» »

[php] Cookie lost after header

[php] Cookie lost after header

Yacked2 ::

Lep pozdrav,
pri programiraju sem nalete na en problem katerega ne znam odpraviti. Na localhostu (WAMP) imam 3 datoteke:
index.php
page.php

index.php, preveri če obstaja piškotek in ga izpiše, če ga ni izpiše test...
<?php
if (isset($_COOKIE["A"]))
{
    echo $_COOKIE["A"];
}
else
{
    echo "test";
}
?>


Z page.php, ustvari piškotek:
if (isset($_COOKIE["A"]))
{
    unset($_COOKIE['A']);
    setcookie('A', '', time() - 3600);
}

$domain = $_SERVER["HTTP_HOST"];
setcookie("GimRazred", $razred,time()+ 86400 * 365,"/",$domain,false,true);


Piškotek se ustvari,a...
Vse to deluje dokler ni pritisnem na ta gumb na page.php, da bi se vrnil nazaj na index.php
<button onclick="location.href = '/index.php';" class="float-left submit-button" >Nazaj</button>

V tem trenutku je piškotek čudežno izgubljen.

Kako bi ohranil piškotek?

Hvala za pomoč,
Yacked2
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Ziga Dolhar ::

Yacked2 je izjavil:



setcookie('A', '', time() - 3600);



S piškotki nikoli nisem neposredno delal, prav tako se že 6 let ne ukvarjam več z webdevelopmentom, ampak ...


... a si zihr da je zgornji minus (odštevanje) na mestu? ;) (Piškotku nastaviš, da poteče eno uro v preteklosti.)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Yacked2 ::

Ziga Dolhar je izjavil:

Yacked2 je izjavil:



setcookie('A', '', time() - 3600);



S piškotki nikoli nisem neposredno delal, prav tako se že 6 let ne ukvarjam več z webdevelopmentom, ampak ...


... a si zihr da je zgornji minus (odštevanje) na mestu? ;) (Piškotku nastaviš, da poteče eno uro v preteklosti.)


Ta vrstica naj bi odstranila prejšni piškotek, ter potem nižje shranim novega.

Zanimivo je to, da lahko zaprem browser, pa bo piškotek še vedno ostal, če pa uporabim header() pa čudežno izgine.

Tudi če vrstice za brisanje prejšenga cookie zakomentiram je še vedno problem
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Yacked2 ()

Ziga Dolhar ::

... ampak v nadaljevanju ne ustvariš piškotka "A", ampak "GimRAzred"...?
https://dolhar.si/

Yacked2 ::

Ziga Dolhar je izjavil:

... ampak v nadaljevanju ne ustvariš piškotka "A", ampak "GimRAzred"...?


Opa moja napaka. Sem spremenil ime spremenljivke ker sem še na enem tujem forumu prašal. Brez rešitve do sedaj.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Yacked2 ::

Če boste imeli probleme z piškotki, poiskusite dodati "session_start();" na vrh strani :)

Še vedno problem -.-
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Yacked2 ()

Yacked2 ::

Evo situacija je rešena. Če bo kdo v podobni situaciji:
Vse kar se tiče cookiev sem prestavil v index.php, tako da preko JS ustvarjam in kličem cookie.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pripravite vašo spletno stran na nov zakon o piškotkih (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Izdelava spletišč
744201881 (153447) Tydek
»

Php varen login

Oddelek: Programiranje
203491 (2991) Volk|
»

[PHP] Uporaba ReCaptcha

Oddelek: Programiranje
152353 (2008) Blisk
»

Prenašanje cookijev med poddomenami

Oddelek: Informacijska varnost
201753 (1468) jype
»

problem z phpjem

Oddelek: Izdelava spletišč
303953 (3366) snow

Več podobnih tem