» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
190 / 190
»
»»

energetik ::

Išči tukaj: https://www.justetf.com/en/

Nato želeni ticker najdi v IBKR.
vires in numeris

Spura ::

mikhaair je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

IBKR, ETF S&P500 v EUR accumulating

Gledam, se učim, ...
Hedged ali unhedged?
Pa imam težave najti v IBKR ETF S&P500 v EUR acc hedged.

Unhedged.

Malidelničar ::

Kaj se vam zdi v tem trenutku največji hedge na ATH market?

Jaz sem bolj izpostavljen energetiki, materialom in kmetijstvu. Naslednje leto bom kmetijski sektor še malce povečal po mojem.
Plus diverzifikacija stran od ameriških delnic delno v podcenjene evropske (in seveda klasično imam kar nekaj LJSE).
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Največji hedge, ne vem. Sem pa dodal nekaj EU gov bonds. Skoraj zihr bodo še nižali obresti, in bi znale obveznice lepo skočit.
Tudi jaz sem sem ogromno (preveč?) v energetiki, materialih, zraven pa zdravstvu. Ali delam prav, bom še videl.
vires in numeris

musicfreak ::

Za te ETFe in delnice je res treba met dobre zivce ce mas velik del svojih prihrankov noter. Zjutraj se 300 evrov plusa v prvih dveh tednih od nakupa, 8 ur kasneje ze 600 minusa :D Svaka cast tistim, ki jim uspe nikoli preverjat stanja. Upam da me bo minilo s casom.

Eh, se navadiš. Sploh pa z leti, ko nikoli več ne greš "v minus", ko imaš le še več ali manj dobička.
Pomaga tudi kripto terapija; ko greš enkrat čez kriptozimo in bull run, se ti zdi nihanje delnic smešno :))

Je pa res, ko sem prvič prišel do kripta in delnic iz izključno bančnih depozitov, priznam da sem bil nervozen. Nekaj ti mora preklopit v glavi, da ni konec sveta, če greš kdaj tudi pod svoj vložek.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

energetik je izjavil:

Je pa res, ko sem prvič prišel do kripta in delnic iz izključno bančnih depozitov, priznam da sem bil nervozen. Nekaj ti mora preklopit v glavi, da ni konec sveta, če greš kdaj tudi pod svoj vložek.

Enako. Če je to dolgoročna investicija, je brez veze gledati tečaj 2x dnevno. Pa ne rečem, da mi to vedno uspe :))

Sparkxl ::

Kripto je najboljši trening za želodec. Ker tam -30% na dan ni nič neobičajnega, sploh kake bolj obskurne zadeve. Če ne kripto, pol pač tesla delnica. To ima iste premike kot shitcoins.
Ko to doživiš so gibanja tečajev delnic šala mala. Aja pa ne gledat tudi zelo pomaga kot preventiva pred neumnimi potezami

LeQuack ::

Sparkxl je izjavil:

Kripto je najboljši trening za želodec. Ker tam -30% na dan ni nič neobičajnega, sploh kake bolj obskurne zadeve. Če ne kripto, pol pač tesla delnica. To ima iste premike kot shitcoins.

Ko to doživiš so gibanja tečajev delnic šala mala. Aja pa ne gledat tudi zelo pomaga kot preventiva pred neumnimi potezami

Kripto gre gor 10%, dol pa 1% mogoče. Preveri za zadnji mesec kakšen graf. Kripto ni volatilen kot delnice.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Groot ::

LeQuack je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Kripto gre gor 10%, dol pa 1% mogoče. Preveri za zadnji mesec kakšen graf. Kripto ni volatilen kot delnice.

Hahaha ti pa nisi ravno dolgo v kriptu a :))

rkobarov ::

kripto je dobra terapija za delnice :D
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q

LeQuack ::

Ok in kdaj je šel bitcoin ali etherium dol recimo 10% v enem dnevu? Tudi pri Nvidii in ostalih je bilo to že letos ne tako redek pojav.
Quack !

enemon ::

musicfreak je izjavil:

Za te ETFe in delnice je res treba met dobre zivce ce mas velik del svojih prihrankov noter. Zjutraj se 300 evrov plusa v prvih dveh tednih od nakupa, 8 ur kasneje ze 600 minusa :D Svaka cast tistim, ki jim uspe nikoli preverjat stanja. Upam da me bo minilo s casom.

Meni +2000 ali -2000 dnevno ne pomeni več nič, sem čisto flegma, pride z izkušnjami. :D

javor33 ::

če želi nekdo zaečet vlagat v delnice, kovine, crypto... bi svetovali kake sklade, ki pokrivajo vse to, kjer si lahko posameznik kaj zbira, ali posamićne naložbe? in če da katere sklade, in katere app?

Kake dobre vsebine za začetnike se tudi nebi branil... oz linka, kjer je že kaj napisano o tem.

Hvala

tony1 ::

Skladi imajo mnogo, mnogo predrage stroške. Sprejemljivo je do 0,2% letnega stroška, ostalo te bo samo spravilo v revščino.

GregiB ::

LeQuack je izjavil:

Ok in kdaj je šel bitcoin ali etherium dol recimo 10% v enem dnevu?

4.8.24 -10%
9.11.22 -10%
13.6.22 -14%
6.3.22 -11%
7.9.21 -12%
12.5.21 -14%
17.4.21 -14%
15.3.21 -10%
21.1.21 -11%
10.1.21 -12%
9.5.20 -13%
12.3.20 -33%