Forum » Loža » Do kdaj trajajo maškare?
Do kdaj trajajo maškare?
first_line ::
Sploh nisem vedu, da tudi po blokih v mestu hodi mularija od vrat do vrat in sem danes že 2 uri zaklenjen v stanovanju v temi in strahu, ker so mi pobrale vse €ure in imam samo še brokoli :(
Do kdaj to traja, da/če nabavim mal cukra?
Do kdaj to traja, da/če nabavim mal cukra?
- predlagal izbris: amacar ()
garamond ::
Kakšna je naša prihodnost, do kdaj trajajo stvari? Ali je kaj večno? Ali ima kaj sploh smisel, ali imajo maškare smisel? To so težka vprašanja, še posebej v primeru maškar, ki so zelo človeški pojav.
Bodimo realni. Na wikipediji preberemo, da "samo praznovanje pusta sega v predkrščansko dobo". Če pogledamo zgodovino in dobro ugibamo: zelo verjetno je, da bo običaj maškar trajal še vsaj nekaj stoletij. Drznil bi si celo reči, da gotovo še kakšno tisočletje.
Bodimo realni. Na wikipediji preberemo, da "samo praznovanje pusta sega v predkrščansko dobo". Če pogledamo zgodovino in dobro ugibamo: zelo verjetno je, da bo običaj maškar trajal še vsaj nekaj stoletij. Drznil bi si celo reči, da gotovo še kakšno tisočletje.
jusv ::
Pa sej to ni nič takega če mulčki hodijo naokrog, pač nabaviš nekaj sladkarij in je stvar rešena!
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!
mr1two ::
Ne pozabi na vino za ta večje otroke jajca, klobase- vse to je dobrodošlo( vsaj pri nas)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.
kozmy ::
Kot da nismo sami bli kdaj otroci, in smo vedno bili veseli kakšne sladkarije ali sadja. Je pa res, da je današnja mladina postala bolj razvajena/zahtevna. Lep primer je božič, ko otrokom kupujejo tablice, računalnike, konzole itd..
Mellons ::
Mene zanima kaj domov prinesejo kaj v teh časih, kaj ljudje dajo otrokom? A ima kdo otroka ki je šel od vrat do vrat ozi. pozna kakšnega?
Zanima me če so se časi kaj spremenili in če dajejo kaj drugega kot sladkarije in kovance
Zanima me če so se časi kaj spremenili in če dajejo kaj drugega kot sladkarije in kovance
Siddh ::
V okolici Ptuja smo ta vikend šli v "orače". Hodimo od vrat do vrat ali pa ustavljamo avtomobile, ljudje pa dajejo ponavadi denar ali pa bolj tradicionalno jajca. Ljudje pa tudi ponudijo pijačo včasih tudi kaj za pojest. Smo pa stari okrog 18 let, so pa tudi skupine starejših ljudi in pa otrok, ki tudi grejo v orače.
shadeX ::
Sm šel u soboto oblečen v smrt s koso. Dobil 75EUR, 1KG kave (skupaj), in 3 litre vina. Začuda nič sladkarij.
Sicer je šlo na 3 dele.
Sicer je šlo na 3 dele.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
zuz3k ::
Kot da nismo sami bli kdaj otroci, in smo vedno bili veseli kakšne sladkarije ali sadja. Je pa res, da je današnja mladina postala bolj razvajena/zahtevna. Lep primer je božič, ko otrokom kupujejo tablice, računalnike, konzole itd..podpis
ko smo mi hodili okoli je bilo kot en "otročji praznik" takrat so bili še tolarji in komaj
si čakal, da si nakoncu dneva preštel izkupiček, se je gibal okoli 10k SIT, pozabil
je bil pa opažen višji standard oz. po blokih je bilo bolj revno, ali niso odprli, večine ni bilo
doma. medtem ko v vaseh je bila vsaka hiša vesela "mačkare" in je bil izkupiček večji, tudi po
gostilnah smo šli, zdaj tudi kaj dajo, ne vem
če primerjam: včasih je bilo veliko maškar
te dni so prišle le 3 ali 4 . isto stanovanje
lp
Life is a psychological game.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zuz3k ()
Mipe ::
Eh? Kdaj pa smo mi kot maškare hodili naokrog in pobirali sladkarije?
Mater se čutim starega... no, kakorkoli že, tega običaja ni bilo prej! No, kurente in čarovnice že, ne pa tega sranja z izsiljevanjem sladkarij. Smo se pa sladkali s krofi - a nam jih ni bilo treba talat random mulcem, ki so potrkali na vrata.
Vsaj meni jih niso.
Mater se čutim starega... no, kakorkoli že, tega običaja ni bilo prej! No, kurente in čarovnice že, ne pa tega sranja z izsiljevanjem sladkarij. Smo se pa sladkali s krofi - a nam jih ni bilo treba talat random mulcem, ki so potrkali na vrata.
Vsaj meni jih niso.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
reeves ::
first_line ::
Sej jaz rad mulariji dam €ure al pa cukr, na jetra mi pa grejo vsiljivi 18 letni klošarski pijanci ki to zlorabljajo na račun otrok.
Sem pozabu da je pust, za kreditno kartico pa niso imel s sabo terminala :/ Brokoli jim pa verjetno ne bi dišal.
Šele zjutraj sem se spomnil da imam pol hladilnika KitKata z Japonske (25 okusov). Se bom oborožil za danes.
Sem pozabu da je pust, za kreditno kartico pa niso imel s sabo terminala :/ Brokoli jim pa verjetno ne bi dišal.
Šele zjutraj sem se spomnil da imam pol hladilnika KitKata z Japonske (25 okusov). Se bom oborožil za danes.
mr1two ::
first_line je izjavil:
na jetra mi pa grejo vsiljivi 18 letni klošarski pijanci ki to zlorabljajo na račun otrok.
Si pa en redkih. Pri nas so bili vsi čisto razočarani, ko naša skupina eno leto vmes ni prišla. Problemi z organizacijo itd, pa potem nismo šli- rezultat so bili resnično razočarani ljudje. Kar nekaj hiš je v našem kraju, ki nas dobesedno čakajo, da se pridemo pokazat, vedno veseli in zadovoljni, ker je prišel pust, ki odganja zimo.
Ljudje imajo radi običaje in stare navade, kar tudi pokažejo in nagradijo. Mi se potrudimo izdelati maske(eni bolj, drugi manj- za nekatere maske je tudi 40 ur dela premalo in ni končana..), se odpravimo in pridemo pokazat, oni pa so zadovoljni, da nas lahko vidijo, se nasmejijo(nekaterim je to tudi en redkih obiskov, tako da se potem zadržimo tudi po 15-20 minut in se kaj na hitro podebatira) in dajo nekaj v zameno.
Tudi par jajc, kar za skupino 20 ljudi na videz ni dosti, je dovolj, da pridemo naslednje leto zopet mimo .
Dobra družba, super vzdušje...skratka splača se it. Sam s pijačo(ki jo turijo v vsaki hiši) je treba previdno :)
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.
Looooooka ::
Za bežigradom že leta ni pozvonila nobena maškara.
Bogve zakaj.
TO bi morali definitivno vpeljat nazaj.
Otrokom pač razložit, da ne bodo glih kovanci pa bankovci padal pri vsakih vratih in to je to.
Glede na debelajske, ki jih opazam zadnje case jim hoja po stopnicah definitivno ne bo skodila.
Bodo pac eno rundo CS-ja manj odspilali.
Bogve zakaj.
TO bi morali definitivno vpeljat nazaj.
Otrokom pač razložit, da ne bodo glih kovanci pa bankovci padal pri vsakih vratih in to je to.
Glede na debelajske, ki jih opazam zadnje case jim hoja po stopnicah definitivno ne bo skodila.
BigWhale ::
Jaz vsako leto kupim 2kg bombonov in jih potem delim. Letos jih bo nekaj ostalo se za drugo leto. :>
PS: 25 let nazaj smo tudi mi hodili naokrog.
PS: 25 let nazaj smo tudi mi hodili naokrog.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Invictus ::
Totalen fail staršev da jim to sploh omogočajo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
lambda ::
Včeraj, ko sem se vračal domov, sta prišla dva (tam blizu polnoletnosti) v navadni trenirki in pri sosedu spraševala, če imajo kj za pusta hrusta. Niti napravit se jim ne da več :)
Furbo ::
Jaz imam vedno cukre za tamale, starejšemu folku pa ne odpiram, mislim, odrast bo treba.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Glugy ::
Folk postaja vse bolj čudn. Pritožuje se nad zvonjenjem cerkva, pregledovanjem uši v vrtcih, zdej pa se še za maškare ne bo smelo od hiše do hiše pokazat? Pa sej to ni res... -facepalm-
Sej te lepo vprašajo za to če maš kej za pusta hrusta..sej ne zahtevajo od tebe. Glavno je da se pokažejo da jim poveš kak so fletni ne pa da kej dobijo. Pa tud če dobijo tisto malenkost kaj pa je to. Sej ne rabš vsakmu dat dnar..pač daš piškot, čokolado..pocen malenkosti za posladkat. Če ne druzga pač jim rečeš da žal nimaš nič ampak da pa ful lepo zgledajo pa se ti zdi lepo da so se pršli pokazat.
Nevem no eni res pretiravate s tem kaj vse je nesprejemljivo za vas. Neka prefinjena individualistična družba ratujemo al kako? Bolj k si zaprt sam vase pa k se sam zase brigaš in k temu spodbujaš druge boljš je al kako?
Sej te lepo vprašajo za to če maš kej za pusta hrusta..sej ne zahtevajo od tebe. Glavno je da se pokažejo da jim poveš kak so fletni ne pa da kej dobijo. Pa tud če dobijo tisto malenkost kaj pa je to. Sej ne rabš vsakmu dat dnar..pač daš piškot, čokolado..pocen malenkosti za posladkat. Če ne druzga pač jim rečeš da žal nimaš nič ampak da pa ful lepo zgledajo pa se ti zdi lepo da so se pršli pokazat.
Nevem no eni res pretiravate s tem kaj vse je nesprejemljivo za vas. Neka prefinjena individualistična družba ratujemo al kako? Bolj k si zaprt sam vase pa k se sam zase brigaš in k temu spodbujaš druge boljš je al kako?
Nekdo pozvoni ravno takrat, ko nekaj delam. Nejevoljno pogodrnjam in grem pogledat, kdo je. Par mulcev, ki hoče pusta hrusta. Ponovi nekajkrat.
Me ima, da bi odšraufal zvonec za kak dan. Naj raje gredo nadlegovat koga, ki IMA čas zanje. Recimo svoje starše.
Prvič je luštno, drugič je hecno, tretjič je pa že nadležno. In ko si podajajo kljuke... Življenje v bližini šole ima svoje slabosti.
Me ima, da bi odšraufal zvonec za kak dan. Naj raje gredo nadlegovat koga, ki IMA čas zanje. Recimo svoje starše.
Prvič je luštno, drugič je hecno, tretjič je pa že nadležno. In ko si podajajo kljuke... Življenje v bližini šole ima svoje slabosti.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: zuz3k ()
Jerry000 ::
Nekdo pozvoni ravno takrat, ko nekaj delam. Nejevoljno pogodrnjam in grem pogledat, kdo je. Par mulcev, ki hoče pusta hrusta. Ponovi nekajkrat.
Ja...otroci pa ravno vejo kdo v bajti dela in kdo ne...res. Chill, za tiste 3min te ne bo pobralo -.-
Očitno še nisi delal na resnem projektu. Pogoste prekinitve zmanjšajo koncentracijo.
Hja, slab dan za delo.
Hja, slab dan za delo.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: zuz3k ()
Pa lih o tem govorim. Vsak razmišlja sam še s svoje perspektive, iz svojga vzornega kota. Noben ne razmišlja več kako mora biti drugim. Kako je recimo maškari ki je vsa vesela polna življenja in razburjenja ko ti pozvoni. Ko si otrok ti je vse dogodivščina.
Nevem no ampak zdi se mi da ljudje pozabljajo razmišljat kako je drugim s katerimi pridejo v stik in ne samo njim. Važno je da se be zagovarjajo in da jih noben ne mot v njihovem zaprtem svetu. Pa kaj če s tem pričakovanja drugih zanemarijo.
Če si družbeno bitje potem pač pozabiš na grenkobo ko te nekaj zmoti ob pomembnem delu za tiste 3 minute in si do maškar človeški. Sej niso maškare krive da maš ti tako pomembno delo. Torej brezvezee svojo zagrenjenost širit na njih. Nikol nisem razumel logike: če men ni dobr tud naslednjim generacijam ne sme bit. Če smo se mi matral se morajo tud drugi. ipd. Bod dobr do drugih pa bojo mogoče tud oni do tebe. Če pa nisi pol pa ne pričakovat od drugih da bojo dobri do tebe.
Nevem no ampak zdi se mi da ljudje pozabljajo razmišljat kako je drugim s katerimi pridejo v stik in ne samo njim. Važno je da se be zagovarjajo in da jih noben ne mot v njihovem zaprtem svetu. Pa kaj če s tem pričakovanja drugih zanemarijo.
Če si družbeno bitje potem pač pozabiš na grenkobo ko te nekaj zmoti ob pomembnem delu za tiste 3 minute in si do maškar človeški. Sej niso maškare krive da maš ti tako pomembno delo. Torej brezvezee svojo zagrenjenost širit na njih. Nikol nisem razumel logike: če men ni dobr tud naslednjim generacijam ne sme bit. Če smo se mi matral se morajo tud drugi. ipd. Bod dobr do drugih pa bojo mogoče tud oni do tebe. Če pa nisi pol pa ne pričakovat od drugih da bojo dobri do tebe.
lambda ::
Saj maškare so fine. Ampak ne vse - tiste, ki se namršijo, če jim daš domačo klobaso namesto denarja, lahko drugič ostanejo doma.
Nisem tak, da bi jih grobo odslovil, no. Tudi sam sem bil nekoč mulec, čeprav nisem kot maškara hodil naokrog prosnjačit za sladkarije. Ne vem, zakaj mi pripisuješ osebnost tečnega strica, daleč od tega sem, celo pošalil sem se s kolono otrokov iz vrtca, ko sem šel po opravkih. Ko sta me popadla dva vampirčka, sem vrešče zbežal
@nubes: ja, punčka in njen mali bratec nista bila preveč navdušena nad pomarančami. A kaj, ko doma nimam sladkarij, zanje pa jih tudi ne bom posebej kupoval. Da pa se zmrdujejo nad pomarančami, pismo no... Saj nisem bakica, ki tala zgubana domača jabolka!
Hm. Mogoče mandarine? Lažje so za olupit.
@nubes: ja, punčka in njen mali bratec nista bila preveč navdušena nad pomarančami. A kaj, ko doma nimam sladkarij, zanje pa jih tudi ne bom posebej kupoval. Da pa se zmrdujejo nad pomarančami, pismo no... Saj nisem bakica, ki tala zgubana domača jabolka!
Hm. Mogoče mandarine? Lažje so za olupit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
Jerry000 ::
Očitno še nisi delal na resnem projektu. Pogoste prekinitve zmanjšajo koncentracijo.
Hja, slab dan za delo.
Sem delal, pa sm mel motnje. Ampak jebi ga:). No saj si že povedal, mel sem te bolj za grumpy, sorry:), ampak če se pošališ in da jih ne spraviš v slabo voljo je to to. Konec koncev se tut ti malo bolje počutiš ko se vrneš na delo:).
sej sam da jih ne spravš v slabo voljo al pa neki :) men se vedno prikrade nasmešek na obraz ko odprem maškaram...ker sem tud sam nekoč hodil po hišah pa mi je lepo vidt kak uživajo k hodjo okol. Pač malenkost k te razveseli, ko si starejši te to težko razveseljuje. Je prov noro vidt kak so te tamali veseli za take malenkosti :)
drgač pa da krkol daš je tvoja dobra volja...če jim ni všeč je njihov problem. Če pa si mal tko da jim želiš dobr v lajfu recimo kasnej jim pa tud lahk rečeš...evo mal vitaminčkov k ste že lih na mrazu (pa jim daš pomaranče recimo) ...al pa rečeš...evo mal zdravja da boste še dolg lahk maškare :) ..tko mal domišlije rabš da jih mal razveseliš če že nimaš denarja / čokolade posebej za njih. Če pa tud pomaranč nimaš..recimo da nč nimaš da bi jim dal, jim pa rečeš ooo kak ste lepi...joj sam mi je pa vse že zmankal. Pa pokomentiraš kakšno maškaro ..mal se pohecaš pa tko :) Sej že to da se jim nasmehneš pa pohvalš mal pa tko tud to jim lahk neki pomen. Če so pa pač čist razvajeni mulci so pa pač čist razvajeni mulci pa nimaš kej. Bojo negodoval ampak to je njihov problem. Važn da bo normalna maškara k je čist ok šla dobre volje od tvoje hiše/stanovanja :)
Tko no..sj širit dobro voljo je res en super občutk :)
drgač pa da krkol daš je tvoja dobra volja...če jim ni všeč je njihov problem. Če pa si mal tko da jim želiš dobr v lajfu recimo kasnej jim pa tud lahk rečeš...evo mal vitaminčkov k ste že lih na mrazu (pa jim daš pomaranče recimo) ...al pa rečeš...evo mal zdravja da boste še dolg lahk maškare :) ..tko mal domišlije rabš da jih mal razveseliš če že nimaš denarja / čokolade posebej za njih. Če pa tud pomaranč nimaš..recimo da nč nimaš da bi jim dal, jim pa rečeš ooo kak ste lepi...joj sam mi je pa vse že zmankal. Pa pokomentiraš kakšno maškaro ..mal se pohecaš pa tko :) Sej že to da se jim nasmehneš pa pohvalš mal pa tko tud to jim lahk neki pomen. Če so pa pač čist razvajeni mulci so pa pač čist razvajeni mulci pa nimaš kej. Bojo negodoval ampak to je njihov problem. Važn da bo normalna maškara k je čist ok šla dobre volje od tvoje hiše/stanovanja :)
Tko no..sj širit dobro voljo je res en super občutk :)
FlyingBee ::
BigWhale ::
shadeX ::
rok_p ::
v četrtek je pogreb
Pusta se pokoplje jutri, ne v četrtek. Na pepelnično sredo, ko se tudi začne 40 dnevni post.
Točno! ne vem kaj sem mislil:))
rok
Hayabusa ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Trudeau v težavah zaradi "rasističnega" kostuma (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 23625 (21132) | Miki N |
» | Britanski "influencerji" pod drobnogledom regulatorjaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 8657 (6268) | msjr |
» | Utapljanje otrok v ceneni plastiki (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8181 (5879) | s1m0n |
» | Božiček, do kdaj ?Oddelek: Loža | 10404 (8573) | Ziga Dolhar |
» | kdaj začnejo hoditi parkeljniOddelek: Loža | 8101 (7496) | Ejsi_Disi |