» »

windows 7 se ne zaženejo

windows 7 se ne zaženejo

plavi1 ::

Ko prižgem računalnik se na monitorju ustavi slika z napisom ASUS,Windowsi pa se ne zaženejo. Ko pritisnem f8 se pojavi okno "Please select boot device". Ko potrdim vrstico z označbo diska, se windowsi zaženejo in potem računalnik povsem normalno deluje, dokler ga naslednjič ne prižgem, ko se zgodba ponovi. Kaj bi lahko bilo vzrok temu? Gre za napako programske narave ali je napaka v računalniku?

hojnikb ::

nastavi disk kot prvo boot napravo..
#brezpodpisa

Problem je nastal, ker ne pridem več niti do možnosti nastavitev vrstnega reda zagona pogonov, saj ekran po pritiskanju f8, f12, del, tab itd. postane črn. Sliši se le vrtenje ventilatorja in brnenje tam okoli trdega diska. Kaj bi lahko bil vzrok težav?

Sem zamenjal vrstni red pogonov in dal na prvo mesto disk. Ko prižgem računalnik je tri minute na ekranu slika BIOS, potem pa se windowsi zaženejo. Mislim, da so tudi tri minute preveč za začetek nalaganja windowsov. Računalnik sem tudi preskeniral z vsem živim in odstranil kar nekaj nesnage. Ali je lahko vzrok še kakšen virus, malaware, spyware itd.? Kaj lahko še storim?

solatko ::

Izklopi vso drugo periferijo, razen sistemskega diska. Nekaj na selftestu ne gre gladko skozi.
Odklopi vse USB naprave, DVD in druge eventualne diske.
Delo krepa človeka

Ale3š ::

Skoraj gotovo je kriva osnovna plošča . Sem imel enake probleme nato sem zadevo rešil tako , da sem vzel macolo in jo razbil in to z takim užitkom da se vi še predstavljati ne morete. Enako mi je metala diske iz biosa in zagona. Problemi z ddr nezazanavanje blue screen nekompatibilnost z večino zvočnih kartic in še se nadaljuje. Samo pri meni je bilo še veliko hujše . sem moral fizično preklopit diske da jih je zaznala.Asus ne hvala nikoli več. Samo promocijo imajo pa dobro. Višji rangi njihovih plošč so sicer malo na boljšem amapk ne dosti. Asus je bolj za overlocking itd in če se ti da s kompom za vsako stvar drkat in zajebavat
||Amd athlon x 4 640,LC power5550 V2.2
Nvidia gts 450,Crucial balistix tactical
Gigabyte ga 970 ds3p||

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen zagon sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
202222 (1685) Compufreek
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

2410182 (7965) Tac20
»

DHCP

Oddelek: Omrežja in internet
322043 (1565) Mavrik
»

disk error

6724 (700) shaby
»

Zagon računalnika se odpre v Bios