Forum » Hlajenje in modifikacije » Termalni trak (lepilo)
Termalni trak (lepilo)
M-XXXX ::
Kje naj človek v čim krajšem in lažjem času dobi termalni trak, da nalimam heatsinke za grafični ram? Kakšne dobre ideje? Ali pa kakšna druga ideja kako naredit?
- spremenil: M-XXXX ()
galu ::
TBH, je meni še najbolje uspelo te stvari pripopat s termalno pasto (ki pa valjda mora biti dovolj mehka in lepljiva).
Tako to gre.
Potem pa jih pusti odkrite, pa po potrebi dodaj kak ventilator usmerjen v njih, dokler ne dobiš paste oz. s čim boš pač "lepil". Po mojih izkušnjah je njihovo segrevanje načeloma nenevarno.
Na tvojem mestu bi me za VRM-je (dosti) bolj skrbelo.
Na tvojem mestu bi me za VRM-je (dosti) bolj skrbelo.
Tako to gre.
Hm moja prva misel (tako sem tudi želel narediti) vendar se rami tako grejejo, da tudi z ventilatorjem spodaj so na otip prepekoči, da bi jih držal. Gre se pa za 280X. Ali kakšna je sprejemljiva mem temperatura pri teh grafah? se že dolgo nisem igračkal...
v gaming ali furmark (ipd.) loadu?
Nekih uradnih mej (afaik) ni, pa tudi če bi bile... Je težko primerjati temperaturo na papirju in filing v prstu.
Pošlataj še malo jedro in VRM-je, ki bi naj oba imela senzor, pa boš dobil neko - vsaj približno - temperaturo.
Nekih uradnih mej (afaik) ni, pa tudi če bi bile... Je težko primerjati temperaturo na papirju in filing v prstu.
Pošlataj še malo jedro in VRM-je, ki bi naj oba imela senzor, pa boš dobil neko - vsaj približno - temperaturo.
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()
Mining sem prejle testiral tako da zelo konkreten load...
Hmm imam gigabytovo 280x triforce in imam samo temperaturo jedra. Sem bil kar malo presenečen, še VRM mi ne pokaže :/ Vendar če ne morem prsta gor držat je potem definitivno bližje 80 kot 60tim. Posebno glede na čas ki ga lahko držim gor...
Hmm imam gigabytovo 280x triforce in imam samo temperaturo jedra. Sem bil kar malo presenečen, še VRM mi ne pokaže :/ Vendar če ne morem prsta gor držat je potem definitivno bližje 80 kot 60tim. Posebno glede na čas ki ga lahko držim gor...
Huh... Moralo bi biti, ker ma R9 serija (in večina starejših tudi) thermal downclock na 125°C na VRM-jih. Včasih ma stvar sicer tolko senzorjev, da so VRM temp čisto na dnu in je dejansko treba poscrollat v oknu programa, da se vidijo (govorim za GPUz).
Sej je jutri delavnik, pa boš lahko dobil pasto. Meni sta se MX-3 in Noctua NT-H1 dobro obnesli za lepljenje... Res pa je, da sem eno tubo MX-3 dobil "pokvarjeno" in je stvar taka kot par dni star čigumi.
Sej je jutri delavnik, pa boš lahko dobil pasto. Meni sta se MX-3 in Noctua NT-H1 dobro obnesli za lepljenje... Res pa je, da sem eno tubo MX-3 dobil "pokvarjeno" in je stvar taka kot par dni star čigumi.
Tako to gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 11462 (10114) | joej970 |
» | Igre na istem rač. ne delujejo več tako kot so oz bi mogleOddelek: Pomoč in nasveti | 1054 (914) | Mitch |
» | HD 4870 vrm problemi z njih hlajenjemOddelek: Pomoč in nasveti | 1085 (1015) | Zero Wolf2 |
» | 4870 VRM problemOddelek: Strojna oprema | 1272 (1107) | _Enterprise_ |
» | hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7798 (5637) | M-XXXX |