Forum » Kaj kupiti » Bluetooth USB za 25kSIT!?
Bluetooth USB za 25kSIT!?
bastadu ::
Sem včeraj gledal mal na Mlacomovem (ja sej vem, da so bad, sam cenike pa majo dobre) ceniku BT BT007S BLUETOOTH USB za 25.320 SIT in se mi zdi kar poceni varianta. Drugače se mi zdi, da se ti modrozobni vmesniki prodajajo za cca 40kSIT. Zanima me , ali ima kdo to zadevico in kako dleuje, če je vredna tega denarja...
- spremenil: alien-w ()
garfield ::
Poglej si tole:
http://www.e-misija.si/shop/glavni.php?...
9190 USB BLUETOOTH VMESNIK MS-6967 14.640,00 Kupim
Mogoče je to-to?
Bluetooth
http://www.e-misija.si/shop/glavni.php?...
9190 USB BLUETOOTH VMESNIK MS-6967 14.640,00 Kupim
Mogoče je to-to?
Bluetooth
Sergio ::
če se ne motim, sem to napravo celo testiral. upam da ti bo v pomoč.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Sergio: sori, ampak sem čisto spregledal ta članek... Res lepo napisan.
Ampak sedaj se mi že bolj dopade tista zadeva za 15kSIT, ki jo je omenil garfield. Sem skos imel občutek, da so to (še zaenkrat) bolj dražje zadeve, pa sedaj vidim, da ni tako...
Sicer pa še eno vprašanje: Kakšna je največja razdalja, ki se jo da povezat z Bluetoothom?
Ampak sedaj se mi že bolj dopade tista zadeva za 15kSIT, ki jo je omenil garfield. Sem skos imel občutek, da so to (še zaenkrat) bolj dražje zadeve, pa sedaj vidim, da ni tako...
Sicer pa še eno vprašanje: Kakšna je največja razdalja, ki se jo da povezat z Bluetoothom?
Sergio ::
najvecja teoreticna mozna razdalja je 10 metrov za mobilne ter 100 metrov za fixed power naprave (praviloma).
neke LAN priklopne tocke z anteno obstajajo, ampak so cene malček zasoljene.
neke LAN priklopne tocke z anteno obstajajo, ampak so cene malček zasoljene.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
morphling1 ::
Jaz sem ravno danes naročil iz US, d-linkov wireless access point ,ter wireless usb adapter ,da bova s kolegom povezala računalnika ,ter da bom jaz seveda dobil priklop na adsl, to je dosti boljša zadeva od bluetootha sploh za večje razdalje, ter enostavne razširitve mreže na več uporabnikov, hitrost je 11mbit kot je pač max s tem standardom, domet pa do 400m outdoor, ima pa možnost priklopa eksterne antene s katero se lahko domet zelo poveča (tudi km in več) sam pri nama bo verjetno že po defaultu dobro , hiši sta narazen kakih slabih 100m. Vse skupaj me je prišlo (po nakazilu western union v US) 31000 za access point ter 20000 sit za usb adapter, za info cena za access point pri nas je okoli 90000 usb pa okoli 40000 se pravi prav neverjetna razlika med nami in US.
Ko dobim in če bo vse delovalo kot mora lahko spišem en kratek članek.
Ko dobim in če bo vse delovalo kot mora lahko spišem en kratek članek.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
-MiS- ::
morphling1: kje si naroču to zadevo, k se jst tud interesiram za tako imenovan wireless,...? ,... v centru MB, pa mam še enih par kolegov k so takoj za akcijo, sam da bi bli stroški čim nižji,... za primer so na v tem Zagrebčani že krepko prehitel, ker imajo že namrež wireless omreženega skoraj polovico zagreba !! Opa ! dokaz je tale link: http://www.zgwireless.net/
Jaz na ebayu, drugače ima pa to v US vsaka on-line štacuna sam dobit moraš tako ki pošilja v Evropo, ampak na ebayu je najboljša cena, čeprav jaz nisem bidal ampak sem kar kliknil na opcijo directbuy (nekatere avkcije imajo to opcijo, običajno vsi večji prodajalci)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Ja vem da je Wireles LAN drugače boljši za te zadeve, ampak jaz bom to modrozobno zadevo rabil za povezavo z GSMom.... Sicer pa mam že naročeno tudi Wireless LAN varianto (da se bova povezala s sosedom), ki jo dobim konec tedna...
Aja drugače sem danes že naročil tisti bluethooth za 15kSIT in dobim ga najverjetneje v petek, tako da hvala za pomoč...
Aja drugače sem danes že naročil tisti bluethooth za 15kSIT in dobim ga najverjetneje v petek, tako da hvala za pomoč...
Ok, cool. Povej če boš naletel na kakšne težave, od katere firme si pa nabavil pa kaj točno, pa še cena če ti ni odveč
Težave najverjetneje bodo (kdaj jih pa ni) in bom poročal... Sicer je pa firma TrendWare. AP + ena wireless pci kartica + antena (samo antena je skoraj 10kSIT) = cca 75kSIT... Vse skupaj je 11mBit varianta. Sicer pa bodo najverjetneje problemi z signalom, saj še nimam naročene posebne zunanje antene (sicer je pa razdalja od enega do drugega cca 40-50m) . Bomo vidli, kako se bo sedaj odneslo (če se sploh bo) in potem se bo dodatno nabavla, če le ne bo predraga...
Zanima pa me, če mogoče kdo ve, kako je kaj z pingom pri wireless zadevah? A je v solidnih mejah?
Zanima pa me, če mogoče kdo ve, kako je kaj z pingom pri wireless zadevah? A je v solidnih mejah?
Aja, pa ta cena se deli na dva dela, ker boma pač dva uporabnika, tako da ni nevemkak strošek...
StarY ::
Problemi verjetno niti ne bodo, bi pa znali bit s sosedi, saj jim lahko tale signal moti vsaj TV signal, ce ne se kaj hujsega.
Mislim, da je celo v SLO poseben zakon, ki uravnava take prenose, sam predvsem za vecje razdalje (recimo 2km). Pridobit moras dovoljenje za oddajanje signala.
Če nobeden drug, ti bo voljska "srala", k itak prisliskujejo signalom.
Mislim, da je celo v SLO poseben zakon, ki uravnava take prenose, sam predvsem za vecje razdalje (recimo 2km). Pridobit moras dovoljenje za oddajanje signala.
Če nobeden drug, ti bo voljska "srala", k itak prisliskujejo signalom.
Upam da ne, sicer pa tako imajo sosedi kabelsko, da nemore nevem kaj motit... Sicer pa če bi to tako strašno motilo, potem sploh ne bi smeli prodajati, a ni tako?
Res pa upam, da ne bo nobenih problemov, čeprav pričakujem vsaj padec hitrosti povezave (od maximalne 11mbit)...
A ima že mogoče kdo kakšno informacijo v zvezi s pingom pri WLANu?
Res pa upam, da ne bo nobenih problemov, čeprav pričakujem vsaj padec hitrosti povezave (od maximalne 11mbit)...
A ima že mogoče kdo kakšno informacijo v zvezi s pingom pri WLANu?
Sem sedaj dobil Bluetooth Transceiving Key (MS-6967), ki sem ga zadnjič naročil in zadeva me je na prvi pogled kar očarala, gor ma neke sexy lučke in ful dobro zgleda, ko utripajo (seveda je med njimi tudi modra). Ampak kasneje so se začele težave... To sem kupil za povezavo z mojo Nokio 6310i in imam nek problem. S softwerom, ki je zraven tega Keya, je mogoče emulirati bluetooth povezavo kot povezavo preko COM vrat. In tako to uspešno naredim in ko v Nokia Connection Managerju nastavim vse tako kot je treba in kliknem na tisto ikonco za COM vrata in moj telefon vpraša, če naj sprejme povzavo. In seveda povezavo sprejmem, ampak v Nokia Connection Managerju spodaj še kar piše No phone connected, pa čeprav je dejansko povezan:
Zakaj to? Če pa kliknem na ikonco za Bluetooth v Nokia Connection Managerju, pa mi napiše tale eror:
Ima kdo mogoče kakšno idejo, ker bi res rad spravil v delovanje.
Ja glede WLANa: Sem tudi dobil to zadevo in kot pričakovano na takšno razdaljo zadeva ne deluje (problem je v tem, da je še ena hiša vmes) in bo treba alternativno rešitev pogruntat: kupit antene in daljše antenske kable in antene spravit na streho, potem nebi smelo biti problema (ker s strehe na streho imama vidno polje). Sicer sma pa testirala v isti sobi in deluje ko strela, res. V My Network Places sem odpiral mape na drugem računalniku, kot bi bile na mojem disku. Odzivnost me je res presenetla (sigurno bljša, kot bri 100mbit mreži z UTP kabli)....
Zakaj to? Če pa kliknem na ikonco za Bluetooth v Nokia Connection Managerju, pa mi napiše tale eror:
Ima kdo mogoče kakšno idejo, ker bi res rad spravil v delovanje.
Ja glede WLANa: Sem tudi dobil to zadevo in kot pričakovano na takšno razdaljo zadeva ne deluje (problem je v tem, da je še ena hiša vmes) in bo treba alternativno rešitev pogruntat: kupit antene in daljše antenske kable in antene spravit na streho, potem nebi smelo biti problema (ker s strehe na streho imama vidno polje). Sicer sma pa testirala v isti sobi in deluje ko strela, res. V My Network Places sem odpiral mape na drugem računalniku, kot bi bile na mojem disku. Odzivnost me je res presenetla (sigurno bljša, kot bri 100mbit mreži z UTP kabli)....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Koliko nese WLAN?Oddelek: Omrežja in internet | 1608 (1012) | pujsek_ |
» | wireless mreža (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12768 (9322) | pujsek_ |
» | Wireless Network - Strojni delOddelek: Strojna oprema | 1358 (1239) | janezl |
» | brezžična mreža (ma ne že spet!)Oddelek: Strojna oprema | 1982 (1701) | ferdo |
» | wirelessOddelek: Omrežja in internet | 1060 (885) | Reso |