» »

Iščem LTE router.

Iščem LTE router.

Scorpia ::

Torej tko je, iščem kakšen soliden router, najraj od nekoga, ki zna iz prve roke povedati. Pogoji so, da LTE dela vredu in da lahko v nastavitvah izrecno daš na 4g in ne da ti preklaplja na 3g, ko se sam spomne. Wi-fi ne rabi biti kaj pretirano močen, ker se ne gre za veliko bajto. Bolj me zanima, da vse privzeto deluje in da ni treba nalagati dd-wrt gor in podobno, ker kakšnih posebnih zahtev nimam, samo da net deluje.
Do zdaj sem uporabljal dd-wrt in linksys wrt 160nl, ampak je dd-wrt malo razočaral. Zadnje kar ven dajejo, je use beta. 4g sicer dela, ampak je nestabilna povezava pri wi-fi. Drugo, kljub temu, da imaš na voljo, da dela samo 4g, ti vedno meče na auto. Torej, po določenem času se spomne preklopiti na 3g omrežje, kar mi ne pride v poštev. Signala LTE imam več kot dovolj, zračna linija od oddajnika, ni niti 1km. Pripravljen sem se stegniti, tam do 150evrov, prek ebaya ne morem kupiti, ker nimam kartice. Torej me zanima tudi če kje lahko kupim fizično, lahko okolica trsta, klagenfurt....
////
  • spremenil: Scorpia ()

...:TOMI:... ::

Tomi

Scorpia ::

Te sem že gledal, ampak ne želim router ki je velik kot mobitel pa še na baterijo je. Pa uprašanje koliko to sploh vrže moč wifija in če bi pokril mojo majno bajto. Zadnji na linku je ok, ampak preveč denarja.
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

fujtajksel ::

Si mogoče pomislil, da ne iščeš LTE routerja, ampak spodoben router, ki podpira LTE ključke? Routerjev z vgrajenim 3G/3G modemom je relativno malo, praktično vsakemu kaj fali in tipično so precenjeni, razen starih modelov na razprodajah.
Poglej v temi Kateri router, mislim da je bila debata tudi o tem.
Pri preklapljanju bi mogoče bil lahko vzrok preslab signal na tistem mestu, poskusi npr če boljše lovi pri kakšnem oknu ki gleda proti mobi oddajniku.

BlaY0 ::

Kar se tiče preklapljanja 4G na 3G in nazaj... to je stvar modema in se reši z AT ukazi. Na 1 km ima da LTE dongle dela kot šus. Jaz trenutno testiram tole in se kar obnese. Na 2,1 km imam sicer ravno še zadosti signala ampak mi konstantno dela lepo čez 10 Mbps. Bom pa še stestiral z dvema zunanjima antenama, da vidim kakšen bo efekt.

Tudi tale se zna obnašati kot NCM device, se pravi da ga lahko priklopiš na obstoječi router prek USB porta in se ti bo tam pojavil kot ethernet interface seveda če ti router to podpira.

Scorpia ::

Ta modem, ki ga testiras, ga sam ze pol leta uporabljam. Na racunalniko odlicno deluje, nizek ping hitrosti sem dosegal cez 50Mb/s. Tudi z routerjem se ok razume ampak, kot sem napisal je sam dd wrt, nestabilen s tem LTE modemom, sploh nad 15Mb/s pade wifi ampak takoj maslednjo sekundo se poveze. Ce dam 3g je vredu, pa tudi prej sem imel drug modem na 3g, pa je dve leti ok delalo. Zal dd wrt zadnje case nic stabilnega ni izdal in sem obupal. Tako da iscem router, ki se ga pri nas dobi, pa da ima za ustavit sim. Te mobilne dostopne tocke(kakor imenujejo) mi niso glih...
////

BlaY0 ::

Problem tega modema na dd-wrt je ta, da dela samo v t.i. serial načinu, ker kernel nima še patcha za Huawei ncm.

Tole si poglej. Jaz uporabljam tale dongle na tl-wr703n s to inkarnacijo OpenWRT-ja in dela OK. Brez hick-upov.

Povej kateri release dd-wrt pa uporabljaš. Kako pa si imel priklopljen dongle na router? Direktno ali prek podaljška?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

piek ::

Tole bi bilo idealno zate, samo je izven proracuna ...

http://www.avm.de/en/Produkte/FRITZBox/...
--- Finish it off if you started it! ---

dukedl ::

Scorpia je izjavil:

Pripravljen sem se stegniti, tam do 150evrov, prek ebaya ne morem kupiti, ker nimam kartice.


tole je pa tud samo izgovor, sj obstaja predplačniška visa/mastercard...
lp dukedl

Scorpia ::

Ni izgovor, trenutno sem use prihranke in bančne sposobnosti vložil... mislim, da bo zadost povedano.
////

BlaY0 ::

Kaj je idealno in kaj ne? Za moje pojme sploh ni idealno, če imaš LTE radio in antene v isti kišti kot je WiFi radio in njegove antene. Idealno je, če imaš WiFi router nekje na sredini stanovanja, da ti lepo pokriva celo stanovanje. Pri 3G/LTE modemu je to prej slabo kot pa dobro. Modem je fino če postaviš nekam, kjer ti telefon dobro lovi kar pa ni nujno tudi dobra lokacija za WiFi router. V ta namen sem jaz uporabil tl-wr703n (15€) na katerega sem priklopil LTE modem, vse skupaj pa postavil na podstrešje. Ta tl-wr703n se futra (PoE) prek UTP kabla in je vštekan v WiFi router, ki ga imam približno na sredini stanovanja.

Scorpia ::

Pri meni ni problem signal sploh, router je lahko postavljen kjerkoli v hiši, navaden router potrebujem tudi zaradi wlan, zato tudi mobilne zadeve odpadejo. Sem se 4 leta zajebaval z rotuerjem pa dodatnim modemom. Nikoli ni stabilno delovalo, je vedno bil potreben kakšen reset po dva tri dni, sem pa že imel 4 routerje, različni frimware (open/dd wrt,tomato), pol te od doma kličejo zakaj internet ne dela, kaj morajo narediti. Tega že imam dosti in enostavno rabim kakšno stabilno zadevo. Verjetno se bo treba stegniti za kakšnim boljšim routerjem in počakati, če bojo cene padle. Me prej zanima, samo če ima kdo osebne izkušnje z LTE routerji in njegovim delovanjem, kot sem v uvodu omenil. Ker me te rešitve z usb modemi, ne zanimajo več.
////

BlaY0 ::

OK, kakor želiš. Samo če smo čisto iskreni, je tudi ta modem, ki je integriran direktno v router v bistvu USB device, samo da ne vidiš konektorjev. Ne verjamem, da bo zadeva kaj bolj zanesljiva zaradi tega.

Scorpia ::

Ja sam razlika je tudi, da je tovarniško stestirano in tudi driverji za ta modem. Pa verjetno tudi tovarniški frimware ok dela, čeprav so odprti boljši ali pa vsaj na papirju ponujajo več funkcij, ki pa včasih delno delujejo. Ta cenejša varianta, tisto kar imaš doma, je žrebanje ali bo delovalo. Mogoče mi bo s kakšnim drugim lte modemom boljše delovalo, ampak noben ti ne more dati garancije. In pol spet iskanje, kupovanje itn... nimam časa niti volje se s tem spet ukvarjati.
////

hojnikb ::

ne kompliciraj.. kupi najcenejši router z usbjem, pokni gor dd-wrt, nabavi en LTE kjuček in si dober...
Če boš nabral taprave zadeve skupaj (tukaj se gre predvsem za to, da kupiš tak kjuček, da ga dd-wrt podpira) bo to delal enako dobro, kot če bi mel stvar integrirano..
V resnici lahko z malo igranja modem sam integriraš.. :)
#brezpodpisa

Scorpia ::

hojnikb, preberi še 1x vse skupaj. Imam dva ruterja, dva usb modema, eden je 3g, s tem da sem še preizkusil še druga dva routerja in tudi kar nekaj modemov iz telekoma. Noben ni znal stabilno delovati, vedno se je kaj našlo... pa če pogledaš dd wrt, zadnje kar skopcajo je use beta...
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

hojnikb ::

potem delaš nekaj hudo narobe, ker meni z dd-wrt + en huawei modem dela rock stable, ko glavna linija pade..
#brezpodpisa

Scorpia ::

Glej 3g mi dela, po 3-4 dni, pol se sesede in ga je treba resetirati. LTE dela po en dan, pol preklaplja na 3g,2g omrežje in je potreben reset, da da na 4g. S tem pa, če gre hitrost na 15Mb/s wi-fi prekinja na vseh 3 računalnikih, in mobitel/tablica. Router se pa ne sesede, ker se povezava takoj nazaj vzpostavi, dokler spet ne pride na to hitrost... prek wlana dela vredu.
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

hojnikb ::

Scorpia je izjavil:

Glej 3g mi dela, po 3-4 dni, pol se sesede in ga je treba resetirati. LTE dela po en dan, pol preklaplja na 3g,2g omrežje in je potreben reset, da da na 4g. S tem pa, če gre hitrost na 15Mb/s wi-fi prekinja na vseh 3 računalnikih, in mobitel/tablica. Router se pa ne sesede, ker se povezava takoj nazaj vzpostavi, dokler spet ne pride na to hitrost... prek wlana dela vredu.

does not compute..
#brezpodpisa

Scorpia ::

Se popravljam - LAN...
////

hojnikb ::

daj wifi na drug kanal, če ti prekinja..
#brezpodpisa

Scorpia ::

Že 1x odpiral, to temo, zaradi tega problema. Nič nisem uspel rešiti, problem je to da je beta in po tujih po forumih sem bral da je to problem dd wrt-a, ker ni še dodelan. Kanale tudi probaval, pa okrog mene sta samo dva wifi-ja od sosednjih hiš, prav tako nobenega skritega ni...
////

Daniel ::

Marsikateri router nima zadostnega napajanja za 3G/4G modeme. Si poskusil zadevo priklopiti čez powered USB hub?

SeMiNeSanja ::

Obstaja cela kategorija proizvodov, ki spada pod pojem "3G/4G bridge" in so lahko zanimiva alternativa. Žal pa imaš res zanimiv izbor šele v tujih spletnih trgovinah (Ebay, Amazon,...).

Malo pogooglaj ali pobrskaj po Ebay, boš videl o čem govorim.

Prednost je, da lahko obdržiš router, ki ga imaš, tisti bridge skupaj s ključkom namontiraš nekam, kjer je odličen sprejem in zadevo potem z UTP kablom povežeš na router (na WAN port).

Cenovni razponi pa so dokaj različni, glede na to, kaj vse je v zadevo vgrajeno. Imaš take, ko potem ne rabiš več routerja pa tja do takih, ki so res dejansko zgolj bridge in nič več kot to. Cene pa od 50, pa tja do 300EUR in več.
Je pa potrebno biti previden in preveriti, če podpurajo ključek, ki ga imaš.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wifi router za deljenje USB mobilnega interneta

Oddelek: Kaj kupiti
182258 (1890) hojnikb
»

LTE router?

Oddelek: Kaj kupiti
91510 (1097) Jurrbe
»

Router z USB LTE ključkom

Oddelek: Omrežja in internet
143061 (2673) glinik
»

3g router, kateri?

Oddelek: Omrežja in internet
386335 (4129) mat3
»

Router 3G za Edge signal mobitel

Oddelek: Strojna oprema
244240 (3984) todman74

Več podobnih tem