» »

Najboljša banka za dijake?

Najboljša banka za dijake?

keko ::

Pozdravljeni!

Zanima me kjera je najboljša baka za dijake.
Sedaj imam račun pri pošti in nekako nisem zadovoljen.

Imate kakšne dobre izkušnje z banko pri kateri ste.
Dobrodošle so tudi slabe izkušnje.

Torej na kratko, na katero banko se najbolj splača?

bluefish ::

večinoma imajo banke kar enake storitve. Sam osebno sem pri NLB, za vodenje računa ti ne zaračunavajo nič, obresti pa so zanič. Vendar mislim, da so na vseh bankah obresti nizke.

;-) ::

ravno sem si odprl račun pri NKBM. glede stroškov vodenja računa nimam pojma-zdaj še nisem nič plačal. če pa gledaš na obresti so pa res povsod nekje iste.

Matek ::

Odsvetujem SKB, predvsem zaradi bednih omejitev dnevnega limita. Kot mladoleten sem lahko dvigoval največ 10k dnevno, po 18. rojstnem dnevu pa 15k, kar je ob morebitnem večjem nakupu premalo. Vrstniki z enakimi dohodki pri drugih bankah so imeli blažje omejitve.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

H4rVeSteR ::

Sem komitent NLB in pa Sparkasse. Vodenje rečunov je za študente in dijake mislm da brezplačno, obresti pa so ,kot je že omenjeno malo višje gor, nizke v + in večje v - pri obeh bankah. Je pa nekaj res, NLB ima 75% vseh bankomatov po Sloveniji in zato u glavnem ne plačuješ tistih 80 sit za storitev, ki jo opraviš na bankomatu druge banke (se nabere čez mesec).
Odločitev je na tebi, ti pa svetujem račun brez limita :D .
***I have a dream***

Elemen_T ::

MadManMato, noben problem ni poslat zahtevka za višji dnevni limit! Jest lahko BP na bankomatu dvignem 100k.
Sicer pa imam najboljše izkušnje z skbjem in tu bom najbrž tudi ostal. Predvsem mi je všeč tudi e-banka, pa tudi z delavci v banki imam res same dobre izkušnje!

Nejc Pintar ::

Sam sem na Probanki, pa stroškov vodenja ni, obresti so itak povsod blizu ničle:\, Mam pa tut prosplet - spletna banka, ki je AFAIK zelo poceni ali celo zastonj. Dnevni limit mam na 15k (sem mlajši od 18).
Lahko je biti prvi, če si edini!

miguelslo ::

NLB ! :D

40.000 v minus !! izkoriščam skos 0:)
_____

Uros!no ::

Izkoristiš 1x, potem pa je vprašanje če ga kdaj še vidiš (+) :D .

steev ::

Jah jest mam pri skb tud 10k omejitve, sam to je sam za bankomat. V trgovini lahko kupiš za kolkor "hočeš".
Pa pomoje se tele limit za bankomat da spremenit, pač se zmeneš na banki (verjetn more bit skrbnik).
:|

jurre ::

@Nejc Pintar
jaz mam tud probanko, pa sem nad 18 pa imam se vedno samo 15k limita. Sem klical enkrat tja pa so rekli da moram met redne dohodke, pa da potem povecajo (ce se prav spomnim) na 30k. Drugace mi je pa kul njihova banka prek spleta, das jurja pa dobis za vstop kartico za generiranje gesla, tako da imas za vsak vstop drugo geslo. Stroskov vodenja ni, edino kadar potece ta kartica za spletno banko je 500 sit (na vsako leto ali 2).

Matek ::

MadManMato, noben problem ni poslat zahtevka za višji dnevni limit! Jest lahko BP na bankomatu dvignem 100k.

Hja, vem. Tudi sam uporabljam skb.net in glede prijaznosti delavcev se strinjam, ampak ne mislit, da bi kritiziral dnevni limit, preden bi ga poskusil spremeniti. Problem je, da sem dijak in je moj edini prejemek štipendija, pa mi zato nočejo zvišati dnevnega limita. Problem je, kot sem že zgoraj napisal, da imajo vrstniki v identični situaciji pri drugih bankah višji limit. Če bi tema tekla nasploh o bankah, bi se strinjal s tabo, ampak ker je avtor teme spraševal po podatkih za dijaka, sem samo omenil pomanjkljivost, ki sem jo sam kot dijak najbolj opazil. Zato mislim, da je bila kritika upravičena.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Alec999 ::

MadManMato >> si probal prek skb.net povečat limit midva s punco nisva imela problemov. Drgač pri SKB banki jst edino kritiziram njihov zeleni telefon ;( dajejo napačne informacije ali pa vejo mn k jst. :\ Punca je vprašala če lahko s kartico plačuješ v tujini pa so rekl NE:D
Pohvalm pa lahko njihov skb.net.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alec999 ()

steev ::

Jah moji sestri so tut rekl, da če hoče v tujini plačevat (dvigovat), more met evre na računu. Ona je ves denar zamnejala v evre, potem pa ko je hotela dvignit ni hotel. Na koncu se je izkazal, da ji sploh ni bilo treba menjat v €.

Lp
:|

Nejc Pintar ::

@jurre: 15k mam dnevni limit, torej 15k lahko maksimalno dvignem na dan.
Lahko je biti prvi, če si edini!

jurre ::

nejc, enako...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delavska hranilnica (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
845200434 (3657) Pro
»

Bankomat limit

4919051 (6419) Luk as
»

TRR račun

184965 (4409) BaToCarx
»

E-bančništvo?