
Ko boš dal tiskat, bi moral bit tisk dokaj točen.
Video glede izbora nalepk:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9143 (3472) | omni-vor |
» | Pomoč NFS Pro streetOddelek: Igre | 735 (591) | ferlicjanez |
» | Program za tiskanje položnicOddelek: Programska oprema | 12926 (9741) | gregy |
» | Word - nujno rabim pomoč!Oddelek: Programska oprema | 6613 (6386) | SanAndreas |
» | Nakup laptopaOddelek: Kaj kupiti | 1051 (981) | Leks |