Forum » Kaj kupiti » Nakup izpod druge roke in garancija
Nakup izpod druge roke in garancija
Infusion ::
Pozdravljeni,
nekaj me zanima. Če dam na primer:
Nekdo kupi telefon v Ameriki in ugotovi da ga ne rabi in ga proda naprej. Ali potem tista druga oseba ki je kupila telefon od prve osebe lahko uveljavlja garancijo če je z izdelkom kaj narobe (oz. v drugih besedah, ali je garancija prenosljiva?). Je treba v takem primeru telefon samo poslat nazaj v tujino?
Hvala!
nekaj me zanima. Če dam na primer:
Nekdo kupi telefon v Ameriki in ugotovi da ga ne rabi in ga proda naprej. Ali potem tista druga oseba ki je kupila telefon od prve osebe lahko uveljavlja garancijo če je z izdelkom kaj narobe (oz. v drugih besedah, ali je garancija prenosljiva?). Je treba v takem primeru telefon samo poslat nazaj v tujino?
Hvala!
zee ::
Telefoni v ZDA so skoraj brez izjem zaklenjeni na operaterja + njihova omrezja niso nujno kompatibilna z evropskimi.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zheegec ::
ker tam večino telefonov dobiš zelo poceni preko pogodbe in kdor ne rabi ga potem proda naprej.
edino velika večina jih potem z našimi SIM karticami ne deluje...
edino velika večina jih potem z našimi SIM karticami ne deluje...
Infusion ::
Ne se sekirat. Dobro vem kaj more met telefon da deluje na naših omrežjih. Vem da more bit SIM
unlocked. Odgovor sem že prejel, hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Infusion ()
Invictus ::
Ne se sekirat. Dobro vem kaj more met telefon da deluje na naših omrežjih. Vem da more bit SIM
Seveda to ni vse. GSM ima tam druge frekvence, da ne govorimo o CDMA ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Ziga Dolhar ::
Če boš kupil telefon od 'američana', potem moraš vedeti, da se bo za vajino razmerje uporabilo pravo ZDA (zvezno pravo oz. pravo posamezne države). Tko da mnenje pravnikov, ki vsaj malo poznamo slovensko pravo, tu ni kaj veliko vredno.
(Tudi če bi kupil izdelek iz ameriške trgovine, ki aktivno targetira kupce v Sloveniji, in pod predpostavko, da bi v primeru spora slovensko sodišče izdalo kako sodbo ... bi to sodbo še vedno moral izvršiti v ZDA. In tudi glede tega ti lahko kaj pametnega napiše kvečjemu nekdo, ki je kvalificiran iz tamkajšnjega prava.)
(Tudi če bi kupil izdelek iz ameriške trgovine, ki aktivno targetira kupce v Sloveniji, in pod predpostavko, da bi v primeru spora slovensko sodišče izdalo kako sodbo ... bi to sodbo še vedno moral izvršiti v ZDA. In tudi glede tega ti lahko kaj pametnega napiše kvečjemu nekdo, ki je kvalificiran iz tamkajšnjega prava.)
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup telefona v amerikiOddelek: Mobilne tehnologije | 3826 (2244) | bruco21 |
» | HTC One X naprodaj ?? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 35444 (27148) | cebelar123 |
» | Odklepanje mobitelov.. (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 41028 (19148) | Jazzie |
» | tehničarska selitev v ZDAOddelek: Pomoč in nasveti | 1545 (1235) | St235 |
» | T-2 in mobilna telefonija (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 9300 (6415) | nekdo123 |