Forum » Kaj kupiti » wifi v drugo nadstropje
wifi v drugo nadstropje
potepuhec ::
Doma imam tezavo, ker mi wifi signal ne "prebije" plosce in ga v drugem nadstropju ni oz je tako slab, da je uporaba le tega nemogoca. Zanima me kako bi se dalo tezavo najbolj elegantno in cenovno ugodno resiti. A je to se en wifi ruter v drugem nadstropju in katerega bi priporocali za cca 80m2 ali obstaja tudi kaksna alternativa morda kaksni ojacevalci signala ali kaj podobnega?
Za odgovore in predloge se vam zahvaljujem!
Za odgovore in predloge se vam zahvaljujem!
NejcSSD ::
Kater wifi ruter pa sedaj uporabljaš? Mislim da bi nakup enega primernega bil dovolj.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Hayabusa ::
Nastavi prvo na B način (namesto G ali N).
Če ne pomaga kupiš kaj takega http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... .
Če ne pomaga kupiš kaj takega http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... .
blue ::
najcenejše, najbolj zanesljivo, najhitrejše delovanje.......
Zvrtaj luknjo, potegni ethernet kabel.
kupi enega tp-linka, ki ima 2 anteni (MIMO), izklopi dhcp.
Roadkill ::
Če imaš nastavljive antence preveri, da niso postavljene navpično. Če so jih postavi vodoravno ali vsaj diagonalno.
WiFi signal od omni antenc zgleda nekako takole:
Spodnja slika predstavlja anteno, ki je postavljena navpično. Vsaj zdise mi. :)
Če nimaš nastavljivih antenc lahko vsaj probaš router na bok postavit al pa nekej.
Še ena kul slikca:
Druga reč, ki jo lahko sprobaš:
Če imaš veliko sosedov, ki imajo WiFi, probaj svojega nastavit na drug kanal, ker boš tako imel manj motenj.
WiFi signal od omni antenc zgleda nekako takole:
Spodnja slika predstavlja anteno, ki je postavljena navpično. Vsaj zdise mi. :)
Če nimaš nastavljivih antenc lahko vsaj probaš router na bok postavit al pa nekej.
Še ena kul slikca:
Druga reč, ki jo lahko sprobaš:
Če imaš veliko sosedov, ki imajo WiFi, probaj svojega nastavit na drug kanal, ker boš tako imel manj motenj.
Ü
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Roadkill ()
Hvala za odgovore... imam beli Siolov wifi ruter Sinope568+R3... se bom malo poigral z njim ce bo kaj bolje.
Drugace bo pa to verjetno res najbolj ziher varianta. Kateri tp-link pa bi recimo bil vredu. Namrec, pojma nimam kaj in kako izbrati pa bi bil hvalezen za kak predlog :).
najcenejše, najbolj zanesljivo, najhitrejše delovanje.......
Drugace bo pa to verjetno res najbolj ziher varianta. Kateri tp-link pa bi recimo bil vredu. Namrec, pojma nimam kaj in kako izbrati pa bi bil hvalezen za kak predlog :).
Tomson ::
Tale NETGEAR za 115EUR je TOP za doseganje signala med nadstropji:
Po testih ga precej hvalijo: KLIK, KLIK, KLIK, KLIK,
WNDR4500je eden izmed routerjev z najboljšim dometom brezžičnega signala.Če želite pokriti velike površine ali pa imate veliko sten, je WNDR4500 s svojimi številnimi notranjimi antenami in s surovo močjo oddajanja verjetno najboljša izbira. Glede na to, da je hitrost velikokrat najbolj odvisna od moči signala, je tako v marsikaterem primeru WNDR4500 lahko celo hitrejši od Asusovega N66 modela.
Po testih ga precej hvalijo: KLIK, KLIK, KLIK, KLIK,
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
r3dkv1c4 ::
Poizkusi Roadkill-ovo varijanto:"Druga reč, ki jo lahko sprobaš:
Če imaš veliko sosedov, ki imajo WiFi, probaj svojega nastavit na drug kanal, ker boš tako imel manj motenj."
sam sem imel enak router kot ti in sem z nastavitvijo na drugo frekvenco pridobil 15-20%.
Imel sem 7 sosedov z enakimi routerji, ki so delobvali vsi na isti frekvenci.(siol default).
Če ne bo delovalo potem izvedi blue-jevo foro.
Če imaš veliko sosedov, ki imajo WiFi, probaj svojega nastavit na drug kanal, ker boš tako imel manj motenj."
sam sem imel enak router kot ti in sem z nastavitvijo na drugo frekvenco pridobil 15-20%.
Imel sem 7 sosedov z enakimi routerji, ki so delobvali vsi na isti frekvenci.(siol default).
Če ne bo delovalo potem izvedi blue-jevo foro.
NejcSSD ::
Js mam ta Siolov router v mansardi in mi spodaj v kleti cist normalno dela, se pravi vleci cez 2 nadstropji
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
blackbfm ::
2 povezana routerja, vsak na svojem koncu
ne ga srat z ojačevalci, ker samo po nepotrebnem smetiš spekter še ostalim uporabnikom v bližini..to se uporablja kvečjem za usmerjene antene na velike razdalje
ne ga srat z ojačevalci, ker samo po nepotrebnem smetiš spekter še ostalim uporabnikom v bližini..to se uporablja kvečjem za usmerjene antene na velike razdalje
blue ::
Jst bi vzel tega.
Pa ko že vlečeš kabel ga potegni do lokacije, ki je uporabna za še kaj drugega... (npr. blizu TVja...) - wireless dostopna točka je tudi switch..
Pa ko že vlečeš kabel ga potegni do lokacije, ki je uporabna za še kaj drugega... (npr. blizu TVja...) - wireless dostopna točka je tudi switch..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blue ()
Eto.... sem se imel malo casa poigrat z antenami pa ni nic pomagalo... smo pa v hisi in dalec okoli ni nobenega, tako da se tudi signali ne motijo.... torej je potem verjetno edina opcija kabel in tp-link, kot je predlagal blue
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Šibka jakost signalaOddelek: Omrežja in internet | 2124 (1468) | Skooram |
» | Usmerjevalnik (router) s fizičnim stikalom za izklop WLAN-aOddelek: Kaj kupiti | 2679 (1116) | first_line |
» | Kateri "n" router kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12934 (9378) | Jackass |
» | Ženska za računalnikom, prosim za pomoč :) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 19315 (17210) | pobalinka2 |
» | ROUTER?Oddelek: Kaj kupiti | 2737 (2129) | jest10 |