Forum » Pomoč in nasveti » zakleniti celice v excelu
zakleniti celice v excelu

anika87 ::
Živjo!
Zanima me, kako lahko zaščitim samo nekaj določenih celic v excelu (v novejši različici programa).
Imam namreč tabelo, v kateri nekaj seštevam in bi pustila celice v sredini, kamor vnašam številke nezaščitene, celice v zadnjem stolpcu, kjer se izpisuje seštevek, bi pa zaščitila, da se pomotoma ne zbriše formula.
Zaščite ne rabim na geslo, ampak glih toliko, da se po nesreči ne zbriše.
Hvala.
Zanima me, kako lahko zaščitim samo nekaj določenih celic v excelu (v novejši različici programa).
Imam namreč tabelo, v kateri nekaj seštevam in bi pustila celice v sredini, kamor vnašam številke nezaščitene, celice v zadnjem stolpcu, kjer se izpisuje seštevek, bi pa zaščitila, da se pomotoma ne zbriše formula.
Zaščite ne rabim na geslo, ampak glih toliko, da se po nesreči ne zbriše.
Hvala.

darkolord ::
V nastavitvah formatiranja celice imaš jeziček Protection/Zaščita(?), kjer lahko izbereš, ali se celica zaščiti, kot zaščitiš cel list.
V tvojem primeru tako označiš cel list, greš v formatiranje celic, izključiš zaščito in potem obratno narediš za tistih nekaj celic, ki jih želiš zaščititi.
Ko zaščitiš cel list, se ti potem zaščitijo samo tiste celice, ki imajo vklopljeno zaščito.
V tvojem primeru tako označiš cel list, greš v formatiranje celic, izključiš zaščito in potem obratno narediš za tistih nekaj celic, ki jih želiš zaščititi.
Ko zaščitiš cel list, se ti potem zaščitijo samo tiste celice, ki imajo vklopljeno zaščito.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()

anika87 ::
Ker sem v službi in zraven moram delat še nekaj drugega, malo me motijo, mi trenutno to ne uspe, bi pa rada še danes to naredila, zato prosim še za malo pomoči.
Recimo da imam stolpec a, b, c, d. Zaščitila bi celice v stolpcu d.
Prvo sem omaknila zaščito iz delovnega lista, tako kot je na sliki. Potem pa kaj?
Grem označim celice v stolpcu d, gren spet na zaščito delovnega lista in dam katero kljukico? Izbira zaklenjenih ali nezaklenjenih celic. Izbira zaklenjenih celic mi ne ostane, če odstranim izbiro nezaklenjenih. Vedno se mi obe kljukici pojavita hkrati.
Recimo da imam stolpec a, b, c, d. Zaščitila bi celice v stolpcu d.
Prvo sem omaknila zaščito iz delovnega lista, tako kot je na sliki. Potem pa kaj?
Grem označim celice v stolpcu d, gren spet na zaščito delovnega lista in dam katero kljukico? Izbira zaklenjenih ali nezaklenjenih celic. Izbira zaklenjenih celic mi ne ostane, če odstranim izbiro nezaklenjenih. Vedno se mi obe kljukici pojavita hkrati.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: anika87 ()

Isotropic ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 8171 (3748) | -JM- |
» | Excel kopiranje vsebine iz zaklenjene celice brez odklepaOddelek: Pomoč in nasveti | 1763 (1501) | mirator |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3863 (3586) | Mobidick |
» | excel 2003 - zašita zvezkaOddelek: Programska oprema | 2025 (1815) | jedateruk |
» | A se kdo spozna na excel ?Oddelek: Programska oprema | 4526 (3722) | smrekca |