» »

DivX v VCD s podnapisi "step by step"

DivX v VCD s podnapisi "step by step"

geronimo ::

Ali mi lahko kdo podrobno opiše konvertiranje DivX v VCD s podnapisi tako, da bi razumela se moja stara mama? Imam kup programckov od VirtualDub, TMPGEnc, XingMPEG Encoder itd.. pa mi je doslej uspelo konvertiranje le na nekaj filmih pa še to brez podnapisov. Torej, če je kdo pri volji naj mi prosim pomaga.
  • zaklenil: Predator ()

borchi ::

js ti na žalost ne morem čist točno povedat kako, ker je že kako leto od tega ko sem se s tem ukvarjal, gre pa približno takole:

vdub: odpreš film, ločiš audio in video stream. za subtitle uporabiš en plugin (vsub?).

pol boš mogu divx resizat v 352x288 (če boš delal v pal načinu). to nared tako, da si najprej zračunej razmerje med širino_divx in širino_vcd (352). pol za to isto razmerje zmanšej višino divx-a. praviloma boš dobu višino, ki je manjša od 288. torej nared do 288 letterbox (to maš vse v resize filtru). šele potem dej filter za subtitle, ker če boš mel subtitle filter v vrsti pred resize-om, pol boš mel speštane podnapise.

če pride črnega roba (letterbox) preveč za tvoj okus lahko mal porežeš divx po levi in desni strani in šele potem preračunaš razmerja. da boš lahko porezal (crop) boš mogu prvega v vrsto dat null transform filter al neki podobnega.

ko maš to nareto stream-ej samo video v tmpgenc (tam uporab vcd-pal template, da boš dobil standardni pal vcd) al pa kak drug encoder. to traja kr neki cajta. audio pretvor v mp2 (standardni format je 228bps/stereo/16bit), potem pa oboje zmultiplexaš in dobiš mpeg, ki ga pol v nerotu zapeče v vcd.

če boš pretvarjal v svcd je stvar mal bol zapletena v procesu resizanja.

sicer pa maš navodila in vse potrebne pripomočke na: http://www.doom9.org/
l'jga

marS ::

:D Import fajl v Adobe Premiere 6.5 in export v Adobe MpegEncoder v Pal VCD. Vse se ti nastavi avtomatsko razen multiplexing audio v CBR za VCD.

Tr0n ::

Malo poisci po forumu. Sta bili zadnje dni kr dve popolnoma isti temi :).

borchi ::

a ne stane adobe premiere mucho $$$?
l'jga

Predator ::

o tem je že odprta tema

nadaljujte tam

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika