» »

Problem s pregrevanjem in hlajenjem

Problem s pregrevanjem in hlajenjem

ddeben ::

Torej, obračam se na vas, ker sem trenutno v temi kaj naj naredim. Kolegu se je prenosnik začel pregrevati oziroma se mu pregreva že od samega začetka. Prenosnik je star 7+ let. Prenosnik sem odprl, temeljito očistil prahu, nanesel novo pasto, nakar ugotovim, da hladilni del ki bi se naj naslanjal na gpu, se ne naslanja in je med samim jedrom gpu-ja in hladilnim delom milimeter ali manj prostora. Posledično je pasta neučinkovita, prenosnik se po nekaj časa začne sam ugašat, ventilator bo pa vsak čas dušo spustil. :)
Rabil bi nekaj da bi zapolnil tisto vrzel/prostor med hladilnim delom in gpu-jem - v smislu nekega bakrenega lista ali nekaj podobnega. Predlogi, kje bi lahko to kupil oziroma če se komu še kakšna rešitev poraja?
  • spremenil: ddeben ()

Tr0n ::

Se splaca sploh ta 7+ let prenosnik popravljat? :)

Očitno se mu splača, drugače ne bi zdajle spraševal po rešitvi. Prosim pa za konkretne rešitve/odgovore na problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ddeben ()

SimplTech ::

Na Ebayu sem opazil, da se prodajajo bakrene ploščice, ki bi se naj montirale v ta vmesni prostor, ki ga omenjaš.

Govorim o tem (link1, link2).

S tem bi verjetno lahko uredil stvar - dosegel stik heap-pipa in grafičnega čipa.

Mogoče veš če se da to kje v naši deželi dobiti ali mogoče v sosednji Avstriji?

SimplTech ::

Malo sem vpregel Google in našel tole: link

Drugače pa mogoče kakšen OBI/Bauhaus/Baumax, pa da kupiš kos bakra (ustrezno debelega) in ga sam izrežeš na ustrezno velikost. Ne vem ali imajo kaj takšnega - samo ideja.

dottor ::

Če imaš kje v bližini kakšnega obdelovalca kovin ali koga ki dela z bakrom ga povpraši če ima kak košček 2x2cm bakra debeline ki jo potrebuješ (0,5 ali 1 mm), pa mu daš za kavo.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepravilen nanos termalne paste? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
737842 (5958) care20
»

Pregrevanje laptopa po novem nanosu paste

Oddelek: Pomoč in nasveti
353285 (2310) MrStein
»

Hp compaq 6830s težave

352961 (2277) userf480
»

Pregrevanje na matični plošči - prenosnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101725 (1612) solatko
»

počasen, pregret prenosnik (strani: 1 2 )

7013140 (12136) pobalinka2

Več podobnih tem