» »

Bioinformatika - Famnit

Bioinformatika - Famnit

gembleru ::

Lep pozdrav,

Zanima me, če ima kdo izkušnje ali pozna koga, ki študira bioinformatiko na Univerzi na Primorskem (Famnit), ker sem danes gledal malo razpis in opazil da je vpis zelo majhen (leta 2013/2014 sta se vpisala 2 od 25).

Zanima me, če se v primeru da je majhen vpis študij sploh izvaja in kako?

lebdim ::

tudi če je vpisan samo 1, se izvaja program ...

ramiz?! ::

lebdim je izjavil:

tudi če je vpisan samo 1, se izvaja program ...

Tole pa ne bo držalo ...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

postar01 ::

Ah pošči kakega tutorja ali karkoli podobnega, kar na njihovi strani. :)

Cemmac ::

tale študij mi pa zelo diši se mogoče naslednje leto vpišem :

Isotropic ::

min. 10 jih mora biti.
bioinformatika je pa zadnje case zelo aktualno podrocje.
Bioinformatics @ Wikipedia
Computational biology @ Wikipedia

no pol upam da nas bo vsaj 10 :(:(

t4nja ::

Se izvaja tudi ob manjšem številu študentov. Sem ena izmed dveh omenjenih vpisanih ;)
Sicer pa matematične predmete poslušaš z matematiki, računalniške z računalničarji in biološke z biodiverziteto. V prvem letniku imaš samo en predmet sam. Prednost manjšega števila študentov je vsekakor boljši odnos s profesorji :)

Šele zdej opazu reply, potem pa se kmalu vidmo. :D

1 year review: Ne hodit na ta program, če ti ne leži matematika.

pegasus ::

Ja, bioinformatika je hot topic, ko prideš do resnih setov podatkov, rata pc premajhen :)
A znamo poskrbeti tudi za to, upam da kdo iz tega programa resno zagrize v to znanost.

@gembleru,

za razmislit splošno: zakaj sploh izbirati programe, ki so povezani z informatiko, če matematika "škriplje" ?? :D

Ma ne, sej mi gre en tolko... edino analiza mi dela probleme, programiram/razvijam algoritme pa z levo jajco, ker prihajam iz računalniške srednje šole.

Osebno sploh ne vidim pointa analize v tem programu, če bi blo pomoje bi jo vn vrgu. Algebra in kombinatorika se mi zdita uporabni, ampak analiza...

zee ::

Potem pojdi na FRI. Bioinformatika brez kemije, molekularne biologije, ... nima bas smisla.

Offtopic: Ta program je izguba casa in davkoplacevalskega denarja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

To so le vaše domneve.

zee ::

gembleru je izjavil:

To so le vaše domneve.

Nic ne domnevam. Vem.

Ko bos imel doktorat iz bioznanosti, se pa le javi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

čuhalev ::

Marsikateri študijski program obstaja za to, da imajo profesorji službo (zaposlitev).

zeta ::

gembleru je izjavil:

Osebno sploh ne vidim pointa analize v tem programu, če bi blo pomoje bi jo vn vrgu. Algebra in kombinatorika se mi zdita uporabni, ampak analiza...

http://webpages.icav.up.pt/PTDC/BIA-BEC...

zeta ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zeta ()

PrihajaNodi ::

zee je izjavil:

Potem pojdi na FRI. Bioinformatika brez kemije, molekularne biologije, ... nima bas smisla.

Offtopic: Ta program je izguba casa in davkoplacevalskega denarja.

Ker? Zaradi kvalitete ali nezaposljivosti doma?

Andrejpan ::

Tud mene zanima zakaj je ta smer zapravljanje denarja.

Saj ni ta smer zapravljanje denarja, samo pri nas ni služb, ni podjetij, ki bi se ukvarjala s tem ... No, vsaj jaz ne poznam nobenega.

PrihajaNodi ::

Saj tudi razpisev ni. Če pogledaš delovna mesta ni nikjer delovnega mesta kjer bi iskali takšna znanja. Navadno so kaki uradniška mesta, varnostne službe...Še veterinarjev nihče ne išče. Ne, ne iščem zase.

pegasus ::

lebdim: naj ti razširim obzorja ... mesimedial, biosisetmika, genialis ...

matijadmin ::

Bioinformatika kot smer, veda je sicer uveljavljena in cenjena. A to, kar je v Kopru, je vse prej kot to. Koprska univerza je praktično brez ugleda, kjer se krade denar in zanj skoraj vojskuje (med dvema družinama, dinastijama z oprodami), študentje pa zmeraj izvisijo! Profesorji so neresni, lažejo, zavajajo, programi pa se včasih zgodi, tudi niso akreditirani oz. ti poklicna kvalifikacija ne velja. Zdaj so na sreco uredili za nazaj, ampak ... Da plačaš (iz proračuna ali pa kot izredni, saj je vseeno), potem pa obljubljenega ni, ni pedagoškega modula, da o neresnosti izvajanja programa ne govorim, na koncu pa ostanes po uspešno zaključenem programu na V. stopnji? Ne, hvala.
Vrnite nam techno!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spolne bolezni (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8822129 (16769) BorutO
»

Izboljšanje zdravja z razstrupljanjem telesa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10725071 (20018) gruntfürmich
»

Kako Word dokument pretvoriti v PDF?

Oddelek: Programska oprema
163214 (2940) svenica
»

Prvi človek (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
549052 (7378) Rokm
»

Server cluster