» »

WLAN radius 500m

WLAN radius 500m

plavko61 ::

A je že gdo pokril z WLAN Aces pointom 1km2 oz po domače celo vas z interetom??
Vem da bi rabil antene, tako na katicah kot na bazni postaji. Ima gdo izkušnje s tem?
Kako bi šlo cenovno skozi, če je vstopna točka ADSL ali kabel?

janezl ::

1. Če je topologija v redu (ADSL/oddajnik na vrhu hriba) v redu. Pomembno je, da vsli klienti vidijo oddajnik FIZIČNO! V primeru, da so vmes kaki objekti, je možnost sprejema zelo majhna.
2. Valovna dolžina je 12cm, moč oddajnikov je navadno 0,1W, zaradi tega si bo potrebno pomagat z bolj ali manj usmerjenimi antenami.
3. Na ADSL strani po potreben router, ki ima povezavo z ADSLjem, na drugi strani pa se obnaša kot Access point. Iz routerja preko pigtail kabla do antene. Ta antena ima ponavadi krožno delovanje, da seva v vse smeri. Ocena stroška: router 60kSIT, pigtail+antenski sistem, malo kablov, 20kSIT (z nekaj sreče malo manj)
4. Pri uporabniku podobna zadeva, vse odvisno, kakšna je razdalja do routerja. Če je ta kratka (do 100m) in vmes ni nobenega zidu, zadošča že USB ali PCMCIA kartica. Če je vmes kako okno (npr. jaz odstrem žaluzije ali premaknem notebook) kvaliteta signala pada, potrebna bo antena. tem primeru pride v poštev samostojni AP, ki dela kot AP client in ima ohišje možnost priklopa zunanje antene, dajo pa se predelat nekateri USB adapterji. Cena za USB okoli 30 kSIT, za anteno že veš.
5. Kar se tiče nadzora dostopa, ti routerjev SW omogoča, da dostopajo samo klienti s pravimi MAC adresami, vklopiš WEP zaščito, pa še kaj se da dobit.

Upam, da sem pomagal,

73 de Jani8-O

plavko61 ::

A že obstaja kakšen tak sistem v Sloveniji ali celo na štajerski? Te cene se mi zdijo dokaj ugodne, od katerega proizvajalca pa je oprema? Ali mi lahko posreduješ kakšen cenik? Jaz sem gledal trival antene in za 30kSIT dobim samo eno anteno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dolgi mrežni kabli

Oddelek: Omrežja in internet
181477 (1272) OldSkul
»

wireless mreža

Oddelek: Kaj kupiti
332949 (2157) pujsek_
»

Brezžična mreža!!!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
252825 (2099) pujsek_
»

wireless mreža (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10412342 (8896) pujsek_
»

Bluetooth USB za 25kSIT!?

Oddelek: Kaj kupiti
161280 (1082) bastadu

Več podobnih tem