» »

Prtljaga na letalu, elektronika

Prtljaga na letalu, elektronika

mirch ::

Zanima me, če lahko na letalo vzameš elektronske izdelke v večjem številu - praktičen primer: namizni računalnik v oddajni prtljagi. So glede tega kakšne omejitve? Vem da prenosnike in podobno lahko imaš v ročni prtljagi. Kako je z oddajno prtljago? Obstajajo kakšne omejitve v količini (v števili artiklov ali v teži samih elektronskih izdelkov). V mojem primeru letim z Adrio v evropi.

prosim lepo za odgovor.

Dzuro10 ::

Mislim, da ni problema če ga oddaš na check-in šalterju. Jaz bi v tvojem primeru pobral vse ven iz škatle in zapakiral vsako komponento posebej (disk, grafika, ram). Nato pa zatlačil med cunje :)
med prepovedano prtljago to ni zavedeno:
http://www.lju-airport.si/sl/potniki-in...

Matty ::

Seveda lahko. Prvo vprašanje je seveda teža (ampak ok, razen če ni ekstremno težkega ohišja ni panike), drugo, ključno vprašanje pa je ravnanje letališkega osebja s tako prtljago. V primeru poškodbe (razen mogoče zunanje fizične) ti verjetno letalska družba ali zavarovalnica ne bosta povrnili vrednosti.

V vsakem primeru bi bila potrebna originalna embalaža da bi bil računalnik čimbolj zavarovan, lahko tudi kak trd kovček. Ne pričakuj da bodo ravnali prav nežno s prtljago. In fajn je ven vzeti in shraniti ločeno vse kar bi se lahko zlomilo.

Lahko pa seveda razstaviš računalnik in dele, ki so bolj občutljivi neseš v ročni prtljagi (disk, matična,...).

mirch ::

Hvala Vam. Super. Ja ohišje je res malo pretežko za v torbo. Moram nabavit nekaj folije z zračnimi mehurčki :)

Hvala!

fosil ::

Če bi videl kaj delajo s kufri ne bi nikoli dajal prenosnika v prtljago.
Tako je!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je prenosnik ročna prtljaga? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5320455 (8666) iceman3
»

Kaj kupiti v Ameriki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5510872 (7960) MTB
»

prvič na letalo (strani: 1 2 )

7521550 (17745) nodrim
»

potovanje z adrio - prtljaga...vprasanje za veterane (strani: 1 2 3 )

10525621 (22554) xsum1
»

Prtljaga na letalu (strani: 1 2 )

6018676 (17203) 2x'=2

Več podobnih tem