» »

Program za DVD format iz Dvix formata

Program za DVD format iz Dvix formata

metro ::

Hello, nujno rabm program, ki pretvarja iz Dvix,avi, mpeg... končnic v končnico dat, ki jo zahteva DVD.
Če se komu kej približno bliska naj mi sporoči.

TNX

  • premaknil: Sergio ()

BlackHole ::

Kolikor jaz vem, DVD ne zahteva DAT, ampak VOB. Eden od naju je malo pomešal zadeve.;)

metro ::

Ja jst sm pobrklou stvar. Najdu sm da se z Nerom lahko peče te CD-je (Video), ki jih bere DVD player. Samo ni mi pa jastno, ko mi napiše, da dekoder ni pripravljen. Naredu sm že vse možno, ampak še zmerej nč. A je kdo že probu ker VCD posnet. Aja format za video cd (VCD) morem bit avi al pa mpeg, ko pa ga preneseš na stran za snemanje VCD-ja pa pardei meni MPEGAV in notri datoteko AVCDQO1.DAT ki pa naj bi jo dvd prepoznal in naj bi stvar delala. Men noče zapečt CD-ja pa da sm bog.
Help!!!

CaqKa ::

na netu imaš vse polno guidev iz tega formata v onega

ki jih najdeš nekaj tukaj
divx--->vcd
vendar jaz bi ti raje priporočal divx --> SVCD ki je malo boljse kvalitete in zasede malo več prostora.

Gandalfar ::

ce hoces, da ti bo dvd komponenta brala VCDje jih moras posneti na CD-RW.

Obstaja neka fora v odbojnosti laserja .. bla bla. Poskusi in morda bos prijetno presenecen =)

CaqKa ::

hahahahaha
gandalfar? kje si te to pobral?
na rw posnami pač zaradi tega da pač vidiš če sploh dela. drugače pa je čist vseeno če ga posnameš na navadni cd ali pa na rw.

"Obstaja neka fora v odbojnosti laserja .. bla bla. Poskusi in morda bos prijetno presenecen =) "
ja pri rwju se laser manj odbija

borchi ::

CaqKa: WRONG!!!! Nekateri DVD playerji ( samostojne komponente ) ne prebavlajo navadnih CD-R plošč ( npr. moj Sony ), z velikim veseljem pa lahko sučem katerekoli CD-RW. Do sedaj sem našel samo ene CD-Rje, ki jih lahko predvaja ( PRINCO ). Še vedno je zlato pravilo na forumih - ne govori, če ne veš!

glede divx v DVD. moreš si najt dober MPEG1/2 encoder ( npr. Cinema Craft Encoder 2.50, 2.62, 2.64 ). Na žalost ni zastonj in se boš mogu mal znajt. Je pa tut zastonjski TMPGEnc ( slabši in počasnejši ). Za DVD format boš mogu nardit PAL ( 720x576 @25fps ) video in pol s kakim DVD authorizing programom spravit zvok in video v tako obliko, da ga boš lahko z DVD-R posnel na DVD ploščo.
Če pa misliš na VCD oz. SVCD format je zadeva mal bol enostavna. Za VCD nardiš 352x288 @ 25fps video z mpeg1 kompresijo, mp2 kompresijo zvoka in muxas v .mpg format in ta fajl zapečeš v nerotu v VCD. Za SVCD nardiš 480x576 @ 25fps in isto mp2 zvok, zmuxaš v .mpg in zapečeš kot SVCD. to je zelo na kratko. na netu so guide-i na npr. www.vcdhelp.com, doom9.org/ itd. kako se lotit resizanja, kk izračunaš bitrate, itd...

sam nekej še moreš vedet. če boš delal iz divx v VCD oz. SVCD bo kvaliteta bol slaba. Divx so bli narjeni iz DVDja, kjer se je že dost poslabšala kvaliteta, pol ko boš pa še enkrat enkodiral v .mpg boš pa še dodatno izgubil. To je kot, da bi faks še enkrat faksiral in pol na koncu pride vn en zmazek. No vsak ma svoje zahteve po kvaliteti. Probaj!
l'jga

metro ::

Vse sm probou, sam mal se mi dost časa zdi, da iz dvix formata pretvarja v mpg format 7 ur. To ni čist normalno? Al je ? Aja pa še nekej, Slike ne znam naštimat, kera nastavitev more bit, da je sam na sredini vidno polje, okol pa nč. Zdej mi pa raztegne ćez cel ekran, pa je vse tko podolgobato raztegneno, da ni za gledat.

Gandalfar ::

CaqKa: v PC&Medij in njihovi soli izdelave VCD.

CaqKa ::

sicer to prvič slišim, poleg tega moja yamakawa bere bilokaki cd ji pač dam...
poleg tega pa itak imas na www.vcdhelp.com listo kaj dela na katerem playerju.
kaj vam jaz morem če čete vsi met sony/pioner/yamaha pol pa jamrate da vam ne dela ono pa tisto... svcd je tajvanski standard in na tajvanskih predvajalnikih tudi dela :)
moj player v glavnem bere

aja pa nisem nekaj govoril o čemer newem ampak o tem kaj sem dejasnko uspel uresničit

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

borchi ::

7 ur? 7 ur se ti zdi velik? js ponavadi DVD enkodiram v SVCD po cca. 20+ ur! To je 4 pass encode v CCE 2.5 na duronu600@1008MHz. se pravi, če delaš 1 pass encode ( bljak ;-) bo 7 ur čist držalo. odvisno od računalnika in encoderja ( s katerim delaš? VCD, SVCD? ). glede raztegnjene slike: v VirtualDub-u delaj z resize filtrom. zračunaj za kak faktor moreš zmanjšal horizontal size, da si dobil 352 ( PAL VCD ) in za isti faktor zmanjšaj vertikal size. če ti pride točno 288 ( PAL VCD ) pol je ok. če ti pride manj pa dej expand frame and letterbox image in dej 352x288 in ti bo naredlo letterbox ( mel boš črno zgoraj in spodaj ).

glede tega, da je raztegnjeno te pa ne razumem. a si že enkodiral v .mpg? VCD ( mpeg1 ) al SVCD ( mpeg2 )? SVCD ma mal drugačne te piksle. js bi delal tkle iz divxa ( še nisem naredil iz divxa SVCDja, samo iz DVDja; sprobal sem samo en odlomek zdele nardit in sem stestiral na PowerDVD4ju in sem dobil nepopačeno sliko ): recimo, da je divx 640x272. najprej bi ga pretvoru v PAL DVD format ( 720x576 ). width 720, hight 306 ( 720/640=1.125; 272*1.125=306 ), letterbox pa width 720, hight 576. pol pa da spraviš na SVCD format še en resize filter na 480x576 ( tu pa pozab na pravi aspect ratio. ja, slika bo raztegnjena ampak DVD player bo znal to pravilno predvajat, na PCju pa bo tut softwerski DVD player pravi aspect ratio naredu ) in nč ne uporabljaš letterboxa. zdej pa da ne bi dvakrat resize filtra uporablau ( malenkostno zmanjšanje kvalitete ) pa je bolš kr v enem koraku to nardit. daš takoj 480x306, letterbox pa 480x576.

ko maš to enkrat nastavljeno z virtualdubom frameservaš v tvoj omiljeni mpeg encoder ( res priporočam CCE 2.50 - če ga ne najdeš na netu mi pošl email in ti bom pomagal ;-). če frameservaš v CCE 2.50 morš v njem delat brez audio.

zvok in video je najbol izi multiplexat v TMPGEnc ( pa tut audio encodirat v mp2, pazi, da boš mel zvok v 44kHz ).

Še neki morš vedet: za VCD/SVCD ne smeš porabit več kot 2600 kbit/s za zvok in video skupaj. če porabiš cca. 160kbit/s za zvok ti ostane max. še 2440 za video. za VCD je že 1500 kr dovol. za SVCD pa js gledam, da je bol proti 2000 ( samo za video ).

mislim, da je to v grobem vse. nared en testni SVCD in poročaj!

caqKa: ti si mu dal nasvet, da naj kar lepo zapeče na navadni cdr. kar je zelo slab nasvet, če sploh ne veš, kakšen dvd player ima, poleg tega pa da nisi vedel, da sploh obstajajo problemi z branjem cdrjev na nekaterih DVD playerjih. kar si ti uspel uresničiti je sicer dobro slišati, če ti pa nekdo reče, da je bolje posnet na CD-RW pa bi blo mogoče dobro, da pogledaš, če je temu res tako preden njegov nasvet vržeš v koš!

P.S. zdele sem tut preletel guide na vcdhelp.com ( link od CaqKe ) in vidim, da se v TMPGEnc z uporabo template-ov lahko zgleda izogneš resizanju in frameservanju v VirtualDubu, plus, da so vsa orodja, ki so v tem guide-u zastonj. vseen pa je moj način kvalitetnejši, pa še bol dobiš občutek kaj delaš in zakaj, ane ;-)
l'jga

CaqKa ::

da se citiram:
"na rw posnami pač zaradi tega da pač vidiš če sploh dela."
to je bil moj odgovor na gandalfor post

metro ::

Ja sm razumel, ampak mam še eno vprašanje. A obstaja kak program, da samo spremeniš končnico repimo iz avi v mpeg al pa kej podobnega. Sej vem kako se spremeni,(raziskovalec) sam eno je na tak način ne dela.

CaqKa ::

"Vse sm probou, sam mal se mi dost časa zdi, da iz dvix formata pretvarja v mpg format 7 ur. To ni čist normalno? Al je ?"
je čisto normalno ja

metro ::

Evo rezultatou: rippaou sm Gospodarje prstanov in avi končnice v MPEG. Trajalo je 7 ur 25 min. Slika čudovita, zvoka ni (sploh). Film je ratal dolg iz nega CD-ja kar nekaj čez tri ure. Tko da sm se odloču, da to ni najbolj varijanta.
A obstaja še ker program ki avtomatsko spremenini sam končnico, brez da rippaš.

metro ::

Aja pa še nekej, če ti že uspe naredit iz avi-a mpeg , kako pa pol daš gor podnapise,da jih lahko DVD bere.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba DIVX v KVCD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11927963 (7399) LexLuthor
»

DV v mpeg,divx,...

Oddelek: Programska oprema
111856 (1708) pivmik
»

SKVCD

Oddelek: Zvok in slika
383065 (2133) Caligula
»

Kako convertirat DivX v VCD??

Oddelek: Zvok in slika
414376 (3012) jabe
»

AVI 2 VCD

Oddelek: Zvok in slika
132025 (1816) marS

Več podobnih tem