» »

Povezava pc - netgear router

Povezava pc - netgear router

inbox ::

Imamn nov router netgear in me zanima kako se povežem nanj prek mrežnega kabla? Na začetku imajo baje nastavljeno 192.168.1.1 , ampak to imam že na siolovem modemu in se mi avtomatsko poveže tam. Preko routerlogin.net se mi tudi noče povezat. Kabel sem pa že priklopil na rumen vtič in na vse ostale štiri, ampak ni odziva. Moram prej kaj naložit? Rad bi samo prišel v nastavitve.

black ice ::

Odklopi router in modem, vtakni utp kabel v router in poskusi z 192.168.1.1. Ali pa odpreš command prompt (ukazno vrstico) in napišeš ukaz ipconfig /all ter poiščeš default gateway.

Sem izklopil wireless na laptopu in pustil samo netgeara vklopljenega in probal z ipji. Ne dela. V browserju išče kot ostale strani ko ni priklopljeno na net. A ima nov router že firmwire gor?

Hayabusa ::

Na strani proizvajalca imaš navodila... na katerem ip naslovu se odziva.
Si povezal router v wan port iz modema ? In pcji so povezani iz router lan [1-4] portov ?
Si konfiguriral router (tip povezave aka wan (pppoe, dhcp)) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Hayabusa je izjavil:

Na strani proizvajalca imaš navodila... na katerem ip naslovu se odziva.
Si povezal router v wan port iz modema ? In pcji so povezani iz router lan [1-4] portov ?
Si konfiguriral router (tip povezave aka wan (pppoe, dhcp)) ?

Na strani piše da gre na 192.168.1.1, ampak to imam že na siol modemu in mi tam avtomatsko poveže. Sem pa povezal samo roter v računalnik brez internetne povezave, nič preko modema. Tudi konfiguriral nisem še nič, ker ne vem. To mi je prvič da bi sploh na novo postavljal nov router in ne vem postopka. V vseh navodilih mi pa piše da ga konfiguriram za prvi router, ampak tega imam že in bi tanovega netgeara imel samo za povečanje dometa wifi-ja.

Hayabusa ::

Potem ga priklopi v lan port in bo deloval samo kot switch +wifi AP.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
405190 (3596) seba-beba
»

Router kot AP - ethernet dela, WiFi ne

Oddelek: Omrežja in internet