» »

Težava s komunikacijo z routerjem

Težava s komunikacijo z routerjem

peter77 ::

Pozdravljeni,

Kupil sem router Netgear WGR614v6. Ko sem zagnal CD in se ravnal po navodilih, sem na koncu ugotovil, da ni komunikacije med PC-jem in routerjem. Nikakor ne pridem vanj. Ko v brskalniku napišem http://192.168.1.1 (IP routerja naveden v navodilih) mi enostavno ne najde strani.;( Prav tako sem se ravnal po navodilih in sem za dostop do routerja napisal http://www.routerlogin.com ker se mi ni samodejno zagnal čarovnik za konfiguracijo routerja in tudi ta stran se ni prikazala. ;(( Kaj naj storim?
GSM: 031/394-999 Peter

Ch4N93 ::

imaš morda vklopljen software-ski firewall? Če ja, ga začasno izklopi.

Preveri še nastavitve mrežne kartice. Če se namreč želiš povezati na IP 192.168.1.1, mora imeti tvoja mrežna IP 192.168.1.x, kjer je x od 2-254 (zgornja številka odvisna od maske podomrežja, ampak to zdaj ni toliko važno).

Predvidevam da imaš WinXP Slo: pojdi na nadzorno ploščo in odpri "omrežne povezave". Desni klik na "Local Area Connection", izberi lastnosti. Na zavihku "splošno" izberi "internet protocol TCP/IP", ter spet na zavihku splošno nastavi na "Samodejno pridobi IP naslov".

zdaj bi moral router dodelit IP naslov mrežni kartici. Če se še vedno ne moreš povezat, pojdi na Omrežne povezave, ter onemogoči in spet omogoči mrežno kartico (desni klik Local Area Connection, Onemogoči/Omogoči). Če se še vedno ne moreš povezat, očitno ne dela DHCP na routerju.

Potem greš spet na lastnosti LAN. Na zavihku "splošno" izberi "internet protocol TCP/IP", ter spet na zavihku splošno pod "IP naslov" nastavi na 192.168.1.2, maska podomrežja 255.255.255.0, ter privzeti prehod
192.168.1.1.

Če še vedno ne dela, vrži router v kanto :D
Ni nam lahko...

amigo_no1 ::

V "internet protocol TCP/IP" nastavi tako:

IP naslov mrežne kartice: 192.168.0.2
maska podomrežja 255.255.255.0
privzeti prehod: 192.168.0.1


za dns strežnika pa vpiši IP naslova dns strežnikov tvojega ponudnika interneta.

peter77 ::

Ne bosta verjela, po vseh možnih poiskusih sem nesel router nazaj v trgovino, kjer so mi ga zamenjali ker je bil pokvarjen.:)) Sedaj imam pa problem, da na nikakršen način ne morem vzpostaviti internetne povezave preko routerja. Če kabel iz modema vklopim v mrežno kartico mi net dela, če pa kabel vklopim v router, iz routerja pa v mrežno kartico pa ne morem v browserju odpirat strani. Med instalacijo mi povezavo najde v browserju pa enostavno poteče dovoljen čas ali pa napiše da stran ni dosegljiva.;((
GSM: 031/394-999 Peter

SasoS ::

Kakšen internet imaš, si router konfiguriral za dostop, se priklopi?

peter77 ::

Imam Amis ADSL, router sem konfiguriral v tolikšni meri, da normalno komunicira z laptopom. Internetne povezave pa nikakor ne morem vzpostaviti. Ne kabelsko (router - hišni PC) ne wireless (router - laptop).
GSM: 031/394-999 Peter

SasoS ::

V nastavitvah routerja moraš najbrž izpolniti še vrsto povezave (najbrž PPPoE?) in uporabniško ime ter geslo za internet...

peter77 ::

Med samo instalacijo routerja, mi najde povezavo z internetom PPPoE, nato vpišem username in password, ki sem ju že 30x preveril, ampak to še vedno ne dela...;((
GSM: 031/394-999 Peter

Ch4N93 ::

kaj pa internet brez routerja ti dela? PC direktno v modem?
Pa povej kateri modem imaš, ti v novejših paketih (Thomson) se namreč sami povežejo na internet (in v tem primeru delujejo kot router), tako da je lahko problem v tem, da se modem in router "tepeta" za povezavo.
Ni nam lahko...

peter77 ::

Ja, PC direktno v modem mi dela. Zato (hvala bogu) lahko sprejemam vaše nasvete. Modem je Thomson Speedtouch 706i. Vendar sem danes že govoril s tehnikom iz Amisa in je rekel, da je preklopil modem na "bridge modem" in da ni več router-modem.
GSM: 031/394-999 Peter

blindek ::

meni se je pojavil podoben problem in sicer na laptopu mu dela wireless normalno, ko pa še hočem zraven priključit namizni PC, mi kartica normalno zazna router in kaže povezavo excelent, vendar ko hočem na internet ali dostopat do routera mi pa na namiznem PCju to ne gre...
IPje sem vse vpisal in ne gre...

blindek ::

še to, ko grem pod http://192.168.1.1/ in potem DHCP Clients List mi lepo piše oba računalnika z nastavljenim IP-jem
kako potem da internet tam ne dela?

bluefish ::

peter77: poskusi tip povezave nastaviti na Dynamic

blindek ::

po večurnem iskanju problema in ko sem skorajda obupal, sem šel gledat Task manager, in kaj najdem? nek antivirusni program ki ni omogočal nobene povezave z internetom ;(
stvar enostavno odklopim in zbrišem in naenkrat vse deluje kot mora...za znoret :)

peter77 ::

No jaz sem pa končno, ko sem bil že siten ugotovil, da mi tehnik na Amisu ni nič naredil. Čeprav je rekel, da je vse urejeno, da resetiram modem in bo le-ta v "bridge modu", ni naredil popolnoma nič. Danes sem po nekaj minutnem tečnarjenju ugotovil, da sem priklopljen preko Telekomove centrale in Amis zato nima dostopa do modema. Poslati ga moram v Maribor, da ga bodo oni tam prestavili v "bridge mode", jaz naj pa bom doma in v firmi najmanj tri dni brez interneta?!?!?!

Veliko slovenskih podjetij me je že razočaralo, ampak tako neresnost sem pa njmanj pričakoval pri Amisu, ki so mi ga vsi večinoma hvalili.

Če kdo lahko z mojega PC-ja modem postavi v "bridge mode" sploh ne bom spraševal, ker potem bo pa še garancija potekla in ne bo edini krivec za njihove (naše) težave Telekom ampak bom še jaz.
GSM: 031/394-999 Peter


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spor naslovov IP (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6611443 (10219) turob2
»

ne dela mreža preko crossover kabla

Oddelek: Pomoč in nasveti
171608 (1451) Invictus
»

Prokleto domace omrezje.

Oddelek: Omrežja in internet
283157 (2099) darkolord
»

Kako priklopit 2 računalnika na isti adsl račun?

Oddelek: Omrežja in internet
212373 (2022) gumby
»

problemi z ruterjem

Oddelek: Omrežja in internet
81239 (1151) Amorphis

Več podobnih tem