» »

Internet-težava s povezavo

Internet-težava s povezavo

Luffy123 ::

Pozdravljeni!
Po dolgem času sem se odločil, da si kupim router ter vzpostavim brezžično omrežje po hiši. Sama vzpostavitev mi ni delala težav, sta pa nastala 2 problema:
1. Ko sem želel z wifi-jem povezati očetov prenosnik, mi sprva sploh ni zaznalo wifija, ampak sem potem pod upravitelj naprav->omrežne kartice->wireless adapter spremenil možnost radio na enable in potem se mi je povezalo z wifijem oz. tako je vsaj kazalo v desnem spodnjem kotu. Sedaj pa je nastopila težava v tem, da mi noče brskalnik odpreti spletnih strani, češ da ni povezave. Tako, da prosim za pomoč pri tem.

2. Pred 2-3 mesci smo kupili tudi novo smart TV (Panasonic TX-L42ET60E) z sistemom Viera. Ko sem želel povezati TV z wifijem mi ponovno ni uspelo. Večkrat sem poskusil z samodejno funkcijo, tudi z ročno, ampak mi ni uspelo. Router in TV imata tudi opcijo WPS, ampak tudi preko te mi ni uspelo povezati, saj mi vsakokrat javi, da ni mogoče prejeti IP naslova (viera cannot acquire ip address). Tako, da bi prosil za pomoč tudi na tem področju.

Sicer pa dela samo omrežje wifija v redu, saj se brez težav nanj povežem s telefonom.

wanted56 ::

Imaš na routerju kodo? Če ja, potem jo odstrani in se poizkusi povezati. Če ne uspe, resetiraj modem. Kateri modem imas?

Aia pa glede prenosnika je bil problem v driverju in ne wifi, tolko da veš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wanted56 ()

Luffy123 ::

wanted56 je izjavil:

Imaš na routerju kodo? Če ja, potem jo odstrani in se poizkusi povezati. Če ne uspe, resetiraj modem. Kateri modem imas?

Aia pa glede prenosnika je bil problem v driverju in ne wifi, tolko da veš.

TV mi je uspelo povezat, sicer ne na tak način kot si predlagal, ampak vseeno. Hec je bil v tem, da je šlo za neko napako v sami programski opremi in zato ni povezalo preko wifija. Zato sem jo povezal preko kabla, posodobil in sedaj deluje.

Ampak še vseeno ostaja težava s prenosnikom :/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WiFi problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
538498 (1911) Han
»

WiFi in android

Oddelek: Omrežja in internet
3213037 (10115) Anaa1