Forum » Na cesti » Gretje v avtomobilu - kaj je optimalno?
Gretje v avtomobilu - kaj je optimalno?
Temo vidijo: vsi
Engineer_ ::
eh to je samo zajebavanje. vsi točno vemo o čem se govori.
pač iskanje napak v slovnici ker boljših argumentov za zajebavanje ni.
Kot če bi nekoga začel zajebavat ker reče spomin namesto pomnilnik, glavni pomnilnik itd. samo zato da bi izpadel hudo zajeban in pameten.
pač iskanje napak v slovnici ker boljših argumentov za zajebavanje ni.
Kot če bi nekoga začel zajebavat ker reče spomin namesto pomnilnik, glavni pomnilnik itd. samo zato da bi izpadel hudo zajeban in pameten.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Engineer_ ()
mn ::
vw pač rabi 5w-40 za dobro mazanje.
Pol praviš, da lahko v svojega VW TDI s DPF jem vlijem katerokoli kvalitetno 5w-40 olje?
first_line ::
Viskoznost in gostota sta dva hudo različna pojma. Kot bi rekel da je isti k. disk in grafična.
No ker si engineer boš pa ja vedel, tvoj nick mi vliva veliko upanja v kredibilnost tvojih izjav.
No ker si engineer boš pa ja vedel, tvoj nick mi vliva veliko upanja v kredibilnost tvojih izjav.
Pol praviš, da lahko v svojega VW TDI s DPF jem vlijem katerokoli kvalitetno 5w-40 olje?
Jas sem si sedaj kr webasto omislil. Tisti pravi. Dobil sem ga iz rabljenega subaruja za 100 evrov. Samo še zmontirat ga moram v svoj avto. Upam, da čez vikend.
Imaš kaka navodila kako montirati rabljen Webasto. In kaj vse potrebuješ zanj. Na ebayu se dobi precej ugodnih, ampak ne vem kaj vse je treba kupit in ali je priloženo vse kar potrebujem.
first_line je izjavil:
Viskoznost in gostota sta dva hudo različna pojma. Kot bi rekel da je isti k. disk in grafična.
1 je vedeti točno kaj nekaj pomenu. drugo pa je uporabiti pamet in razmisliti o čem nekdo govori.
sicer pa imaš prav. ko bo kdorkoli kupoval disk, ram, spomin ga bom začel zajebavat da naj ne uporablja tako primitivnih izrazov saj je razlika izjemna. kljub temu da bom točno vedel o čem govori.
Zgodovina sprememb…
first_line ::
Sej eni govorijo bom kupil 2 gigabajtni računalnik, tko kot ti gosto olje nabavljaš :/
krneki0001 ::
Jas sem si sedaj kr webasto omislil. Tisti pravi. Dobil sem ga iz rabljenega subaruja za 100 evrov. Samo še zmontirat ga moram v svoj avto. Upam, da čez vikend.
Imaš kaka navodila kako montirati rabljen Webasto. In kaj vse potrebuješ zanj. Na ebayu se dobi precej ugodnih, ampak ne vem kaj vse je treba kupit in ali je priloženo vse kar potrebujem.
Umetnost improviziranja.
Napajanje gre na akumulator, gorivo pride iz cevi za filtrom (da ne dobivaš smeti v webasto), en kabel gre na ventilator v kabino (da zrak v kabini kroži), cev za vodo gre izhod iz webasta v pečko za gretje kabine in vhod v vebasto je potem cev ki je šla prej iz motorja do pečke, Potem so pa še trije kabli za komande in display, ki pa morajo tudi nekako prit v kabino.
To je pa vse. Je pa bencinski webasto, tak da ni nekih problemov. Je pa delujoč, sem ga sprobal v avtu iz katerega sem vse ven odšraufal.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
energetik ::
krneki0001 je izjavil:
en kabel gre na ventilator v kabino (da zrak v kabini kroži),Zanima pa me, kako se to izvede pri avtomatski klimi. Tam je verjetno potreben drugačen pristop, ker avtomatska klima je dejansko računalnik.
krneki0001 je izjavil:
en kabel gre na ventilator v kabino (da zrak v kabini kroži),Zanima pa me, kako se to izvede pri avtomatski klimi. Tam je verjetno potreben drugačen pristop, ker avtomatska klima je dejansko računalnik.
V tem primeru vem, da imaš specifične "kontrolerje" za vsako vozilo, ki upravljajo z avtomatsko klimo. Ampak jaz se s tem ne bi ukvarjal. Meni bi bilo dovolj, da mi ogreje motor. Kabina je potem dovolj hitro topla.
krneki0001 ::
Webasto greje vodo v motorju, ampak spelješ pa tako, da gre topla voda prvo v kabino. Prioriteta je toplota v kabini, šele nato gre iz pečke v motor in ga ogreva.
Če hočeš samo ogrevanje mašine, potem je bolje da daš notri grelec (kot za bojler) in ga priklopiš na 220V pa preko timerja se ti štarta zjutraj in ti greje vodo v motorju.
Če hočeš samo ogrevanje mašine, potem je bolje da daš notri grelec (kot za bojler) in ga priklopiš na 220V pa preko timerja se ti štarta zjutraj in ti greje vodo v motorju.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
fikus_ ::
Webasto, Eberspacher (ali kateri drugi proizvajalec) grelec greje najprej vodo v glavi motorja in ta potem kroži do grelca potniške kabine (možne tudi druge variante). Za "vsak" tip avtomobila imajo proizvajalci grelcev navodila za montažo. Tako poleg grelca dobiš še cevi, kable, elektroniko, varovalke, . . .
V mojem primeru gorivo jemlje direktno iz tanka (prevrtana prirobnica merilca nivoja). Greje najprej vodo v glavi in s tem posredno grelec potniške kabine. Ima svojo črpalko vode, ki potiska vodo v grelec kabine. Ko je voda segreta laufa ventilator za ogrevanje potniške kabine.
LP
V mojem primeru gorivo jemlje direktno iz tanka (prevrtana prirobnica merilca nivoja). Greje najprej vodo v glavi in s tem posredno grelec potniške kabine. Ima svojo črpalko vode, ki potiska vodo v grelec kabine. Ko je voda segreta laufa ventilator za ogrevanje potniške kabine.
LP
koliko je to ok za akumulator? ga dosti obremeni ali ne?
nevermind, sem našel na strani proizvajalca. pokuri manj kot 1 žarnica.
http://ogrevanje.webasto.si/izdelki/gre...
odlično!
nevermind, sem našel na strani proizvajalca. pokuri manj kot 1 žarnica.
odlično!
Zgodovina sprememb…
menjalnik ::
Sem šel čez celo temo in mi nekaj ne gre v glavo, če daš pred hladilnik karton pozimi in bo isto, kot če ga nebi imel, zarad termostata?
Kako, če karton prepreči da bi skoz reže pihal mrzu zrak in še dodatno hladil antifriz, načeloma bi se mogu motor prej segret?
Kako, če karton prepreči da bi skoz reže pihal mrzu zrak in še dodatno hladil antifriz, načeloma bi se mogu motor prej segret?
energetik ::
Približno isto bo. Efektivna površina hladilnika je N-krat večja od površine samega bloka motorja. Če daš karton spredi, zelo malo pohitriš ogrevanje, ker na hladilnik to nima vpliva, ker itak skozenj ne kroži tekočina.
Je pa velika šansa, da kasneje ob večji obremenitvi pregreješ motor, ker bo hladilnik delno onemogočen.
Je pa velika šansa, da kasneje ob večji obremenitvi pregreješ motor, ker bo hladilnik delno onemogočen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Motorno olje za avtomobil (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15636 (13266) | jest10 |
» | Mešanje olj z različno viskoznostjo (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10944 (9453) | jest10 |
» | motorna olja (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20359 (17409) | andromedar |
» | Olje za v motorOddelek: Loža | 8893 (8079) | ;-) |
» | Je kdo vozil vw motor 1.4 16v (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17251 (15905) | AngelOfDeath |