» »

Brezžičen Alarm Za Vrata - DIY Custom

Brezžičen Alarm Za Vrata - DIY Custom

RuskiSnajper ::

1 1x laserski trip sensor nevidni, ali magnetni, nekako narejen da se ne vidi kaj je in za kakšen namen.
2 1x brežžični oddajnik za senzor
3 2x brezžični sprejemnik za luč in zvočni alarm
4 3x gumb
5 3x malo logično vezje
6 4x potenčni gumb (nevem kak se temu reče, vglavnem za obračat kot da bi nastavlal glasnost)
1 1x majhno stikalo za popoln izklop/vkop senzorja(vgrajeno?)

Shema:

Vhodna vrata: Senzorski sistem, brezzični oddajnik.
Soba 1: Brezzični sprejemnik z zvočnim alarmom
Soba 2: Brezzični sprejemnik z led lučkami

----------------------
Brezzične naprave nesmejo bit navadni "WiFi" ki bi oddajal signale cel čas, samo ko se sproži da en ping in potem je od sprejemnika sprogramirano kaj se mora izvest. Dosega 20 metrov je čisto dovol. Tak kot je za avto daljinec za zaklepanje, se mi zdi, samo tisti so malo švoh. Ta mora skozi 2 debela zida.

-Senzor bo nameščen ko se vrata odprejo in/ali ko oseba stopi skozi vrata (prekine laser, lahko marak inštaliram nekje drugje in preko ogledalic namestim tako da se naprave ne vidijo)

-Eden večji gumb bo pri senzorju s katerim se bo upravlal specialen vklop in izklop senzorja, eden pritisk na ta gumb bo začasno prekinil delovanje senzorja ali brezzičnega oddajnika za N sekund, z enim potenčnim gumbom pa se bo čas trenutne prekinitve nastavljal po sekundah od 1 do vsaj 30 ali več.

V SOBI 1 z zvočnim alarmom bo 1 od potenčnih gumbov za nastavitev glasnosti alarma, eden od potenčnih za nastavitev dolžine alarma od 1 do 30 ali več sekund.
Izklop zvočnega alarma mora delovati preko glasnosti, torej minimum je 0.

V SOBI 2 z LED lučkami bo nameščen 1 od potenčnih gumbov za nastavitev kako dolgo bo utripanje trajalo, načini in podrobnosti utripanja bojo vprogramirana v vezje in nerabijo bit nastavljiva.

Pri vratah ni nobenih opozoril, tisti ki vstopa ne sme slišati da se je alarm sprožil, edini zvočni alarm bo itak na drugi strani bajte in se ne bo slišalo.

Gledal sem nekaj na conradu malo, nisem električar in niam blage veze o tem trenutno, se pa spoznam na tehnične stvari večinoma okoli računalnikov in enostavne elektronike.

Ceneje pride če to elektroniko sam nabavim in potem pride električar sprogramirat ?

To je vse DIY, nobenega kupljenega kompleta, če pride vse skup več kot 100 EUR je totalna bedarija.

negotiator ::

Ja, za izdelavo je to precej zahtevno, sploh če se ne spoznaš, tako da bi jaz na tvojem mestu raje premislil o nakupu željenega sistema.
All easy problems have already been solved.

RuskiSnajper ::

sori sem pozabil omenit da jas ne bom delal, to bom dal električaru ker more itak še sprogramirat vezje za časovne zamike in logiko, samo pa hočem met tak kak je opisano, ne pa nekih kompletov iz trgovine.

Druga stvar je da nevem zakaj bi sploh rabil že narejen senzor za vrate, samo eno žico preko vezja in logike in nastavit da zazna pretok, LOL, samo stik, ko se vrate odprejo pa stika ni in takrat zazna padec napetosti na enih od priklopov na vezju in sproži alarm,

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Termometer za centralno peč na drva..?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
216122 (4151) feryz
»

Hišni zvonec - napajanje na kabel, signal brezžično

Oddelek: Pomoč in nasveti
145783 (3227) KTr1sk