Forum » Loža » Preklic limita in zmanjšanje dolžine...
Preklic limita in zmanjšanje dolžine...
max00slo ::
Upam da prava kategorija za to vprašanje.
Včeraj so me klicali iz Banke, da sem eden izmed redkih ki imam višji limit (seveda sem vedno do konca v njemu), kateri mi velja do leta 2020 in oni bi mi ga radi preklicali, ohranili trenutno stanje, a spremenili pogodobo, v kateri piše da se vsako leto naredi revizija in vsakoletna ponovna odobritev višine limita.
Zdaj, osebno povsem razumem potezo banke, tudi verjamem da je to kje napisano v pogodbi, katero sem podpisal ko sem prestopil k njim - vendar je to res dovoljeno? Podpisal nisem še nič... sem prisiljen v to? Svetovalka mi je obljubila da če bodo bili prili v istih zneskih, da se naj ne bi nič spremenilo - pa ji je za verjeti? Višina limita je pa cca 1.7 kratnik moje plače.
Včeraj so me klicali iz Banke, da sem eden izmed redkih ki imam višji limit (seveda sem vedno do konca v njemu), kateri mi velja do leta 2020 in oni bi mi ga radi preklicali, ohranili trenutno stanje, a spremenili pogodobo, v kateri piše da se vsako leto naredi revizija in vsakoletna ponovna odobritev višine limita.
Zdaj, osebno povsem razumem potezo banke, tudi verjamem da je to kje napisano v pogodbi, katero sem podpisal ko sem prestopil k njim - vendar je to res dovoljeno? Podpisal nisem še nič... sem prisiljen v to? Svetovalka mi je obljubila da če bodo bili prili v istih zneskih, da se naj ne bi nič spremenilo - pa ji je za verjeti? Višina limita je pa cca 1.7 kratnik moje plače.
- premaknil iz Problemi človeštva: bluefish ()
fikus_ ::
Vprašaj, če ne bodo po vsakoletni reviziji zaračunali ponovno odobritev limita?!
Če ti trenutna višina limita ustreza jih verjetno lahko zavrneš, pa se ne bo kaj spremenilo.
lp
Če ti trenutna višina limita ustreza jih verjetno lahko zavrneš, pa se ne bo kaj spremenilo.
lp
UNIVERZUM ::
Ja odvisno od ostalih pogojev. Banka ima navado ob odobritvi limita, primerno kasirat.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe
Invictus ::
Imaš možnost pogajanja za kake druge ugodnosti.
Treba ti ni ...
Lahko pa oni tudi odstopijo od pogodbe. Ti pogoji so najbrž napisani v sami pogodbi.
Treba ti ni ...
Lahko pa oni tudi odstopijo od pogodbe. Ti pogoji so najbrž napisani v sami pogodbi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
max00slo ::
Bom danes preveril podpisano pogodbo od dneva, ko sem postal njihov komitent. Omenila je sicer da bodo brezplačne odobritve ampak vseeno mene nič ne moti če tako ostane. Torej jih lahko držim za kaj? Gre se pa za Sparkasse.
RejZoR ::
Fora limita je da ga koristiš. Če si skoz v njem ampak redno vse pokrivaš ne vidim problema. Itaq pri tem plačuješ strošek negativnega stanja, tko da so oni itaq na boljšem s tem.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
black ice ::
Kaj ti bo limit, če ga nikdar ne (iz)koristiš? Potem ga ne potrebuješ in nastaviš na 0.
Vikking ::
Limit je cenejši kot kredit. Zato ga večina s pridom izkorišča. Da si pa ga dobil v 1,7 kratniku tvoje plače pa je zanimivo. Verjetno še iz boljših časov.
Bankam pa ni všeč, imajo raje da vzameš kredit, več zaslužijo. Poleg tega da preverijo še kreditno sposobnost.
Že iz principa jih zavrneš.
Bankam pa ni všeč, imajo raje da vzameš kredit, več zaslužijo. Poleg tega da preverijo še kreditno sposobnost.
Že iz principa jih zavrneš.
...:TOMI:... ::
Sparkasse se je sicer malo posodobil (mobilna spletna banka itd.), vendar so tarife spremenili, sedaj je drago, kot pri najdražjih bankah. Bom pač menjal, stalnega dvigovanja cen in krčenje storitev pač ne bom trpel.
Tomi
mihec87 ::
Limit je najbolj fajn za banke...Fajn obresti računajo na koncu te pa še nase vežejo ker večina se teško izkoplje iz limita..
telexdell ::
Kaj ti bo limit, če ga nikdar ne (iz)koristiš? Potem ga ne potrebuješ in nastaviš na 0.
Banka mi je odobrila limit, če ga ne koristim me ne stane nič. Povej mi en pameten razlog zakaj bi si ga sam ukinil?
Limit lahko pride prav za zelo kratkoročni kredit, ko naletiš na kakšno zares ugodno ponudbo nekaj dni pred plačo ali sprostitvijo vezanih sredstev.
Drugače pa je dejstvo, da si vseskozi v max limitu nekaj najbolj neumnega, kar lahko človek počne. Od meseca do meseca namreč mora preživeti le s svojo plačo, katera se mu še dodatno zniža za obresti, katere pobere banka.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Imam enega takega v družini, ki je stalno v minusu. Sprva je bila to grda razvada, sedaj mu je pa to v korist, saj ima zaradi tega cenejši vrtec za otroke, čeprav ima več k€ plače, je tudi vseč k€ v minusu, saj ima višji limit. Banki se seveda smeji, on se pa tudi ne sekira, poleg tega ima pa še 2 kredita... Lepo je biti ujetnik svojih lastnih pohlepnih dejanj, važno da je avto nov in da financira nepremičnino, ki ni v uporabi.
Tomi
Invictus ::
Če zaradi munisa plačuje manj vrtca kot plačuje za limit na banki, se mu splača.
Saj je to osnovnošolska matematika.
Saj je to osnovnošolska matematika.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
telexdell ::
...:TOMI:... je izjavil:
Imam enega takega v družini, ki je stalno v minusu. Sprva je bila to grda razvada, sedaj mu je pa to v korist, saj ima zaradi tega cenejši vrtec za otroke, čeprav ima več k€ plače, je tudi vseč k€ v minusu, saj ima višji limit. Banki se seveda smeji, on se pa tudi ne sekira, poleg tega ima pa še 2 kredita... Lepo je biti ujetnik svojih lastnih pohlepnih dejanj, važno da je avto nov in da financira nepremičnino, ki ni v uporabi.
Prvič slišim, da minus na računu vpliva na plačilo vrtca. Temu tudi ne verjamem, saj bi potem vsakdo takoj dvignil vso plačo in druge prihodke. Sam bi vse plačeval z gotovino, država pa bi mu plačevala vrtec, mu dajala otroške dodatke, štipendije za otroke...
Vem pa, da ti avto na kredit poveča prejemke, na lizing pa ti jih ne. Če ima avto na lizing potem je možno, da ima zaradi tega večjo subvencijo za vrtec a na to nikakor ne vpliva minus na računu. Zaradi njega ima zgolj več stroškov, kot bi jih lahko imel.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Stanje na računu je tudi ena izmed postavk, ki jih upoštevajo. Če imaš 0€ ti od tega ne morejo obračunati obresti, če imaš minus, pa tudi nimaš nekega profita... Glej, ne spoznam se na to toliko, rekel je, da se mu zaradi vrtca izplača imeti minus. Če on tako pravi... Lahko je pa samo len in se mu ne da ukiniti limita ter ga recimo v enem letu spraviti na 0€. On že več kot 10 let živi v minusu, tak način življenja ima, sam si ga je izbral... Čeprav ima dobro plačo on in tudi ona, govorimo o par tisoč eur na mesec.
Tomi
jan_g ::
Ne gre se za to, da se splaca imeti minus, temvec da se ne splaca imeti prevec pozitivnega stanja, ker se to steje v premozenje (kot avto, vreden >8000 EUR). Niti v delnicah ali varcevalnih racunih. Skratka CSD da na kup vse tvoje prihodke in premozenje, ter iz tega zracuna v kateri razred pades pri placilu vrtca.
@max00slo
Kako pa ti je sploh uspelo dobiti limit, ki je odprt do 2020? Jaz sem ga moral podaljsevati vsako leto (dokler sem ga imel) in vedno so me vprasali glede zaposlitve ter preverili mesecne prihodke.
@max00slo
Kako pa ti je sploh uspelo dobiti limit, ki je odprt do 2020? Jaz sem ga moral podaljsevati vsako leto (dokler sem ga imel) in vedno so me vprasali glede zaposlitve ter preverili mesecne prihodke.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Limit na bankiOddelek: Loža | 4748 (3981) | feryz |
» | Podaljšanje limitaOddelek: Loža | 8208 (7064) | Spajky |
» | NLB študentski računOddelek: Loža | 8272 (7795) | Tody |
» | Znižanje limita (-) na banki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19608 (14239) | GrimReaper |
» | Najboljša banka za dijake?Oddelek: Loža | 3728 (3332) | jurre |