» »

Dr. Danilo Türk za generalnega sekretarja OZN

Dr. Danilo Türk za generalnega sekretarja OZN

Temo vidijo: vsi

GregiB ::

Kandidaturo naj bi podprla tudi vlada

So pa zelo zanimivi odzivi, predvsem iz opozicije... Je res pr nas treba vse takoj spremeniti v ... pomije?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

zee ::

Pesek v oci. Koga to briga? Perecih problemov je v Sloveniji nebroj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Invictus ::

Še ena predstava vlade da spravi skozi neprijetne zakone ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Matako ::

Danila za Predsednika sveta!

Privoščim mu, saj smo vsi to hoteli, ko bomo veliki.
/\/\.K.

Končno imamo priliko da dobimo predsednika sveta, pa so vsi zahojeni Slovenci proti.

V stilu, če jaz ne morem, naj tudi on ne ...

Pač rek o sosedovi kravi ...

LuiIII ::

Precej nerealna priložnost tako ali drugače.

Za Slovenijo precej lepa priložnost da končno vsi vidijo kje se Slovenija nahaja ...

Hayabusa ::

Who cares za ozn.

opeter ::

Navadni slovenski smrtnik od tega nima nič.

Ampak okej, naj mu bo. Če mu uspe, super, če ne pa ... tudi nismo nič izgubil.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

PaX_MaN ::

Hayabusa je izjavil:

Who cares za ozn.

Türk, da bo mel pol pokojnino k Stanovnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Invictus je izjavil:

Za Slovenijo precej lepa priložnost da končno vsi vidijo kje se Slovenija nahaja ...

Glede koliko smo dolžni naokrog bi bilo bolje, da se nekaj časa držimo dol.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

V primerjavi z ostalimi smo še malo.

In upniki točno vedo kje smo ...

Invictus je izjavil:

V primerjavi z ostalimi smo še malo.

Ja samo v primerjavi z nekaterimi nas je tudi lažje "prefukati".

Ampak ok, vidim, da ti je sarkazem tuj. Imaš prav, grda razvada!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Naše dolgove bodo itak izterjal pri Slovakih

BALAST ::

In kaj ima OZN pri slovenskih dolgovih oz. obveznicah?
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

49106 je izjavil:

Naše dolgove bodo itak izterjal pri Slovakih

Ha, Ha ...

Sam kaj ko jim nimajo kaj pobrat ...

Matako je izjavil:

Ampak ok, vidim, da ti je sarkazem tuj. Imaš prav, grda razvada!

Ni mi. Ampak žal je volk odnesel šalo ...

Moj sarkazem prenaša zelo malo ljudi ... Vedno manj.

BALAST je izjavil:

In kaj ima OZN pri slovenskih dolgovih oz. obveznicah?

Mogoče Tuerk lahko zrihta kaka nepovratna OZN sredstva, ker bomo dali bazo za OZN vojsko?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

trololo2 ::

Bomo zdaj končno videli koliko so bile govorice ob njegovem odhodu iz OZN resnične. Zelo bi me čudilo če bi uspelo tako politično opredeljenemu človeku prilezti na vrh OZN.

trololo2 je izjavil:

Bomo zdaj končno videli koliko so bile govorice ob njegovem odhodu iz OZN resnične. Zelo bi me čudilo če bi uspelo tako politično opredeljenemu človeku prilezti na vrh OZN.

Kateri politik pa ni politično opredeljen?

trololo2 ::

Invictus je izjavil:

Kateri politik pa ni politično opredeljen?

Politično opredeljen je do neke mere vsak človek. Za predsednika republike je primerno da ni opredeljen do mere kjer bi nasprotni pol preziral, oz. da ima toliko samokontrole da to vsaj skrije.

Danilo je tu s svojim komentarjem o drugorazrednih temah pogorel na celi črti.

Kolikor sem jaz razumel, je Danilov gambit osnovan na "zanesljivi informaciji", da naj bi OZN nenapisano pravilo politične korektnosti naslednjega sekretarja iskalo v našem koncu Evrope. In ker do sedaj iz teh krajev še ni nobenega resnega protikandidata (sicer se je nekaj govorilo o Češki ali Slovaški, samo mogoče gre spet za pomoto) so upi temu primerno visoki.

V osnovi "we suck less" zmagovalna strategija, zminimizirana na eno samo izbiro.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::

Matako je izjavil:

Kolikor sem jaz razumel, je Danilov gambit osnovan na "zanesljivi informaciji", da naj bi OZN nenapisano pravilo politične korektnosti naslednjega sekretarja iskalo v našem koncu Evrope. In ker do sedaj iz teh krajev še ni nobenega resnega protikandidata (sicer se je nekaj govorilo o Češki ali Slovaški, samo mogoče gre spet za pomoto) so upi temu primerno visoki.

V osnovi "we suck less" zmagovalna strategija, zminimizirana na eno samo izbiro.

Vzhodna Evropa je velika tudi brez Rusije. Bodo že našli koga. Npr. kakšnega Slovaka.

Mogoče pa bodo naredili kakšno napako in ga razglasili za Slovenca ter po možnosti še izobesili našo zastavo.:))

GregiB ::

Meni se porajata dva vprašanja... Prvič... zakaj pa ne? Da se ob tem takoj začenja protikampanja, pa je sicer zelo slovensko, a popolnoma iracionalno...
Drugič, v kolikor obstaja možnost za slovenskega kandidata, kdo, razen Dr. Türka bi takšno kandidaturo (realno) še lahko speljal?
Bi pa (sicer po mojem mnenju) izvolitev Dr. Türka za sekretarja OZN pomenila, da bi le-ta postal daaaaaleč najbolj znan politik naše rodne grüde, verjetno kar za vekomaj... to pa že ne smemo met, kneda?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

GregiB je izjavil:

Meni se porajata dva vprašanja... Prvič... zakaj pa ne? Da se ob tem takoj začenja protikampanja, pa je sicer zelo slovensko, a popolnoma iracionalno...
Drugič, v kolikor obstaja možnost za slovenskega kandidata, kdo, razen Dr. Türka bi takšno kandidaturo (realno) še lahko speljal?
Bi pa (sicer po mojem mnenju) izvolitev Dr. Türka za sekretarja OZN pomenila, da bi le-ta postal daaaaaleč najbolj znan politik naše rodne grüde, verjetno kar za vekomaj... to pa že ne smemo met, kneda?

Moj prejšnji post je bil zaradi "politične korektnosti" izbrisan, zato bom ponovil še enkrat. Türk bo po mojem imel probleme zaradi nasprotovanja ZDA, saj je kazal nekatere protiamerikanistične težnje. Še pomnite Butros Galija? Ker se je zameril ZDA, je letel po enem mandatu. Še ZDA ne bodo dale žegna, se lahko cela Slovenija postavi na glavo, pa nič ne bo z generalnim sekretarjem. Kandidatov je dosti.

Sicer pa, dobil je podporo vlade, sedaj pa bomo videli, kako dalje.

No, zraven vprašljive podpore ZDA, je tudi vprašanje, kako bodo gledali na to, da ni združil Slovenije, ampak jo je še bolj razdelil? Npr. Drnovšek in Pahor imata dosti večjo podporo kot jo je imel Türk. Kako bodo gledali v tujini, da ni uspel združiti Slovencev, ampak je celo prispeval k večjemu razkolu? Vsekakor ni dobra popotnica.

Sicer pa, ne pozabite, da je iz OZN-a odšel v ne najboljših odnosih. Pa ima kar nekaj protikandidatov. Tako da, ne bodite preveč optimistični, spomnite se Azerbajdžana. Takrat bi tudi bilo bolje, da bi odstopili od kandidature, pa smo vztrajali, čeprav so nam govorili, da možnosti za uspeh ni.

No, bomo videli, kaj bo. Jaz bi rekel, da so možnosti male. Bi pa bilo zelo fajn za razpoznavnost Slovenije, to se pa strinjam.

jype ::

arnecan1> Moj prejšnji post je bil zaradi "politične korektnosti" izbrisan

Brisanje nekoga, ki retardirano vztraja v primitivnem izražanju svojih infantilnih stališč, ni stvar politične korektnosti, ampak osnovne medijske higiene. Zaradi tega je ta forum drugačen od povprečnega skrpucala, ki ga skupaj spravijo horde podivjanih internetnih ovčic.

Ni problematično niti to, da so tvoja stališča privlečena za lase, niti to, da niso zrastla na tvojem zelniku, temveč jasen političen namen širjenja teh neumnosti - diskreditirati igralca iz sosednje ekipe.

Ker v primeru, da bi se za kandidaturo potegoval Janez Janša ali Lojze Peterle, štab slovenske farške bande ne bi našel ničesar vrednega kritike, pa ogromno razlogov za hvalo tako drznih načrtov.

Zresni se in pokaži vsaj toliko samospoštovanja, da objaviš kritiko, ki ima podlago v resničnem svetu - ni pretežko, a v tej temi še ni nihče zapisal ničesar, kar bi vsebinsko izrazilo še kaj več kot zgolj parafraziralo par površnih člankov v slovenskem tisku povprečne kvalitete, ali pa je pričakovano pojamral nad slabo državo in nepravičnim vesoljem, zaradi katerih ne more zadeti sedmice na lotu.

Če moje brezvezno bentenje pobrišejo, bo to izključno zaradi politične korektnosti!

Double_J ::

Kaj ima to veze, če je Slovenec? Važno je edino, če je dober ali slab kandidat.
Dve šivanki...

jype je izjavil:

Ja, seveda, ti že veš, kaj je medijska higiena. Pihanje v isti rog, kajneda.;)

Glede mojega pisanja, izrazil sem svoje mišljenje. Vse kar sem napisal drži:
1. Da pri ameriškem veleposlaniku Mussomeliju ni najbolj priljubljen (Butros Gali, kdo?)
2. Da je iz OZN odšel v ne najbolj dobrih odnosih http://www.unforum.com/UNinsiderJul05.h...
3. Da ima zaenkrat vsaj dva kredibilna nasprotnika
4. Da je v Sloveniji še bolj prispeval k razkolu namesto k pomiritvi in združevanju, kar verjetno ni lastnost, ki naj bi pritikala k takšnemu položaju

Ima sicer tudi nekaj prednosti, bogate izkušnje, morebitno podporo Rusije, je iz Vzhodne Evrope, od koder naj bi vsaj teoretično prišel novi generalni (ampak ne nujno, mogoče lahko tudi iz Zahodne), pa še kaj bi se našlo. Po mojem premalo, če se pa motim, pa bom zadovoljen, če bo Slovenija pridobila na razpoznavnosti. Ampak, če se bo spravil h kandidaturi tako kot na zadnjih predsedniških volitvah, bo možnost še manjša, kot mu jo pripisujem sedaj.

Aja, glede tvojega podtikanja, da sem v fan klubu Janše, pa pač podtikaš po tvoji stari navadi. Pač v tvojem svetu je lepo, če smo vsi popredalčkani, kajneda? o Janšeju sem napisal marsikaj kritičnega, evo samo en primer: https://slo-tech.com/forum/t558512/p425...

arnecan1> o Janšeju sem napisal marsikaj kritičnega

Vrgl te bodo iz stranke, če vidjo tole.

arnecan1> Ima sicer tudi nekaj prednosti

Drži. Vprašanje je le - ali imamo sploh koga, ki bi utegnil kandidirat za tako funkcijo, razen Tuerka?

IMO ne.

IMO tudi ni pametno kaj dosti investirat v njegovo kandidaturo - seveda pa on sam s svojim časom in sredstvi lahko počne, kar želi.

Mipe ::

Če hočeš odstraniti politika iz domače scene, ga nominiraj za kak stolček v tujini.

Tujina ima premalo stolčkov :(

Mipe ::

Jih bomo pa ustvarili! Katero telo lahko še ustvarimo poleg EU in OZN?

Z Azerbajdžanom smo si naredili kar precejšnjo sramoto. Predvsem nam samim, drugi so zaradi naše majhnosti verjetno na zadevo hitro pozabili. Seveda ne diplomati, ti pravzaprav živijo zaradi teh drobnarij, kako je neka država "inteligentna". Takrat smo pošteno padli na izpitu, odstopiti od kandidature bi morali prej, ne vztrajati do konca. Amaterstvo pač, zato pa nas Hrvati motajo okili prsta kot da smo nedorasli otroci. Upam, da bo tokrat drugače. Čeprav semv tem primeru pesimist.:(

Gavran ::

jype je izjavil:

Drži. Vprašanje je le - ali imamo sploh koga, ki bi utegnil kandidirat za tako funkcijo, razen Tuerka?

Potočnika?

http://www.finance.si/8354283/Vlada-pri...

Staremu prdcu iščejo novo zaposlitev ker so nadzorni sveti državnih firm polni, ne glede na kvalitete.

Mipe je izjavil:

Jih bomo pa ustvarili! Katero telo lahko še ustvarimo poleg EU in OZN?

Neuvrščene
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gavran ()

Gavran> Potočnika?

A evropski komisar za znanost, al kaj je že? A mu poteka mandat?

Dejan Steinbuch je med vrsticami opozoril na morebitno čer v Danilovi zmagovalni etapi do naslova Predsednika sveta. Sicer je res, da je napočil čas za kandidata iz tega konca sveta... samo liki opažajo da, hmmm, ženske pa tudi že dolgo ni bilo na čelu OZN! :D

No, nič kaj takega, kar se ne bi dalo rešiti operativno. Danica Tuerk za generalno sekretarko!!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

driver_x ::

Meni pa se zdi kandidatura kateregakoli slovenca za tak položaj OK, predvsem iz razlogov:
- doma bomo plačevali enega zajedalca manj
- na tem mestu lahko naredi manj neposredne škode
- fino je gledati tiste iz nasprotnega političnega tabora, kako jih zvija od zavisti

Škoda, da ni več takih prostih mest.

bzzero ::

driver_x je izjavil:

- fino je gledati tiste iz nasprotnega političnega tabora, kako jih zvija od zavisti

this... neprecenljivo

Narobe! Sem napisal, da podpiram tako kandidaturo kateregakoli slovenca.

Zakaj pa podpiraš kandidaturo kateregakoli Slovenca. Se ti ne zdi bolj pomembno kakšen je človek, kot to kakašne nacionalnosti je. Si slučajno nacionalist?
Dve šivanki...

bluefish ::

Pa že poznamo druge potencialne kandidate?

Nissan_GTR ::

Türk se mu sicer zdi dobro usposobljen kandidat za položaj in ima izkušnje v ZN, težava pa je, je poudaril, da deli slovensko družbo. Ironično, če ne bi bil predsednik, bi bil Türk idealen kandidat, je dejal Mussomeli, ki se boji, da bo to za Slovenijo "izgubljena priložnost"

skratka Mussomeli nam je že zdaj prijazno diplomatsko med vrsticami povedal, da oni Danila ne bodo podprli...

Najbolje, da vlada odneha s to kandidaturo, ki nima smisla. Da bi Danilo postal šef OZN je približno toliko možnosti, kot da bi zadel na lotu.

Danilo ne potrebuje podpore, le čas.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Secretary-General of the United Nations @ Wikipedia

Secretaries-General serve for five-year terms that can be renewed indefinitely, although none so far has held office for more than two terms.[4] The United Nations Charter provides for the Secretary-General to be appointed by the General Assembly upon the recommendation of the Security Council. As a result, the selection is subject to the veto of any of the five permanent Members of the Security Council. While the appointment and approval process of the Secretary-General is outlined in the UN Charter, specific guidelines have emerged regarding the term limits and selection process. These include a limit to two five-year terms, regional (continental) rotation of the appointee’s national origin, and the appointee may not be a citizen of any of the Security Council’s five permanent members.

Hja... očitno lahko izglasujejo veto. Ne glasuje se samo v generalni skupščini, tako da če nekdo nima podpore ene izmed 5 stalnih članic, pač ne more biti izglasovan.
Dve šivanki...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kandidatura Boštjana M. Zupančiča za člana odbora OZN

Oddelek: Problemi človeštva
334956 (3519) Gandalfar

Srečanje Trump Putin Ljubljana

415073 (3872) Gandalfar
»

Predsedniški kandidat Miro Žitko (strani: 1 2 )

549133 (7271) Matija82
»

Diplomatska (ne)sposobnost predsednika države RS

Oddelek: Loža
474124 (3146) Ales

Več podobnih tem