» »

Komisija za preprečevanje korupcije je ravnala protipravno

Komisija za preprečevanje korupcije je ravnala protipravno

««
14 / 19
»»

poweroff ::

Hmm, saj ne govorimo o Praprotniku. Glede njega... jaz se na njegovem mestu ne bi zaposlil v NLB. Ga ne zagovarjam, ampak če ti kaj glede njegove zaposlitve ni všeč, se boš moral z njim zmeniti, ne z mano.

Lahko pa rečemo kaj o Janši. Diplomirani FSPN-jevec, ki je menda celo prepisal del svoje diplome po mojem mnenju v neki resni firmi ne bi dobil druge zaposlitve kot vratar ali kaj podobnega.

Bi pa recimo jaz na mestu lastnika kakšnega podjetja pošteno premislil o tem ali bi sploh zaposlil nekiga, ki je v svojem diplomskem delu zapisal:

Vlogo načrtovanja najbolje opredelijo naslednje besede Edvarda Kardelja: 'V naših pogojih socialističnega samoupravljanja mora biti plan eden glavnih instrumentov družbene reprodukcije in to ne samo materialne, temveč tudi reprodukcije socialističnih samoupravnih družbenih ekonomskih odnosov,'


Ne vem, no, jaz si v svoji firmi ne bi želel reprodukcije socialističnih samoupravnih družbenih ekonomskih odnosov. >:D

Da je pa državo vodil nekdo, ki takole zagovarja plansko gospodarstvo je pa po mojem mnenju tudi katastrofa.

Ampak s tem boste morali živeti njegovi verniki. Jaz se lahko ob tem samo zabavam... :))
sudo poweroff

Mr.B ::

Matthai,
sej vemo : Je iz foha, "predvojno" je na štacjonu delal.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mufasa ::

Eh Matthai, kot sedanji FSPNjevec, bi tudi ti z veseljem vzel 5-10k bruto plačo kot tvoj sub-100pik prijatelj iz tvoje omiljene revije Joker, pardon mladina. Takih zelencev FSPNjevci pač niste vajeni.


p.s.: Joker reviji delam krivico, ki je za svojo ciljno skupino odlična, hotel sem nakazati da ima toliko skupnega z politično sliko kot Joker.
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Karaya 52 ::

Ni nujno, da gre za "pink attraction", lahko je marsikaj! Dokler stanovanje ne zgleda takole, je še vse ok... upam. :8)



Nekateri so recimo obsedeni s Kučanom, ki še komaj avto vozi. Še bolj čudno, n'est-ce pas? :|

poweroff ::

Ja, to pa drži! V vsakem Reporterju ga večkrat omenijo (Kučana)...
sudo poweroff

Daedalus ::

Ko ste že tako glasni glede zaposlovanja v JS (in širše)... tole je kr zabavno branje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

luli ::

Kot je ugotovilo sodišče, je komisija v objavi prostega delovnega mesta koordinator analitike in informacijske varnosti kot pogoj navedla dve od treh alternativno določenih vrst izobrazbe, ki jih je za to delovno mesto v smislu 87. člena zakona o javnih uslužbencih treba šteti za enakovredne.

Ker je iz izbirnega postopka neutemeljeno izločila kandidate z visoko strokovno izobrazbo s specializacijo oziroma magisterijem, je po ugotovitvah sodišča kršila načelo enakopravne dostopnosti delovnih mest.

Vir : RTVSLO

A zato naš "komisar" zapušča KPK. Lepo so igrali. A je tudi tu Janša kriv?

Počasi začenjam verjeti v state capture o katerem so govorili plešasti.

thramos ::

PaX_MaN ::

luli je izjavil:

A je tudi tu Janša kriv?

Ne, izjemoma je tokrat to Vesela zarota.:))
KPK se je zgodil ... KPK. 8-)
Tak deja-vu lanskega januarja da je nadsmešno. :D

poweroff ::

Well, moje ime ni skrivnost, saj se ne skrivam tako kot anonimni SDS-ovski forumaški pisunčki... >:D

Je pa potrebno poudarit:

Komisija ugotavlja, da se preko 70% razkritij nepravilnosti nanaša na poslovni dogodek ali ima (sporni) pravni temelj v obdobju prejšnje odgovorne osebe; pri pregledu metodologije izračuna vrednosti ocene domnevnih nepravilnosti pa je ta odstotek celo višji - na področju materialnih stroškov in investicij je ocenjena vrednost, ki ima pravni in dejanski temelj v letih 2009 in 2010, celo 90% vseh ocenjenih nepravilnosti (najem poslovnih prostorov in stroški prostorov, pogodba za dobavo el. energije, manjko ocenjevalnih listov uslužbenca, nepravilna odprava plačnih nesorazmerij).

Ta aspekt ima pomembno posledico za legitimnost in metodološko ustreznost izraženih očitkov in končnega mnenja, ki ocenjuje delo komisije v letu 2011. V revizijskem poročilu je veliko razkritij v smislu npr. da komisija ni poslovala v skladu z zakonodajo zaradi najemne pogodbe in pogodbe za elektriko ali da je bil določeni javni uslužbenec napredovan brez ocenjevalnih listov, ali določena pogodba o zaposlitvi iz leta 2009 v nasprotju z sistemizacijo in uredbo iz leta 2008.

Na podlagi takih kršitev je opredeljen zaključek, da komisija leta 2011 (sic!) ni poslovala skladno s predpisi in ji Računsko sodišče zato izreka negativno mnenje.

Tak zaključek ali navedbe ne ustrezajo ne dejanskemu ne pravnemu stanju in so po mnenju komisije nekorektne in zavajajoče, pa tudi v nasprotju z namenom revizije. Nobena od zgoraj navedenih kršitev ni nastala v letu 2011. Kršitve so nastale v letih 2009 in 2010.


In pa, jasno:

Potencialni izločitveni oziroma odklonitveni razlogi po 35 in 36. členu ZUP, ki jih vidimo, so najmanj naslednji:
- dr. Vesel je bil kot podpredsednik računskega sodišča pod nadzorom in celo v javnem sporu s prejšnjim predsednikom komisije Dragom Kosom v povezavi s prijavo premoženja (na mandat katerega se nanaša pretežni del za mnenje odločilnih razkritij te revizije);

- dr. Vesel je ob seznanitvenem sestanku ob začetku predmetne revizije (ki jo je takrat tudi vodil) namestniku predsednika komisije Roku Praprotniku v prostorih komisije dejal, "da se lahko tudi izloči iz postpka, ker se nimamo radi...";

- komisija pa se bo morala v prihodnosti opredeliti do prijav, ki jih je prejela v času njegove kandidature in imenovanja na mesto predsednika Računskega sodišča;

- nadalje je komisija prejela naznanilo, da naj bi med odgovornimi osebami računskega sodišča in določeno odvetniško družbo, ki zastopa več zavezancev proti komisiji, potekala komunikacija tudi glede predmetnega predloga revizijskega poročila.


Case closed, bi rekel. :))
sudo poweroff

Utk ::

Nope. Luli je prilepil nekaj drugega. Drugače je pa res case closed, takega računskega sodišča in take komisije, ki se gre take osebne obračune ne rabimo.

poweroff ::

Kaj je pa luli prilepil? Smeti namreč ne gledam...
sudo poweroff

Rupa ::

Žalostno vse skupaj. Na koncu davkoplačevalci samo gledamo, kako se zadolžujejo v našem imenu, da se potem vsi nivoji javnega sektorja ukvarjajo sami s sabo in se kregajo, obtožujejo in tožarijo vsepovprek. Očitno je javni sektor prežet z amaterizmom, osebnimi zamerami, vrtičkarstvom in egocentrizmom.

Osebno spremljam, poznam in zelo cenim prispevke Matthaija tako na tem forumu kot širše, zato se verjetno pristransko nagibam k njegovi interpretaciji zadev, a če poskušamo stopit korak nazaj in pogledat z očmi nekoga, ki vpletenih ne pozna, vidimo zgolj žalostno zgodbo, ki se pri nas stalno ponavlja.
V očeh zunanjega opazovalca, je agrumentiranje Matthaija zgolj pristransko pisanje nekoga, pri čigar zaposlovanju so bile ugotovljene nepravilnosti. Jasno je, da bo branil svojo integriteto. Zato mirno ugotavlja, da so bila njihova dejanja kul in super, ostali pa se motijo, zato "case closed".
Ne dvomim, da je tudi na drugi strani nekdo ob objavi revizijskih rezultatov menil, da so oni opravili dobro delo, njihovi argumenti so popolni in "case closed".

In to izpade kot navadno egocentrično navijaštvo. Mi smo dobri, drugi so slabi. Če je pozitivno, delamo dobro, če je negativno, potem lažejo in bomo uporabili vsa pravna sredstva. In smo tam kjer je naša politika že desetletja... pri naših in njihovih. Naše ščitimo, tuje napadamo, mi imamo prav, drugi lažejo. Verniki ene in druge strani... tako med navijači levega in desnega političnega pola, pa med Janšo in Jankovičem, pa med Jankovičem in Bratuškovo, pa med KPK in računskim sodiščem... in tako verjetno med vsemi možnimi institucijami in najverjetneje vse do bitk med nekimi oddelki na neki agenciji, za katero nihče niti ne ve.
Preprosto žalostno.

Cervantes ::

Ok, jaz imam že polhn kufer tega jamra okol zadolževanja. Alternative, prosim!?
EDIT: Nafta v Piranskem zalivu?

Zgodovina sprememb…

Rupa ::

Od celotnega sestavka si opazil zgolj besedo zadolževanje?
Kot je razvidno iz napisanega (tega, česar nisi prebral naprej od besede zadolževanje), ni problem v zadolževanju samem. Zadolževanje je kul. Problem je, za kaj se porabi denar, ki si ga izposodimo.
Alternative? Moje stališče je, da se za vrtičkarje, pijavke, "zaslužne", dvoživke, nesposobne, nepotrebne, itd. nehamo zadolževati. Bo to zate v redu alternativa?
Se je pa vredno zadolžiti za stvari, ki nam izboljšujejo kvaliteto življenja in ljudi, ki dobro opravljajo svoje delo in s tem povečujejo kvaliteto naših življenj. To podpiram. Imam tudi ideje, kako to kombinacijo izpeljat, ampak ne bom off topic. Sem samo podal alternativo, da bodo kritiki zadovoljni in se vrnili na topic.

poweroff ::

Rupa, mi lahko poves konkreten očitek glede moje zaposlitve? Se pravi en ali dva stavka kaj je bilo narobe? Lahko tudi z lastnimi besedami povzameš ugotovitve Računskega sodišča... Ker potem ti bom pokazal kakšna neumnost je tisto.

Namreč... Pred časom smo imeli delovno inšpekcijo, ki je šla pregledat tudi postopek moje zaposlitve. Pomemben podatek je, da smo inšpekcijo dobili neposredno za tem, ko smo šli v javnost z zadevo Brezovar (gospod je bil glavni delovni inšpektor, KPK je izdala zanj obremenjujoče ugotovitve).

Inšpekcija v 'mojem' primeru ni našla nepravilnosti. Mislim, da je to dejstvo dovolj zgovorno.

Naj dodam, da sicer za postopek moje zaposlitve nisem bil odgovoren jaz. Sem pa odgovoren za svoje delo po zaposlitvi. In pri tem imam čisto vest, hkrati sem tudi mnenja, da imam za pokazat več kot povprečen javni uslužbenec.

Jasno je pa, da te krogi, ki si jim stopil na žulj skušajo onemogočit na vsakem koraku. To je del službe, to sem vedel, preden sem šel na KPK.

Kot rečeno. KPK je imela zunaj razpis za informatika. Put your effort where your mouth is.
sudo poweroff

PaX_MaN ::

poweroff je izjavil:

Rupa, mi lahko poves konkreten očitek glede moje zaposlitve? Se pravi en ali dva stavka kaj je bilo narobe?

Da so omejil izobrazbo s katero se je lahko kandidiralo. Tko k pr unih njihovih na plinovodih.

Rupa ::

poweroff je izjavil:

Rupa, mi lahko poves konkreten očitek glede moje zaposlitve? Se pravi en ali dva stavka kaj je bilo narobe? Lahko tudi z lastnimi besedami povzameš ugotovitve Računskega sodišča... Ker potem ti bom pokazal kakšna neumnost je tisto.

Kot so že drugi zgoraj citirali iz medijev, naj bi po ugotovitvah sodišča KPK kršila načelo enakopravne dostopnosti delovnih mest. Kako utemeljena pa je to dejansko, pa ne morem sodit, saj nisem strokovnjak delovnega prava. Enako velja za večino prebivalstva.

poweroff je izjavil:


Namreč... Pred časom smo imeli delovno inšpekcijo, ki je šla pregledat tudi postopek moje zaposlitve. Pomemben podatek je, da smo inšpekcijo dobili neposredno za tem, ko smo šli v javnost z zadevo Brezovar (gospod je bil glavni delovni inšpektor, KPK je izdala zanj obremenjujoče ugotovitve).
Inšpekcija v 'mojem' primeru ni našla nepravilnosti. Mislim, da je to dejstvo dovolj zgovorno.

Ja. Še inšpekcija. Torej so se z zaposlitvijo, pri kateri ni bilo nič narobe, ukvarjale kar tri institucije, pisale ugotovitve, pa ugovore, pa odločbe, pa pravna mnenja itd. I rest my case. Ukvarjanje javnega sektorja s samim sabo. Naj ponovim, da moj očitek ne leti na KPK ali nate. Gre za to, da gre očitno za teritorialne spopade, zamere, sovraštvo, "vrtičkarstvo" itd. In to je žalostno.

poweroff je izjavil:


Naj dodam, da sicer za postopek moje zaposlitve nisem bil odgovoren jaz. Sem pa odgovoren za svoje delo po zaposlitvi. In pri tem imam čisto vest, hkrati sem tudi mnenja, da imam za pokazat več kot povprečen javni uslužbenec.

Ne dvomim, sem celo prepričan, da je tako. Tvojim strokovnim kompetencam nikoli in nikjer nisem oporekal.

poweroff je izjavil:


Jasno je pa, da te krogi, ki si jim stopil na žulj skušajo onemogočit na vsakem koraku. To je del službe, to sem vedel, preden sem šel na KPK.

No, torej se vsaj deloma strinjava. Jaz namreč ne pravim, da si ti nekaj zagrešil. Ampak očitno vsi poskušajo eden drugega onemogočat. Na koncu iz vsega itak ni nič. Če se izkaže, da so v reviziji neumnosti in da je šlo za neke "protiukrepe" tako s strani RS kot inšpektorata... a bo kdo letel? Kdo bo odgovarjal za čas (in s tem davkoplačevalski denar), ki so ga zaradi teh obmetavanj povzročili?

poweroff je izjavil:


Kot rečeno. KPK je imela zunaj razpis za informatika. Put your effort where your mouth is.

Kot prvo hočeš rečt, da smem kot davkoplačevalec kritizirat le ozko področje svoje strokovne usmerjenosti? Ker mi ni všeč, da se za moj denar folk nekje brezpredmetno in neučinkovito krega, naj se zaposlim v eni od teh ustanov? Bo potem moja kritika bolj smiselna?
In kod drugo... od kje ti informacije, da se nisem prijavil?

poweroff ::

Ne pravim, da ne smeš kritizirati. Pravim pa, da je lepo, če se ne samo kritizira, pač pa se pokaže tudi nekaj aktivnosti.

Drugače pa (še) nimam informacije, kdo se je prijavil. Če se pa je, pa super.
sudo poweroff

poweroff ::

PaX_MaN je izjavil:

poweroff je izjavil:

Rupa, mi lahko poves konkreten očitek glede moje zaposlitve? Se pravi en ali dva stavka kaj je bilo narobe?

Da so omejil izobrazbo s katero se je lahko kandidiralo. Tko k pr unih njihovih na plinovodih.


No, bilo je malo drugače. Delovno mesto je bilo sistematizirano, vendar pa sistemizacija (ki je bila sama po sebi čisto OK) ni bila usklajena s statističnim sistemom KLASIUS.

Vendar pa na podlagi te neusklajenosti ni bil zavrnjen noben kandidat. Torej ni prišlo do dejanske kršitve pravic kogarkoli. In četudi bi se prijavil kdo z magisterijem, sem prepričan, da ga zaradi tega ne bi zavrnili. Gre torej za manjšo neusklajenost, precej drugačno kot pri plinovodih.

Se pa strinjam. Ukvarjanje državen uprave same s sabo je bolano. Zakaj pa do tega prihaja? Zato, ker se deli državne uprave (inšpekcije, DURS, SOVA...) uporabljajo kot orodje proti neposlušnim.

Takle mamo. Volivci pa vsake štiri leta poveste, da vam paše.

Ergo - sposobni naj gredo ven iz državne uprave, pa da čim prej vse skupaj hudič vzame.
sudo poweroff

Rupa ::

poweroff je izjavil:

Ne pravim, da ne smeš kritizirati. Pravim pa, da je lepo, če se ne samo kritizira, pač pa se pokaže tudi nekaj aktivnosti.

Nah. Jaz se zelo trudim, da so moje kritike vsaj konstruktivne, če že ne morem nekaj osebno naredit. Se trudim precej prispevat marsikje, pa tudi raje sam uredim, če je v moji moči, namesto da kritiziram. Žal pa ima dan samo 24 ur, pa tudi ne morem bit strokovnjak gradbenik, pravnik, ekonomist, politik, režiser, ITjevec, in tako dalje. Tako da si pač privoščim tudi pokritizirat denimo kak film, čeprav nisem režiser ;)

luli ::

Znova en iz uprave, ki si misli, da je nad institucijami. Ugotovili so,da je zaposlitev sporna in čas je da pakiraš. Ali pa je znova kriv Janša, Kučan,... you name it. Maš možnost, da se ubraniš pred sodiščem v kolikor na odločbo sploh obstaja možnost pritožbe.

poweroff ::

Heh, morda pa bi bilo potrebno spremeniti naslov te teme - Janez Janša je ravnal protipravno. Menda zato tudi sedi v zaporu. ;)
sudo poweroff

poweroff ::

http://www.dnevnik.si/slovenija/upravno...

Upravno sodišče je že drugič zavrnilo tožbo Janeza Janše o poročilu Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Predsednik SDS je KPK očital neustavno in nezakonito delovanje pri nadzoru njegovega premoženjskega stanja, so sporočili iz KPK.
...
Upravno sodišče RS je 9. julija v sodbi o poročilu KPK razsodilo, da je poročilo skladno z določili ZIntPK, izdano v zakonito izvedenem postopku in da pravice Janeza Janše v tem postopku niso bile kršene.
sudo poweroff

luli ::

Vidim, da s tujino in vele službami ni šlo.
A upaš stavit 20€, da se bo na končni inštanci zadeva obrnila?

poweroff ::

Jasno da ni šlo. Mislil je, da bo dobil veleslužbo predsednika vlade, pa le sedi v zaporu.

Moje mnenje je, da bo verjetno popušil. Tole, in ostale zadeve. Ne glede na prijatelje v sodstvu.
sudo poweroff

poweroff ::

Evo, če koga zanima: https://www.kpk-rs.si/sl/komisija/zapos...

Objava javnega natečaja za zasedbo uradniškega delovnega mesta Informatik-Analitik

Komisija za preprečevanje korupcije, danes dne 30.7.2014 objavlja javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta Informatik-Analitik. Rok za prijave kandidatov je 20 dni in poteče 19.8.2014.


"Problem" je morda le v tem, da je treba pokazat določeno znanje in reference. Vrtenje goflje na forumih ne šteje... :))
sudo poweroff

luli ::

No sedaj pa več ni problema staviti.
A staviš 20 eur, da je komisija z mnenjem delovala v nasprotju z zakonom?

Cervantes ::

Zakonom? Katerim zakonom?

poweroff ::

Upravno sodišče je že večkrat - v različnih senatih (torej več različnih sodnikov (!)) - dalo prav KPK. Tip pa se še vedno pritožuje. Osebno razmišljam, da gre morda celo za zlorabo prava in pritiske na sodišče.

Tako da ne izključujem možnosti, da kakšno izmed sodišč pod velikimi pritiski ne bo morda klonilo. Ampak mislim, da ne. Verjamem, da bo na koncu zmagala pravica.
sudo poweroff

driver_x ::

poweroff je izjavil:

Evo, če koga zanima: https://www.kpk-rs.si/sl/komisija/zapos...

Objava javnega natečaja za zasedbo uradniškega delovnega mesta Informatik-Analitik

Komisija za preprečevanje korupcije, danes dne 30.7.2014 objavlja javni natečaj za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta Informatik-Analitik. Rok za prijave kandidatov je 20 dni in poteče 19.8.2014.


"Problem" je morda le v tem, da je treba pokazat določeno znanje in reference. Vrtenje goflje na forumih ne šteje... :))


A je ta služba dobro plačana?

M & M ::

Piše, da je 33. plačni razred. To pride cca 1016 eur izplačila + malica + prevoz.

poweroff ::

Odvisno je tudi od števila let delovne dobe. Informativni izračun si lahko narediš tule: http://www.iusinfo.si/Orodja/ObracunPla...

Lahko pa povem, da gredo kandidati čez dvostopenjski test (vsaj do sedaj je bilo tako). V prvem delu se preverja splošno IT znanje, v drugem delu pa se rešujejo konkretne naloge.

Npr. dobiš dostop do (testne) baze in je treba narediti nek query. Pa na Linux strežniku je treba kakšno stvar rešiti. Npr. odkriti in rešiti namerno povzročeno napako. So pa to razmeroma enostavne zadeve za nekoga, ki je vsaj malo delal na področju baz podatkov in sistemske administracije.
sudo poweroff

TheJack ::

http://www.pozareport.si/?Id=politika&V...

Če je anonimka resnična, sem imel (spet!) popolnoma prav.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Mr.B ::

Banana Replublika, čestitam :
KPK v pritožbi na odločitev upravnega sodišča v zadevi Alenke Bratušek ni izrecno navedla, da ima njen predsednik Boris Štefanec opravljen pravosodni izpit. Zato je vrhovno sodišče pritožbo zavrglo.


Verjetno, bi v neki normalni državi, danes letele glave do pravosodnih ministrov, ampak, jebeš ga BANANE.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

dronyx ::

Danes piše v medijih, da je predsednik KPK Štefanec ovadil svojo namestnico Sedlarjevo. Ali kršim kakšen zakon o integriteti če napišem, da se je KPK spremenila v eno navadno stand up komedijo?

Cervantes ::

No, Štefanec je pa ja eden redkih slovenskih superintelektualcev. Ka ti standup sploh pade na pamet!?!

videc ::

Zanimivo je tole glede KPK-ja. Čedalje bolj. Zdaj, je vprašanje a je to komedija, tragikomedija, farsa ali pač samo Butale. :D
Sicer pa, če malo človek pogleda izobrazbo ljudi zaposlenih na KPK je kar zanimivo.
Npr. ta ga. Sedlar je delala kot profesorica in šolska svetovalna delavka v letih 1999-2000, diplomirala pa leta 2007. Zanimivo.
Vir.

dronyx ::

Cervantes je izjavil:

No, Štefanec je pa ja eden redkih slovenskih superintelektualcev. Ka ti standup sploh pade na pamet!?!

To naj bi bilo smešno?

TheJack ::

Naj mi nekdo pove en sam razlog, da se ta sramota od Štefanečeve KPK takoj ne ukine. En sam.

Ali naj država tudi ostalim starčkom, ki si niso sposobni zagotoviti normalne eksistence, podeli državne službice?
Bonis nocet, qui malis parcit.

medenko ::

Edini razlog: On je NAŠ.

m0LN4r ::

videc je izjavil:

Zanimivo je tole glede KPK-ja. Čedalje bolj. Zdaj, je vprašanje a je to komedija, tragikomedija, farsa ali pač samo Butale. :D
Sicer pa, če malo človek pogleda izobrazbo ljudi zaposlenih na KPK je kar zanimivo.
Npr. ta ga. Sedlar je delala kot profesorica in šolska svetovalna delavka v letih 1999-2000, diplomirala pa leta 2007. Zanimivo.
Vir.

To bi lahko šli gledat tudi v druga javna področja.
Naprimer, kako se z 18imi leti po gimnaziji dobi služba za vzojiteljico ali na občini ali na rtv... Straješi z primerno izobrazbo pa izkušnjami pa na zavodu čakajo.

medenko je izjavil:

Edini razlog: On je NAŠ.

Si mislil rečt NJIHOV ?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

medenko ::

Ja sej, kakor obrneš je NAŠ/NJIHOV, potem pa obrnejo kakor njim paše, aka Vlada in Parlament sta edino ZLO....oni tam sprejemajo predpise in zakone kakor jim bankirji, tajkuni, mafijci in oligarhi diktirajo.
Kaj sploh služi ta KPK? Komu? Davkoplačevalcem, nam in vam morda? Močno dvomim.

luli ::

medenko je izjavil:

Ja sej, kakor obrneš je NAŠ/NJIHOV, potem pa obrnejo kakor njim paše, aka Vlada in Parlament sta edino ZLO....oni tam sprejemajo predpise in zakone kakor jim bankirji, tajkuni, mafijci in oligarhi diktirajo.
Kaj sploh služi ta KPK? Komu? Davkoplačevalcem, nam in vam morda? Močno dvomim.

Koristil je mnogim.
Prejšnja garnitura je srala po nasprotnikih in si zato pri "novi" oblasti zrihtala dobre službe.
Sedanja pa je skupek aparatčikov, ki ni niti sposobna srat!

poweroff ::

dronyx je izjavil:

Danes piše v medijih, da je predsednik KPK Štefanec ovadil svojo namestnico Sedlarjevo. Ali kršim kakšen zakon o integriteti če napišem, da se je KPK spremenila v eno navadno stand up komedijo?

Tule piše, da naj uradno ne bi bila podana ovadba:
http://www.delo.si/novice/politika/stef...

Anyway - zadeva niti smešna ni več. Se je pa za vprašat, komu takole stanje ustreza. In komu ni ustrezalo prejšnje vodstvo oz. njegove aktivnosti.
sudo poweroff

LuiIII ::

KPK je postala zgolj in samo še ena "agencija", ki jo bo potrebno ukiniti. Ena izmed slabe stotinje.

poweroff ::

Hja, tukaj se ne strinjam povsem. Ukinitev je seveda najlažja rešitev, ki pa bi morala biti skrajna. Prava rešitev je, da organ, ki dela slabo ali sploh ne dela, začne delati dobro.


Ja, vem. Živimo v Sloveniji.
sudo poweroff

TheJack ::

poweroff je izjavil:

Hja, tukaj se ne strinjam povsem. Ukinitev je seveda najlažja rešitev, ki pa bi morala biti skrajna. Prava rešitev je, da organ, ki dela slabo ali sploh ne dela, začne delati dobro.


Ja, vem. Živimo v Sloveniji.


Edini način, da bi ta organ začel delati dobro, je odstop Štefaneca. Kolikor mi je znano, ga proti njegovi volji s KPK ni mogoče spraviti (popravite me, če se motim), sam pa ne bo šel, kar pove ob vsaki priložnosti. Penzijo bo počakal z lepo plačo in stanovanjem v prestolnici, ne pa kot socialni problem v Murski Soboti. Jaz tudi ne bi šel, TBH. Ukinitev KPK je IMHO boljša rešitev kot obstoj trenutne KPK.

Sicer pa Boris Štefanec ni problem. Problem je sistem, v katerem je za šefa KPK izbran Boris Štefanec. BŠ je simptom, ne bolezen sama. Kje je zdravilo? Sem ga že opisal v enem drugem topicu. Na kratko, politiko in tiste, ki se njo ukvarjajo (politike) je treba začeti jemati resno. Treba je "vzgojiti" resne profesionalne politike, ki bodo sprejemali politične odločitve in zanje prevzemali politično odgovornost. Treba je dvigniti raven politične in pravne kulture, treba je začeti prevzemati odgovornost (in nositi posledice). Vsekakor pa zdravilo niso volitve vsako leto, prav tako tudi ne novi obrazi, razni pošteneži in naivneži a la Miro Cerar, "strokovnjaki", prevaranti in tisti, ki v politiko in na odgovorna mesta v državnih inštitucijah vstopajo zaradi eksistenčnih težav. Rešitev in zdravilo so pravi ljudje na pravih mestih, ki sprejemajo odločitve in zanje prevzemajo odgovornost. In so za svoje delo ustrezno plačani. O naši državi dovolj pove dejstvo, da ima predsednik vlade cca. 3000 EUR plače. Človek, ki smo mu zaupali vodenje države in odločanje o milijardah (našega denarja), ima 3000 EUR plače. Think about that.
Bonis nocet, qui malis parcit.

jype ::

TheJack> Think about that.

Preveč ma. Kdor ne vihti krampa globoko v rudniku ne more met več kot minimalca, halo.

LuiIII ::

Jah da organ dobro dela mora seveda imeti ogovorno vodstvo, da ima državljan (država) od njega korist, mora imesti seveda ustrezna pooblastila in odgovornosti. KPK tega danes nima in pravzaprav tega v celoti ni nikoli imel (dovolj pooblastil). Prejšnje vodstvo je zadevo recimo dobro peljalo, a so bila seveda zgolj podajanja mnenj in bolj ali manj odmevne novinarske konference bistveno premalo za naš "demokratično" razvit in pospinan politični prostor.
Menim, da bi bilo popolnoma mogoče dokaj podobno zadevo kot je danes KPK furati na civilno-družbeni ravni. Težava je seveda financiranje, ki mora biti seveda popolnoma neodvisno.
@TheJack: In večini se zdi 3000€ plače veliko za to delo! Težava naše države ni v višini plač poslancev, vlade,... težva je v njeni neefektivnosti, neodgovornosti ter z grmado zhrihtanih službic in vsakovrstnih povezav ter vplivov. Potreben bo kar konkreten reset državnega aparata, da bo država sploh lahko kolikortoliko delovala. To pa se bo zgodilo takrat, ko se bo tudi apatična večina nehala oklepati šank odgovornosti ali pa jo bo nekdo na suho nategnil. Zopet. Verjamem v slednje.
««
14 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera stranka (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17531067 (21461) donfilipo
»

Protikorupcijska komisija koruptivna?

Oddelek: Loža
418309 (7520) BALAST
»

Zakaj je Nataša Pirc Musar izjema? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8117408 (14409) poweroff

Več podobnih tem