» »

HP nazaj na Windows 7

HP nazaj na Windows 7

CNet - Microsoft si želi, da bi uporabniki čim hitreje prestopili na nov operacijski sistem Windows 8.1. Toda pri tem imajo težave, saj je Windows XP praktično neuničljiv in kljub za april napovedanemu koncu podpore še vedno vztraja na več kot četrtini računalnikov. Težave povzroča tudi daleč najpriljubljenejši Windows 7, ki je na dobri poti, da postane xp drugega desetletja. Tako so odločili uporabniki, pravi Hewlett-Packard.

Čeprav Microsoft nad prodajo starejših verzij operacijskih sistemov z novimi računalniki nikoli ni bil navdušen, te prakse (downgrading) niso nikdar prepovedali. Uradno zaradi poslovnih uporabnikov, ki imajo legitimne razloge za nakup starejših verzij, neuradno pa tudi zato, ker je še vedno bolje prodati izvod stare verzije operacijskega sistema kakor nobenega.

HP se je odločil, da bo izkoristil to in si pomagal pri pešajoči prodaji. Pripravili so akcijo, kjer na osebne računalnike ponujajo 150 dolarjev popusta, če jih prodajo z Windows 7. Za zdaj je akcija omejena na pet modelov (en Pavilion namiznik in en prenosnik ter dva Envy namiznika in en prenosnik). Velika večina njihovih računalnikov se še vedno prodaja z najnovejšim Windows 8.1, a vseeno je podatek zgovoren. HP-ju zbadanje Microsofta ni tuje, saj so lani javno razglabljali, da Microsoft in Windows mogoče nista prihodnost računalništva.

Seveda HP ni obudil Windows 7 od mrtvih, saj kot večina prodajalcev ni nikoli nehal prodajati računalnikov s tem sistemom. Je pa zagotovo prvi, ki je začel oglaševati računalnike z Windows 7 kot nekaj, kar si uporabniki želijo (moto back by popular demand), oziroma nekaj posebnega. Prav tako je Windows 7 še vedno prva izbira v poslovnem segmentu, kjer se novosti razumljivo primejo pozneje. Microsoft se teh težav zaveda, zato so pospešili razvoj Windows 9 in začeli javno omenjati njegov izid prihodnje leto.

95 komentarjev

«
1
2

smash ::

neumnost...saj je win 8 kvecjemu enak ali boljsi..samo malo drugace zgleda

jest10 ::

Ja, "malo" drugače zgleda. V tem je problem.
Povprečni uporabnik si pač ne zna odstraniti metro bedarije. Če bi ms dal izbiro, ali se sistem zažene v metro ali na navadno namizje(jasno s start menijem) bi izginili vsi problemi.

Luwigana ::

Seveda. Morali bi ti dati na izbiro hočeš imeti metro ali ne. Jaz bi raje imel klasiko. Kot sam windows 8 je čisto v redu je boljši in hitrejši.

alexa-lol ::

Windows bi moral ločiti uporabni del WIndowsa (knjižnice, hitrejše delovanje, varnost, driverji) od predstavitvenega dela.

Če bi bil Windows pametno arhitekturno zasnovan bi bil Metro le ena izmed tem in če bi se izkazalo da uporabniki tega pač ne marajo ne bi bil problem, ker bi samo temo zamenjali.

Meni je Metro, sploh v 8.1 čist uredu ampak pač tajnicam v javnem sektorju, ki dobivajo dodatek k plači ker znajo klikati gumbe kot roboti pač to ni všeč.

harmony ::

alexa-lol je izjavil:


Meni je Metro, sploh v 8.1 čist uredu ampak pač tajnicam v javnem sektorju, ki dobivajo dodatek k plači ker znajo klikati gumbe kot roboti pač to ni všeč.


Krneki govoris.

Niso vsi racunalnicarji. Folku je treba dati tudi vsaj neko mini izobrazevanje na to temo. Ne pa tu imas Windows 8, ki je popolnoma prenovljen in sedaj pa izvajaj svoje vsakodnevne aktivnosti.

Dajte razumet, da je racunalnik samo sredstvo za doseganje ciljev. In v kolikor je to prevec zakomplicirano, potem so rezultati katastrofalni.

fujtajksel ::

Iz svetle strani, M$ nam kar sam od sebe daje razloge za prehod na odprto kodo

Klampfer ::

alexa-lol je izjavil:



Meni je Metro, sploh v 8.1 čist uredu ampak pač tajnicam v javnem sektorju, ki dobivajo dodatek k plači ker znajo klikati gumbe kot roboti pač to ni všeč.


Dodatkov že nekaj let ne prejemamo in ja, univ.dipl.prav. ali pa računalničar s sedmo stopnjo izobrazbe za po tvoje robotsko klikanje prejema plačo 800,00 EUR neto. Delavka na šalterju osebnih in potnih listin pa 650,00 EUR. Veliko, a ne?
Bogomir

CoolBits ::

Nej gresta ta dva delat na kako gradbišče po 10ur in za 500€... pa naj pol povejo, če je veliko al ne.

Klampfer ::

CoolBits je izjavil:

Nej gresta ta dva delat na kako gradbišče po 10ur in za 500€... pa naj pol povejo, če je veliko al ne.


A sta zato hodila v šolo toliko let, da jih boš ti pošiljal delat na gradbišče za 500,00 EUR? In potem bo Slovenija čudežno zacvetela, ko boš ti vse diplomirane računalničarje poslal na gradbišča...
Bogomir

filip007 ::

SteamOS ima v bistvu rešeno s "exit to desktop" in z lastnim ploščkom omogoča gradnje lastne PC konzole.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

RejZoR ::

Večje traparije se pa skor ne bi mogli izmislit. Razen butastega Metro start menuja je Win8 praktično identičen Win7 (razlike med njima so enake kot so bile med Visto in Win7, torej bolj kozmetične in malenkostne). In z releasom Win8.1 se je ta gap še bistveno zmanjšal, ko lahko nastaviš, da gre sistem ob zagonu direktno na klasično namizje. Tko imam na Metroju zgolj par sistemskih bližnjic ala Windows Update, Administrator tools in še kakšno malenkost, pač kar nočem imet v Rocketdocku in to je to. Deluje odlično.

Torej namesto da se HP zajebava z vračanjem na star OS, bi namesto tisoč in enega butastega softwara, ki ga delajo in bundlajo z njihovimi napravami raje naredili ekvivalent starega Start menuja in to bundlali z Win8 sistemi. Oz še bolje, bi naredili nek dock kot je npr Rocketdock. Fantastična zadevca ob kateri Start menuja niti ne uporabljaš več.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

alexa-lol ::

Klampfer je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Nej gresta ta dva delat na kako gradbišče po 10ur in za 500€... pa naj pol povejo, če je veliko al ne.


A sta zato hodila v šolo toliko let, da jih boš ti pošiljal delat na gradbišče za 500,00 EUR? In potem bo Slovenija čudežno zacvetela, ko boš ti vse diplomirane računalničarje poslal na gradbišča...


Delodajalca zanima kaj delavec naredi ne koliko let je v šolo hodil. Brez potrebe uslužbenci javnega sektorja zviška gledate na gradbene delavce - so bolj uporabni kot vi. Če bi dobili vi lopato v roke prvič ne bi vedli kaj z njo naresti, drugič bi bili po 2 minutah dela zmatrani, ker pač rabiš mal mišic za to, za klikanje po formi rabiš morda le mišice podlahti.


Za to da klikaš po programu in uporabljaš 2 nevrona je 650€ dosti. Ubistvu je pri tej storitvi več vreden čas kot pa samo delo. Pač ne moreš delavcu dati manjše plačo za tisti čas, ki je tam.

To dam aš diplomo ni nek relevanten faktor pri hitrosti klikanja po formi. Se grem stavit da bi vas marsikateri 14 letnik nabil ker pač dost COD igra in ima to fino motoriko na višjem nivoju.

trnvpeti ::

hp je rekel, da win in ms nista prihodnost pcja
z 7 gredo na poslovni del, tam se se prodaja ocitno

ms je naredil tako, da folk mrzi w8
ko se mal pogovarjas s tistimi(vecinoma nimajo nekega znanja o rac), ki imajo w8, pol ves kaj in kako

Izi ::

alexa-lol je izjavil:

Meni je Metro, sploh v 8.1 čist uredu ampak pač tajnicam v javnem sektorju, ki dobivajo dodatek k plači ker znajo klikati gumbe kot roboti pač to ni všeč.

Ravno obratno je. Človeški um uspe obrniti vse kot mu paše.
Ti in "tajnice", ki jih omenjaš ste nezahtevni uporabniki in takim je pravzaprav vseeno kaj uporabljajo. Kar vam bo Microsoft serviral to boste uporabljali, samo da je najnovejše.
Windows 8 ni všeč tistim zahtevnejšim uporabnikom in to je tudi razlog, da se ne "prime".

Računalničarji, ki svetujejo kaj naj nepoznavalci uporabljajo, šefi v firmah, ki odločajo, kaj se bo kupilo, in vsi tisti, ki računalnike dejansko uporabljajo za kaj drugega kot brskanje po netu, vedo, da je Windows 8 sranje.

In izgled oziroma Metro ni glavna napaka Windows 8, kot nekateri tu razmišljate. Windows 8 je pogrnil komplet na celi črti. V osnovi ni kaj bistveno drugačen od Windows 7, samo odvzeli so kar precej dobrih stvari iz 7 in dodali nekaj slabih stvari.

Zagovorniki Windows 8 imajo ponavadi en sam argument in sicer, da gre za novejši sistem, ki je hitrejši. Tudi to ne drži. Prav vsak Microsoftov sistem do sedaj je malenkost počasnejši od prejšnjega.
Od sedanjih OS, ki se še uporabljajo, je še vedno najhitrejši XP. Občutek, da je nov sistem hitrejši je zato, ker ga vedno naložiš na nov in najhitrejši računalnik. Probaj naložiti sistem na nek star počasen enojedrnik z 1 GB RAMA. Samo XP bo deloval zadovoljivo hitro, Windows 7 in 8 rabita dvakrat več RAMA kot XP, da delujeta približno podobno hitro. Tako da po mojih meritvah je XP še vedno daleč najhitrejši, 7 in 8 pa sta bolj ali manj enako hitra.

Drugi problem je zasebnost, na katero nekateri še vedno nekaj dajo. Z vsakim naslednjim Microsoftovim sistemom jo imaš manj. Windows 8 komajda še deluje brez interneta. Vse bi radi preselili v oblak in v deljenje.
Novejši Windows kmalu ne bo več Operacijski sistem ampak samo še Microsoftov Odjemalec (client). Lahko bi rekli, da vse kar počneš sproti pošiljaš na Ameriško agencijo za nacionalno varnost (NSA). Roko na srce tudi Windows 7 ni bog ve kaj dosti boljši kar se tiče zasebnost, ampak se na njem vsaj da zaščititi, če veš kaj delaš.
Osebno se mi XP še vedno zdi najbolj varen sistem, če je seveda SP3 in updejtan z najnovejšimi popravki in edini, na katerem deluje praktično vsak program od najstarejših do najnovejših. Na Windows 7 precej starejših programov ne deluje, na Windows 8 pa celo nekateri novejši programi ne delujejo pravilno.

Jaz se še vedno ravnam po načelu, da če je na računalniku do 3 GB RAMA potem nanj sodi edino XP ali pa en izmed Linux sistemov. To se ne bo spremenilo nikoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

reader ::

RejZoR je izjavil:

Večje traparije se pa skor ne bi mogli izmislit. Razen butastega Metro start menuja je Win8 praktično identičen Win7 (razlike med njima so enake kot so bile med Visto in Win7, torej bolj kozmetične in malenkostne). In z releasom Win8.1 se je ta gap še bistveno zmanjšal, ko lahko nastaviš, da gre sistem ob zagonu direktno na klasično namizje.


Se na splošno strinjam s temle, dodam le to, da tole lepo kaže, kako pomembna je v resnici takšna "postranska bedarija" kot je en simple GUI decision. Pravzaprav niti ni zelo pomembna, a je za sabo vseeno potegnila PR plaz. In prav jim je!

Jebiga, napaka je krivda zgolj in le Microsofta in njihove neverjetno neumne poteze, da dajo politiki prednost pred uporabnostjo. Zato jim prav privoščim sesipanje Win8&9 trga - morda jim naslednjič le užge, da ima uporabnost za userja prednost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: reader ()

ahac ::

morda jim naslednjič le užge, da ima uporabnost za userja prednost.

Ne uporabnost, ampak konzervativnost userjev. Userji nočejo sprememb. Win95 for everyone!
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

reader ::

ahac je izjavil:

morda jim naslednjič le užge, da ima uporabnost za userja prednost.

Ne uporabnost, ampak konzervativnost userjev. Userji nočejo sprememb. Win95 for everyone!


Ma, ku*ac da ne. Metroja in povsem politične odločitve "tiles for everyone" preprosto ne moreš obesit konzervativnosti. Metro GUI za delo na multimonitor workstationu in serverju je preprosto bedarija in povsem politična odločitev, ki z uporabnostjo ali naprednostjo nima nič. Kdo bo pa vsakič gledal kako mu izginejo vsa okna, scrollal po trikrat prevelikih tileih in skypal full screen na 30" zaslonu, OMG?!?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: reader ()

jest10 ::

ahac je izjavil:

morda jim naslednjič le užge, da ima uporabnost za userja prednost.

Ne uporabnost, ampak konzervativnost userjev. Userji nočejo sprememb. Win95 for everyone!

Jp, sprememb na slabše res večina noče.

alexa-lol ::

Izi je izjavil:

alexa-lol je izjavil:

Meni je Metro, sploh v 8.1 čist uredu ampak pač tajnicam v javnem sektorju, ki dobivajo dodatek k plači ker znajo klikati gumbe kot roboti pač to ni všeč.

Ravno obratno je. Človeški um uspe obrniti vse kot mu paše.
Ti in "tajnice", ki jih omenjaš ste nezahtevni uporabniki in takim je pravzaprav vseeno kaj uporabljajo. Kar vam bo Microsoft serviral to boste uporabljali, samo da je najnovejše.
Windows 8 ni všeč tistim zahtevnejšim uporabnikom in to je tudi razlog, da se ne "prime".

Računalničarji, ki svetujejo kaj naj nepoznavalci uporabljajo, šefi v firmah, ki odločajo, kaj se bo kupilo, in vsi tisti, ki računalnike dejansko uporabljajo za kaj drugega kot brskanje po netu, vedo, da je Windows 8 sranje.

In izgled oziroma Metro ni glavna napaka Windows 8, kot nekateri tu razmišljate. Windows 8 je pogrnil komplet na celi črti.

Zagovorniki Windows 8 imajo ponavadi en sam argument in sicer, da gre za novejši sistem, ki je hitrejši. Tudi to ne drži. Prav vsak Microsoftov sistem do sedaj je malenkost počasnejši od prejšnjega.
Od sedanjih OS, ki se še uporabljajo, je še vedno najhitrejši XP. Občutek, da je nov sistem hitrejši je zato, ker ga vedno naložiš na nov in najhitrejši računalnik. Probaj naložiti sistem na nek star počasen enojedrnik z 1 GB RAMA. Samo XP bo deloval zadovoljivo hitro, Windows 7 in 8 rabita dvakrat več RAMA kot XP, da delujeta približno podobno hitro. Tako da po mojih meritvah je XP še vedno daleč najhitrejši, 7 in 8 pa sta bolj ali manj enako hitra.

Drugi problem je zasebnost, na katero nekateri še vedno nekaj dajo. Z vsakim naslednjim Microsoftovim sistemom jo imaš manj. Windows 8 komajda še deluje brez interneta. Vse bi radi preselili v oblak in v deljenje.
Novejši Windows kmalu ne bo več Operacijski sistem ampak samo še Microsoftov Odjemalec (client). Lahko bi rekli, da vse kar počneš sproti pošiljaš na Ameriško agencijo za nacionalno varnost (NSA). Roko na srce tudi Windows 7 ni bog ve kaj dosti boljši kar se tiče zasebnost, ampak se na njem vsaj da zaščititi, če veš kaj delaš.
Osebno se mi XP še vedno zdi najbolj varen sistem, če je seveda SP3 in updejtan z najnovejšimi popravki in edini, na katerem deluje praktično vsak program od najstarejših do najnovejših. Na Windows 7 precej starejših programov ne deluje, na Windows 8 pa celo nekateri novejši programi ne delujejo pravilno.

Jaz se še vedno ravnam po načelu, da če je na računalniku do 3 GB RAMA potem nanj sodi edino XP ali pa en izmed Linux sistemov. To se ne bo spremenilo nikoli.


Ok zahtevni uporabnik povej kaj dela na Win XP, 7 in ne dela na Win 8.

NetBeans - dela
XAMPP - dela
Apache - dela
JDK - dela
Visual Studio - dela
Office - dela

Kaj bi še rad?
Putty - dela
Filezilla - dela
Virtual Box - dela

Win 8.1 ima način da se Desktop po defaultu loada, če pa na seznamu aplikacij ne najdeš svoje aplikacije potem pa itak ne bi smel met računalnika.

Poleg tega da dela Win 8/8.1 bolje s sistemskimi resourci kot Win 7.
Js mam trenutno kot main PC en 6 let star ASUS z 2GB rama in dela super, edino ko mam 10 zavihkov v Chrome odprtih mal "šteka" ker cachira na disk in potem bere, ampak je isto delal prej ko sem mel 1 let star Lenovo z 4GB spomina le da pri 20 odprtih tabih ne 10.

Zmajc ::

W8 je naredil samo eno katastrofalno napako in to je popolna odstranitev Start menija. V kolikor bi dodali oboje in uporabniku prepustili odločitev kaj bo uporabljal bi sedaj W8 uporabljajo neznansko več ljudi.

Vse to so vedeli že pred releasom a so vseeno ko osel v zid terali svoje.

Prav jim je.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

hojnikb ::

a je tako težko namestit aftermarket start menu ?!
#brezpodpisa

jest10 ::

hojnikb je izjavil:

a je tako težko namestit aftermarket start menu ?!

Seveda je. Za 90% uporabnikov.

hojnikb ::

Zato je pa to naloga system builderjov oz. tistega, ki namesti OS, da poskrbi za to :)
#brezpodpisa

alexa-lol ::

To je res jeba če se moreš slučajno kaj novega naučiti kar se nisi že v šoli naučil... in potem se čudimo zakaj EU stagnira, Kitajska, Indija pa raste.

Recimo da maš 650EUR plače (kao slaba plača).. mislim če to ni dovolj velik razlog kaj pa je? Kaj za vsak pixel ki ga miška prepotuje hočeš potne stroške al kaj?

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

hojnikb je izjavil:

Zato je pa to naloga system builderjov oz. tistega, ki namesti OS, da poskrbi za to :)

Aha. Lojz kupi v štacuni(Špar itd) sistem s prednaloženimi W8. In potem se praska po tazadni, kaj za vraga naj počne s temi bednimi ikonami čez pol ekrana, saj je bil njegov prejšnji računalnik z XPji čist drugačen.

Plača servis, da mu zrihtajo start meni in navadno namizje?? Ja pa kaj še. Potem raje vzame sistem z W7, ki je dosti bolj podoben njegovim starim XPjem

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

trnvpeti ::

zakaj bi folk sploh sel iz w7 na w8 :)
gredo samo tisti, ki imajo cajt in denar
testni uporabniki

alexa-lol ::

jest10 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Zato je pa to naloga system builderjov oz. tistega, ki namesti OS, da poskrbi za to :)

Aha. Lojz kupi v štacuni(Špar itd) sistem s prednaloženimi W8. In potem se praska po tazadni, kaj za vraga naj počne s temi bednimi ikonami čez pol ekrana, saj je bil njegov prejšnji računalnik z XPji čist drugačen.

Plača servis, da mu zrihtajo start meni in navadno namizje?? Ja pa kaj še. Potem raje vzame sistem z W7, ki je dosti bolj podoben njegovim starim XPjem



Nima veze, ko je pred 10 leti kupil PC z WIn XP prav tako ni imel pojma pa so mu potem vnuki tekom desetletja pokazali kaj in kako. In pač zdaj se je naučil teh 10 klikov in zna.

jest10 ::


Nima veze, ko je pred 10 leti kupil PC z WIn XP prav tako ni imel pojma pa so mu potem vnuki tekom desetletja pokazali kaj in kako. In pač zdaj se je naučil teh 10 klikov in zna.

XP je bil podoben W95/98, tega pa se je naučil na tečaju v okviru službe. Vnuki so predaleč.

Ti in še marsikdo se niti malo ne zaveda, kako je večini uporabnikov probematično privajanje na nove stvari.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

blackbfm ::

Js mam trenutno kot main PC en 6 let star ASUS z 2GB rama in dela super

Jz pa na 3 leta starem s 4gb vcasih popizdevam nad odzivnostjo. Kaj pa zdj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Zheegec ::

Ok, tole je res kar nekaj. Windows8 je v vseh pogledih boljši od Windows 7. Kogar moti izgled da pač tista 2€ za Start8, ane?

trnvpeti ::

Zheegec je izjavil:

Windows8 je v vseh pogledih boljši od Windows 7.

tole je pa kr nekaj

alexa-lol ::

blackbfm je izjavil:

Js mam trenutno kot main PC en 6 let star ASUS z 2GB rama in dela super

Jz pa na 3 leta starem s 4gb vcasih popizdevam nad odzivnostjo. Kaj pa zdj?


Formatiri disk in daj gor svežo kopijo. Ne nasedaj raznim OptimizePC, RegistryCleaner in podobnim neunostim. Format je predvidljiv in vedno deluje.

PS Ko je bil še Win XP aktualen sem formatiral disk vsak mesec.
Pač podatke maš na zunanjem disku, ugasneš PC, preventivno odklopiš zunanji disk, nastimaš boot sekvenco, daš not disk, klikneš tistih nekaj korakov, počakaš pol ure in maš svežo kopijo. Bistvene programe inštaliraš in si dober za nekaj časa. Te je max 1.5h.

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

alexa-lol je izjavil:

blackbfm je izjavil:

Js mam trenutno kot main PC en 6 let star ASUS z 2GB rama in dela super

Jz pa na 3 leta starem s 4gb vcasih popizdevam nad odzivnostjo. Kaj pa zdj?


Formatiri disk in daj gor svežo kopijo. Ne nasedaj raznim OptimizePC, RegistryCleaner in podobnim neunostim. Format je predvidljiv in vedno deluje.

PS Ko je bil še Win XP aktualen sem formatiral disk vsak mesec.
Pač podatke maš na zunanjem disku, ugasneš PC, preventivno odklopiš zunanji disk, nastimaš boot sekvenco, daš not disk, klikneš tistih nekaj korakov, počakaš pol ure in maš svežo kopijo. Bistvene programe inštaliraš in si dober za nekaj časa. Te je max 1.5h.

Kaj? Jaz imam isto inštalacijo kolikor časa gre. Večinoma moram formatirati zato, ker iz beta verzij (recimo Win7 beta) ne gre na celo verzijo posodobiti...

hojnikb ::

trnvpeti je izjavil:

Zheegec je izjavil:

Windows8 je v vseh pogledih boljši od Windows 7.

tole je pa kr nekaj

Exactly. Takšna izjava brez virov je pač neumnost :)
#brezpodpisa

lopov ::

Z win8 mam mešane občutke -- mam ga doma na stacionarcu + v službi mam(o) zgleda smolo, z viste smo šli diretk na osmico :D
Kar se same uporabnosti na desktopu tiče nimam pripomb dokler gre za nek ustaljen workflow, tudi na "start dekstop" smo s navadili. Je pa dejstvo, da je privajanje na nov izgled problem -- zaposlujemo in v zadnjih mesecih je bila večina kandidatov zgubljenih ob pogledu na osmico, potem imamo še office365 in zamenjava gesla vsake 3 mesece je cel problem.

Sam sem najbolj razočaran nad integracijo Skype in SkyDrive -- skype gre z vsakim desktop klientom korak nižje, metro verzije nihče ne uporablja (na 24" in 27" monitorju? ...), integirani skydrive pa sploh ne znam (več) uporabljat. Sharepoint workspace (bivši groove) so preimenovali v SkydrivePro, pol se pa znajdi. Fajn ga biksa tale M$ 8-)

Klampfer ::

alexa-lol je izjavil:

Klampfer je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Nej gresta ta dva delat na kako gradbišče po 10ur in za 500€... pa naj pol povejo, če je veliko al ne.


A sta zato hodila v šolo toliko let, da jih boš ti pošiljal delat na gradbišče za 500,00 EUR? In potem bo Slovenija čudežno zacvetela, ko boš ti vse diplomirane računalničarje poslal na gradbišča...


Delodajalca zanima kaj delavec naredi ne koliko let je v šolo hodil. Brez potrebe uslužbenci javnega sektorja zviška gledate na gradbene delavce - so bolj uporabni kot vi. Če bi dobili vi lopato v roke prvič ne bi vedli kaj z njo naresti, drugič bi bili po 2 minutah dela zmatrani, ker pač rabiš mal mišic za to, za klikanje po formi rabiš morda le mišice podlahti.


Za to da klikaš po programu in uporabljaš 2 nevrona je 650€ dosti. Ubistvu je pri tej storitvi več vreden čas kot pa samo delo. Pač ne moreš delavcu dati manjše plačo za tisti čas, ki je tam.

To dam aš diplomo ni nek relevanten faktor pri hitrosti klikanja po formi. Se grem stavit da bi vas marsikateri 14 letnik nabil ker pač dost COD igra in ima to fino motoriko na višjem nivoju.


Hmmm... a veš da sem po poklicu dipl.inž.grad.? A veš, da sem že večkrat držal lopat v rokah in delal tudi na gradbiščih? A veš da sem v času študija veliko fizično delal, "ruski" turnus? A veš, da delam zdaj v j.s. - delam. Da ni važno kakšno diplomo imam in da moram kar nekaj znat da si zaslužim tega jurja na mesec...

Očitno še ti nisi "tako daleč" in pametuješ...

Eh... ne bom več smetil forum...
Bogomir

Gregor P ::

... a veš, da ko kar sam od sebe napišeš (brez da bi te kdo sploh vprašal), kakšno diplomo imaš (kot argument), si že izgubil bitko v debati?8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

alexa-lol ::

Klampfer je izjavil:

alexa-lol je izjavil:

Klampfer je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Nej gresta ta dva delat na kako gradbišče po 10ur in za 500€... pa naj pol povejo, če je veliko al ne.


A sta zato hodila v šolo toliko let, da jih boš ti pošiljal delat na gradbišče za 500,00 EUR? In potem bo Slovenija čudežno zacvetela, ko boš ti vse diplomirane računalničarje poslal na gradbišča...


Delodajalca zanima kaj delavec naredi ne koliko let je v šolo hodil. Brez potrebe uslužbenci javnega sektorja zviška gledate na gradbene delavce - so bolj uporabni kot vi. Če bi dobili vi lopato v roke prvič ne bi vedli kaj z njo naresti, drugič bi bili po 2 minutah dela zmatrani, ker pač rabiš mal mišic za to, za klikanje po formi rabiš morda le mišice podlahti.


Za to da klikaš po programu in uporabljaš 2 nevrona je 650€ dosti. Ubistvu je pri tej storitvi več vreden čas kot pa samo delo. Pač ne moreš delavcu dati manjše plačo za tisti čas, ki je tam.

To dam aš diplomo ni nek relevanten faktor pri hitrosti klikanja po formi. Se grem stavit da bi vas marsikateri 14 letnik nabil ker pač dost COD igra in ima to fino motoriko na višjem nivoju.


Hmmm... a veš da sem po poklicu dipl.inž.grad.? A veš, da sem že večkrat držal lopat v rokah in delal tudi na gradbiščih? A veš da sem v času študija veliko fizično delal, "ruski" turnus? A veš, da delam zdaj v j.s. - delam. Da ni važno kakšno diplomo imam in da moram kar nekaj znat da si zaslužim tega jurja na mesec...

Očitno še ti nisi "tako daleč" in pametuješ...

Eh... ne bom več smetil forum...


No no, poznam gradbeni biznis in sem tudi sam izvajal selitve in podobna fizična dela v povezavi z gradbeništvom pa mi ni bil problem. Dejansko mi je večji problem ko dvigujem uteži recimo, ker za tisto "delo" dobiš denar, za to da uteži dviguješ ne dobiš 500€ na mesec, samo zato ker si dober človek.

In tudi jaz moram pokazati iznajedljivost da kaj zaslužim.

Ampak ne govori da ti Win 8 otežuje delo, ker če ti to otežuje delo kako potem kaj bolj resnega delaš v povezavi z gradbeništvom, ker tam je 1000 in 1 postopek, ki je bolj zahteven.

Recimo že če želiš prerez AB nosilca zračunati imaš več možnosti kot pri kakršnemkoli programu, ki je narejen za (nevedne) uporabnike. Enojna armatura, dvojna armatura, krovni sloj, ali ustreza dimenzijam, ali ustreza deformacijam... etc.

Vsi programi so itak narejeni ob predpostavki nevednega uporabnika.

Hayabusa ::

alexa-lol
PS Ko je bil še Win XP aktualen sem formatiral disk vsak mesec.

You are doing it wrong.

Meni xp delajo že več let, se sploh ne spomnim več, kdaj so bili prvotno nameščeni.
Razne zadeve seveda preizkušam znotraj vboxa/ms vpc.

alexa-lol ::

To je blo še prej ko sem imel Pentium 3 733MHz in 384Mb RAM.

hojnikb ::

ne spremeni dejstva.
#brezpodpisa

trizob ::

Jaz si pred nekaj leti sploh ne bi predstavljal, da MS ne bi ponujal downgrade-a (na XP), saj si Viste res nismo želeli na 1/4 od 500 delovnih postaj, ko jo je HP začel dobavljati s svojimi računali. Vista je bila sicer svojevrstna polomija. V velikih okoljih bi se lahko marsi kaj zataknilo pri administraciji, z gonilniki in združljivostjo hišnih aplikacij.

Uporabljam 8 in sem z obema različicama razočaran ob oblikovni zasnovi, ker je za tablice in nič drugega (aplikacije v celozaslonskem načinu imajo konjske gumbe, tako da se človek počuti kot bi imel vklopljeno kakšno podporo za hendikepirane). Resnično upam, da se bo z GUI zgodila na devetici kakšna diferenciacija ali pa bo še bolj premišljen. Starta sicer niti ne pogrešam, ker sem tako ali tako tudi na njemu uporabljal bolj ali manj zaženi/išči.

Imajo pa množično Dellovi prenosniki in kar nekaj HP-jevih težave pri namestitvi 8 (potrebno je počakati na popravljeno različico BIOS-a, včasih tudi kar dolgo, med tem pa pri podpori valijo krivdo eni na drugi - MS vs. proizvajalec opreme).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trizob ()

Hayabusa ::

To je blo še prej ko sem imel Pentium 3 733MHz in 384Mb RAM.

V tem času je bil šele win 2k dobro zunaj.Xp so prišli konec Augusta 2001.

Pentium III @ Wikipedia
Windows XP @ Wikipedia
Windows 2000 @ Wikipedia

54j0 ::

Hayabusa je izjavil:

To je blo še prej ko sem imel Pentium 3 733MHz in 384Mb RAM.

V tem času je bil šele win 2k dobro zunaj.Xp so prišli konec Augusta 2001.

Pentium III @ Wikipedia
Windows XP @ Wikipedia
Windows 2000 @ Wikipedia



Poizkušaj razumeti, da si nekateri ne morejo privoščiti/ne rabijo sodobnega PC-ja.

Sicer pa ja, pogosto formatiranje in ponovno nalaganje sistema, je jalovo početje. To sem počel tudi sam, ker mi je dalo placebo občutek, da stvar bolj "šopa", heh. To je bilo še v najstniških letih, ko sem si računalnik sicer že upal odpreti, dotakniti pa niti slučajno :>.

ducky ::

Windows 8 je zakon

Zmajc ::

ducky je izjavil:

Windows 8 je zakon


Očitno samo za peščico ...

Zheegec ::

dejansko je zakon. težav je malo, skoraj vse se self-repairajo. deluje lepše, kot Win7. zakon! vsekakor najboljši OS za home-use.

c00L3r ::

Pripravili so akcijo, kjer na osebne računalnike ponujajo 150 dolarjev popusta, če jih prodajo z Windows 7.

Bo ta akcija na voljo tudi pri kakšnem slovenskem trgovcu?

Sicer pa pozdravljam odločitev za Windows 7. Ne vem kaj vidite v 8-ki? Več težav, minimalne pohitritve, pomanjkanje start menija in bistveno grši UI.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c00L3r ()

alexa-lol ::

Hayabusa je izjavil:

To je blo še prej ko sem imel Pentium 3 733MHz in 384Mb RAM.

V tem času je bil šele win 2k dobro zunaj.Xp so prišli konec Augusta 2001.

Pentium III @ Wikipedia
Windows XP @ Wikipedia
Windows 2000 @ Wikipedia


Ja nazačetku sem mel Windows ME, potem sem pa na XP prešel.

Šlo ja za tisto, da ko sem ga formatiral so se vse datoteke in vse takoj odprle. Danes je to sicer trivialno pričakovati, včasih pa ni bilo tako. Tisti PC je imel 18.6 GB HDD samo tako za primerjavo. No in po parih mescih sem kliknil in čakal tudi 15s da se je file odprl, potem ko sem formatiral sem za enako opravilo rabil sekundo.

S programi ni bilo težav ker edini katere sem jih uporabljal so bili kodeki pa mogoče BSPlayer in pa kakšen, ki sem ga našel na Tlačenki od Jokerja, neta takrat še nisem imel doma... oh ja good old days. Potem sem si pa hotel net uštimati in sem v BigBangu dubu namestitveni CD od nekega ISP-ja Boter, neka slovenska inačica GodFatherja glede na grafično podobo.

Glede na to da je Pentium 4 prišel ven 20. novembra 2000, sem jaz dobil svoj PC nekje oktobra 2000, super timing ni kej. :D

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 vendarle premagal Sedmico

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
107040 (4840) zmaugy
»

Nove procesorje bo podpiral le najnovejši Windows (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13145264 (39682) jest10
»

HP nazaj na Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9537434 (31295) krneki0001
»

Microsoft pokazal Windows Blue in nove telefone

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3312345 (9796) krneki0001
»

Windows Blue še letos, Windows 8 precej slabo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9931037 (25088) krneki0001

Več podobnih tem