» »

Nadležne reklame in spremenjena domača stran

Nadležne reklame in spremenjena domača stran

Bye ::

Pozdrav!


Otroče je brez nadzora klikalo po računalniku in očitno se je nekaj stvari namestilo dol :P Pred url vrstico se pojavljata dva simbola in čeprav imam nastavljeno domačo stran google s predpono https, odpira brez tega in naslov se začne kar z www.
Na vsaki strani, ki jo odprem, brskalnik (firefox) občasno zažene novo okno z reklamami ;( Prvi zadetek pri iskanju v googlu pa je vedno 1place.org. Vnaprej hvala...

Ne morem vstaviti screenshotov?
  • spremenilo: Bye ()

LJ4L ::

Windows? Poizkusi z uninstallom vseh toolbarov (beri Ask, Babilon...) in brskalnika.
LP from LJ

Bye ::

Windows 7. Ravnokar sem pod razširitvami našel Pirrit Suggestor. Verjetno je to krivo. Brskalnika mi menda ni potrebno znova nameščati, ker imam gor digitalni certifikat in bi rad rešil mimo tega?

shadeX ::

Bogve kakšno nesnago je pomotoma namestil/a na računalnik. Še najhitreje boš prišel skozi, če boš naredil system restore ( postaviš operacijski sistem v stanje kakršeno je bilo X dni nazaj ).

LJ4L ::

Moja napaka. Brskalnika ni nujno reinštalirat. Verjetno so pa tamali nakopali gor toliko sranja, da ti bo uzelo kar nekaj časa, da pospraviš. Inštaliraj (če še nisi) kvaliteten antivirus, izbriši vse kar misliš da nisi ti naložil oz. ne potrebujete, poskrbiš za starševsko zaščito, nekako kaznuješ otroke (če so že okoli 10 let ali več).
LP from LJ

Bye ::

Glede na to, da je ta mala (4 leta) gledala risanke par ur in je ziher medtem kam po nesreči pritisnila, po moje ni panike. Uspelo mi je izbrisati Pirrit Suggestor/Updater v varnem načinu in zdaj dela bp. Edino za domačo stran nisem siguren, če dela tako, kot mora: nastavljena je na "https://www.google.com/webhp?hl=en", ampak v url se naloži samo "www.google.com/webhp?hl=en".

V sistemu je Windows Defender, kaj ne zadostuje? Dolgo sem imel inštaliran Eset, pa se mi zdi, da ni (več) potrebe po njem. Aja, in zraven se mi kaže obvestilo, da imam SSL izključen (prej tega ni bilo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bye ()

LJ4L ::

Inštaliraj Avira Security (avira.com). Je brezplačen in super delujoč programček. Skeniraj sistem. Z lahkoto je bilo v "paketu" s programom še kaj bolj "zabavnega"
LP from LJ

Bye ::

Mi že Eset prečesava sistem. Hvala za nasvet!

Mipe ::

Malwarebytes je dosti učinkovitejši glede, pazite, malwara, kar to je (vsiljevanje oglasov, dodajanje taskbarov itd.). Protivirusni programi se praviloma ne ukvarjajo z malwarom, ki si ga uporabnik sam namesti z nepozornim klikanjem skozi namestitev drugega programa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

Bye ::

Še dobro, da imam vas, forumaše :D
Malwarebytes je našel neke pop-up candy v pomnilniku flash in na disku RiskWare Tool.

Zdaj, ko imam nameščen ESET in MB, je treba izključiti požarni zid v Oknih in Defender, kajne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bye ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491621645 (20383) mat xxl
»

Antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11332608 (15042) hdx
»

Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11359625 (45425) d4vid
»

Alternativni spletni iskalniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7211722 (10713) matej_jack
»

Google v novi preobleki glasno bere

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
175986 (4488) MrStein

Več podobnih tem