» »

4870 VRM problem

4870 VRM problem

_Enterprise_ ::

če kdo še ne ve, kje je tukej VRM (regulator voltaže): levo od memory chipov je navpična pravokotna stvar, na keteri piše VITEC - s tem imam probleme. nekej cajta nazaj sem gor nalepil vga ram heatsinke, ampak so bile temperature še vedno previsoke, zato sem heatsinke hotel odstraniti. ker sem bil štorast in ker stvar ni bila glih močno pritrjena, sem celo stvar odtrgal dol in prui tem še zlomil na pol. stvar zgleda kot kovinska ploščica, samo glede na to, da se je zlomila, bi bolj rekel, da je nekakšen magnet al nekej. no, pol sem nekej improviziral in stvar hotel nalepit nazaj gor s tanko plastjo termalne paste. vse lepo in prav, če ne bi ravno ta del oddajal tak nadležen, visokofrekvenčen zvok. nekateri verjetno veste, kakšen, ker je tak zvok nekej normalnega za grafično, ampak pri meni je še precej glasnejši in zelo moteč.

če stvar odstranim, špili lepo delajo in nadležnega zvoka ni več, se pa VRM že na desktopu segreje na 100 stopinj, da ne govorimo o špilih, kjer gre na 130 mimogrede in kmalu doseže temperaturno mejo, pri kateri se kartica ugasne.

zdej mene zanima, če se kdo kej spozna na to in mi da kak nasvet, kako to stvar pritrdit nazaj gor, da bo stik res dober in ne bo nadležnega piskanja. stvar je originalno pritrjena s nekim lepilom, ampak meni univerzalni lim ni pomagal.

axee ::

Nisem prepričan ampak mislim da je to kot nek heatspreader, drugo ne more biti. To se bo dalo porihtat samopovej kateri hladilnik uporabljaš? Stock najbrž ne, če si gor lepil heatsinke.

HD 4870 in 4890 imata velike probleme z hlajenjem VRM-jev in memory čipov z aftermarket kulerji. Rešitev: uporabiš celotno spodnjo rdečo ploščo stock hladilnika. Lepo jo odšravfaš od ostale plastike in namestiš na kartico, nanjo pa daš nov hladilnik. Super je tudi, ker preprečuje zvijanje kartice. Tako temperature ostanejo na primernih temperaturah.

Kako boš tisti del skupaj zlepil nimam pojma, ni pa nujno da ga bo treba. Če imaš še vedno originalni cooler imaš na njemu tudi tiste termalne blazinice, ki ustvarijo pritisk med rdečo plato in kartico (so na mestih, kjer so pomnilniški čipi in vrm-ji). Enostavno razmaži termalno pasto po tistih dveh delih in daj razmazano stran na VRM-je, potem pa previdno namesti gor rdečo plato. Če boš natančen bo plata pritisnila heatspreader na grafično in imaš kontakt, heatspreaderja pa bosta ostala trdno na mestu.

Seveda če nimaš več stock coolerja ali le ta nima več blazinic je pa slaba...

Tud jest mislim, da je to nek hladilni del, ja. Sicer pa uporabljam Zalman VF1000 in najprej sem uporabljal tud zalmanove modre VGA heatsinke, ki sem jih nalepil na memory chipe in nekej tud na VRM, ampak ker se zadeva ni dost hladila, sem jih hladil z rdečo plato od stock coolerja, ki je neverjetno efektivna pri tem. problem pa je, da dreča plata pokriva samo dele grafe okrog tega mojega problematičnega heatspreaderja, ki je sicer na stock coolerju direkt pod ventilatorjem. torej je ta ploščica nepokrita tud z rdečo plato.

razmišljam, da bi nabavil termalni trak (ne vem, kako se reče), ga nalimal na VRM in potem gor nalimal ta heatspreader, da bo dober stik. ve kdo tkole na pamet, kje bi dobil kak tak trak?

Zgodovina sprememb…

no, zdej sem na zadnjo stran grafe nalepu 4 heatsinke in nastavu stock ventilator od procesorja, da piha direkt nanje. zadeva se je ohladila za kakih 20 stopinj. še zmerej pa naprošam koga, da pove, kje dobit dvostranske termalne trakove.

WyattEarp ::

AMD Phenom II 1090T,ASUS M4A89GTD PRO/USB3,12 Gb RAM(2x4Gb,2x2Gb)-1.600Mhz,
GMC H70, Gigabyte R9 270X, Samsung 850 EVO 250GB,WD 2Tb(G),Scythe 700W, LG 23''.

hvala, ampak eden ni na zalogi, za tadrugega pa piše, da ni samolepilen

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hladilnik za grafično kartico

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
294173 (1284) dolenc
»

HD 4870 vrm problemi z njih hlajenjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
71115 (1045) Zero Wolf2
»

Mugen 2

191838 (1550) axee
»

ventilator- scythe infinity

7875 (746) gregor
»

hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )

717858 (5697) M-XXXX

Več podobnih tem