» »

autoscout24.de & mobile.de

autoscout24.de & mobile.de

smoze13 ::

Živjo

Mene zanima ali so te dve spletne strani sploh varne glede nategovalcev? Kajti našel sem par vredu avtomobilov po kar nizki ceni, vendar nikjer nobene kontaktne številke, so večinoma samo elektronski naslovi. Vprašal bi tudi kako preveriti da vozilo ni ukradeno ter kako hitro spoznati če gre za "fake" oglas?

evo par linkov za katere mislim da so "fake"
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?...
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?...
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?...
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?... ----> ok za tega vem da je fake :)
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?...

Hvala za odgovore :)
  • spremenil: smoze13 ()

shadeX ::

tisti linki so res malo sumljivo poceni. Jaz se sicer držim načela "kar je prelepo da bi bilo res, potem je sigurno kakšen catch vmes". Sicer me tudi spomni na eno zgodbo od "kolega", ki je ravno tako kupil audija po kar preveč ugodni ceni. No enkrat ga je zapeljal v garažo in glej nerodo, uniči ogledalo ko ga prime ob zid. Presenečen je bil, ko je iz ogledala padel še eden ključ ven. :))

francek1 ::

Zakaj bi dajali ključ v ogledalo, če itak vedo, kdo je kupec? Je pa tako, da je v vsaki kategoriji par prvih najcenejših zadetkov nateg.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

shadeX ::

Zakaj bi dajali ključ v ogledalo, če itak vedo, kdo je kupec?


Zato ker je bil avto namenjen kraji.

MadMax ::

shadeX je izjavil:

Sicer me tudi spomni na eno zgodbo od "kolega", ki je ravno tako kupil audija po kar preveč ugodni ceni. No enkrat ga je zapeljal v garažo in glej nerodo, uniči ogledalo ko ga prime ob zid. Presenečen je bil, ko je iz ogledala padel še eden ključ ven. :))

Glede na to, kolikokrat sem že slišal to zgodbico (kot resnično seveda), je ključ v ogledalo vstavljen že tovarniško 8-)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

MIHAc27 ::

Jaz avta še nisem kupoval preko mobile.de... sem pa počitniško prikolico.

Problem je verjetno podoben kot pri nas. Ne veš točno v kakem stanju je zadeva, dokler si jo v živo ne ogledaš. In še se pelješ 1000km v eno smer, in nato vidiš razvalino (kar se je zgodilo meni) ni luštno.
Ko sem šel gledat prvo prikolico, sem mislil, da so na internet dali lažne slike. Na slikah je npr. zgledala bele barve, bila je pa oranžna. Sem doma potem še enkrat preveril. No zadeva je bila nadvse gnila, 3 okna počena,..........
In čeprav je ceno potem spustil za 40%, z tako gnilo nisem imel kaj početi.

Na srečo sem imel z drugim poskusom več sreče. Pa še na enem forumu sem, kjer so včasih člani pripravljeni se zapeljat in pogledat v kakem stanju je zadeva. Celo njihov član je bil, poznan in zaupanja vreden. Prikolica mogoče res ni bila v nulo, ampak mi je kupec pred prodajo lepo pokazav čisto vse napake, da sem se potem vsaj lahko odločil glede na realno sliko kakšna je....

smoze13 ::

Kaj pa glede potem avtohiš so oni potem kaj bolj resni?

No da delim še jst eno zgodibco o tem :D
lani sem šel v italijo z frendom kupovat enga starga fiata puntota pač tko za 500 € itak na slikah je bil fenomenalno ohranjen videt. No midva pol prideva tam avto je bil kr solidno ohranjen ajde mal rje tu pa tam nič kej posebnega ampak notranjost je bila pa taka da te je srat prtisnlo. V voznikovem sedežu je bilo mišje gnezdo, za voznikovim sedežem je bila luknja 20 x 10cm in dobesedno si videl asfalt :D tako da sva se samo pobrala pa šla :D

Hayabusa ::

lani sem šel v italijo z frendom kupovat enga starga fiata puntota pač tko za 500 EUR itak na slikah je bil fenomenalno ohranjen videt.

Optimist,

par dejstev:
star punto
Italija
500 eur cena

Slik kabine ni bilo v oglasu ?

in ti mona pričakuješ novega iz tovarne ?
Črnec prosim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

smoze13 ::

ne nisem pričakoval novega :) pač pričakoval sem da bo rjast pa to, nisem pa pričakoval da bo notranjost taka da ga še na avtoopad nebi vzel. glede slik je bila slikana samo zunanjost

RockyS ::

Vsi zgoraj omenjeni avti so že odstranjeni :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Italjanski ali pa nemški avto.net

Oddelek: Loža
6213909 (42321) Pac-Man

Golf 5 - mnenja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
21451158 (47379) BigWhale
»

nakup rabljenga AUDI A4 1.6 (2006) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8113965 (12228) gddr85
»

Koliko bi bil vreden avto?

Oddelek: Na cesti
305012 (3846) RejZoR
»

Avtomobil "staro za novo" (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
758517 (7299) Valvoline

Več podobnih tem