Forum » Kaj kupiti » Kdaj iti v nakup navega rač(irak)
Kdaj iti v nakup navega rač(irak)
bosstjann ::
Zanima me če se bodo cene rač. kom. kaj spreminjale?
Napišite tudi zakaj (neposredno zaradi vojne ali posredno zaradi nafte)
P.S.:pa da nav kakšnih izgredov v tej temi PRIČAKUJEM UTEMELJENA MNENJA
HVALA
Boštjan
Napišite tudi zakaj (neposredno zaradi vojne ali posredno zaradi nafte)
P.S.:pa da nav kakšnih izgredov v tej temi PRIČAKUJEM UTEMELJENA MNENJA
HVALA
Boštjan
Wox ::
V primeru vojne bodo cene računalniških komponent narasle. Po moje ne prav dosti, nekaj pa sigurno. Odvisno od trajanja vojne. Cene se bodo po moje zvišale največ zaradi višje zavarovalnine, ki jo plačujejo transportna podjetja. Če bodo pa zračne koridorje speljali daleč stan od Iraka, pa se bo verjetno sam transport podražil. Kar se ladijskega transporta tiče, bo pa prav tako dražji, saj bo Sueški prekop po vsej verjetnosti zaprt za civilni promet. Nekaj bo dodala tudi višja cena nafte. Upam le, da bo vojna čim krajša, če že mora biti.
Dr_M ::
a se niste slisal da iz letalisc kradejo racunalnisko robo?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
boštjan ::
Če se bo tema preveč razplamtela v vojno stanje glede napada na Irak,bom temo zaklenil.
Zaenkrat pa naj bo.
bosstjann,priporočam spremljanje te strani ,kjer boš na tekočem s cenami. Pri nas pa se to pozna v približno petih dneh.Trenutno cena ramov najbolj niha,vse drugo je bolj ali manj stabilno.Upam pa da veš,če čakaš da se bo kaj pocenilo pol ne boš nikdar kupo.
Zaenkrat pa naj bo.
bosstjann,priporočam spremljanje te strani ,kjer boš na tekočem s cenami. Pri nas pa se to pozna v približno petih dneh.Trenutno cena ramov najbolj niha,vse drugo je bolj ali manj stabilno.Upam pa da veš,če čakaš da se bo kaj pocenilo pol ne boš nikdar kupo.
Zheegec ::
Podražilo se v primeru srednje dolge vojne ne bo nič, razen mogoče za majhen %. Samo pa v tem času (vojna) ni ravno pričakovat da bodo podjetja na veliko cenila svoje produkte -> pač negotove razmere. Je pa zanimivo da so se indeksi v ZDA zelo dvignili, to pa prav zato ker je obdobja negotovosti konec in gotovo vemo da bo vojna...čudno je vse skupaj po mojem Če čakaš na pocenitve potem moli za kratko vojno in pa za normalne cene nafte (mogoče bi pomagal tudi konec stavke naftnih delavcev v Venezueli), do takrat pa bolj malo kurilnega olja porabi
Offtopic: Ravno na Bushmanov govor čakam, me prav zanima.... (upam da ne bo debata sedaj zašla v to temo)
Offtopic: Ravno na Bushmanov govor čakam, me prav zanima.... (upam da ne bo debata sedaj zašla v to temo)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
McNato ::
Vrednost dolarja bo poskočila in nato stalno rasla, zato se bodo povišale tudi cene komponent. Verjetno je zdaj pravi čas za nakup računalnika. Nasledni teden bo vse dražje.
OrkAA ::
Računalnik kupi, ko se ti zdi, da ti stari ne služi več dobro. Cene se pa konstantno spreminjajo, tako, da to nima veze. Tako ali tako se računalniki podražijo (pocenijo) le za kakega tisočaka. Še nikoli nisem videl, da bi se kar naenkrat podražili za 50.000 SIT
bosstjann ::
Cene so se že tudi potrojile v enem mesecu(potres)
Če je kdo ki to spremlja bolj kot jest in če pričakuje padec ali dvig cen kakšnih komponent naj to pove(primer: ati mora izpraznit skladišče na bližnem vzhodu in prodaja vse za simbolično ceno).
p.s.:eni so z dvigom cen polnilnika zelo zaslužili
p.p.s.:NE VPLETAJTE TISTEGA KAR NOČEMO SLIŠAT!(order from bosstjann to boštjan use delete if it is against policy)
Če je kdo ki to spremlja bolj kot jest in če pričakuje padec ali dvig cen kakšnih komponent naj to pove(primer: ati mora izpraznit skladišče na bližnem vzhodu in prodaja vse za simbolično ceno).
p.s.:eni so z dvigom cen polnilnika zelo zaslužili
p.p.s.:NE VPLETAJTE TISTEGA KAR NOČEMO SLIŠAT!(order from bosstjann to boštjan use delete if it is against policy)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bosstjann ()
boštjan ::
zaenkrat sem samo vido padec cen 9700pro,samo ne v naših štacunah.no gigabytovo 9700pro dobiš za 90k.rami pa zelo nihajo.priporočam ogled te strani,kjer boš z vsem na tekočem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena nafte (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19778 (13373) | krneki0001 |
» | Še malo pa bomo peš hodil (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11967 (8306) | jype |
» | Cena naftnih derivatov do ur-nebesOddelek: Loža | 4544 (3216) | Phil |
» | Re: Bencin 200 SIT (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5228 (3695) | drejc |