Forum » Omrežja in internet » Paket iz tujine
Paket iz tujine
marez ::
Zdravo:
Imam eno vprašanje
Na kitajskem sem kupil izdelek katerega vrednost z poštnino ni presegla 22eur, in je tako oproščena plačila carinskih dajatev. Pošilka je bila sproščena iz carinske pošte. Pri dostavi na dom mi je poštar želel zaračunati dodatnih 2.3eur ( ne vem za kaj .
Ali mogoče kdo ve kaj je to in kje bi se dalo o tem več izvedeti.
Ali sedaj pošta zaračunava stroške že vsem pošiljkam ( tudi tistim ki ne podležejo plačilu dajatev - do 22eur )
Hvala za odgovore.
Imam eno vprašanje
Na kitajskem sem kupil izdelek katerega vrednost z poštnino ni presegla 22eur, in je tako oproščena plačila carinskih dajatev. Pošilka je bila sproščena iz carinske pošte. Pri dostavi na dom mi je poštar želel zaračunati dodatnih 2.3eur ( ne vem za kaj .
Ali mogoče kdo ve kaj je to in kje bi se dalo o tem več izvedeti.
Ali sedaj pošta zaračunava stroške že vsem pošiljkam ( tudi tistim ki ne podležejo plačilu dajatev - do 22eur )
Hvala za odgovore.
k3k3tz ::
Čim dobiš domov obvestilo Pošte, da moraš dostaviti dokumente, ti Pošta zaračuna njihove usluge povezane s carinskim postopkom. Če je račun (cena, poštnina, vrsta blaga) že v pošiljki in ni že od daleč opazno, da je cena prirejena, potem prišparaš obvestnino in tiskanje dokumentov. Še vedno te pa olupijo za posredovanje pošiljke carini.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 103896 (58757) | Mare2 |
» | Problem pri reševanju nalog z integraliOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1504 (1261) | stromkekec |
» | Nov kriptovirus Locky na pohodu, napada tudi bolnišnice (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 34777 (30763) | misek |
» | Microsoft preizkuša reklame v meniju Start v Windows 10Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 26627 (18432) | krneki0001 |