Forum » Programiranje » [Android] Program se sesuje pri zagonu
[Android] Program se sesuje pri zagonu
Xpie ::
Imam problem pri razvoju ene aplikacije. Problem je tak, ko hočem program zagnat se mi sesuje in mi vrže napako. Mislim da se zatakne v datoteki AndroidManifest. Prilagam še link kje lako program prenesete. klik. Program sem izdeloval v razvojnem orodju Eclipse.
spletne-novice.si
- spremenil: Mavrik ()
jizzer ::
Nisem si DLjal aplikacije ampak poglej če maš vredu activity-je v manifestu, če maš nastavljen pravilno launcher.
Drugače boš dosti več pomoči prejel če boš enostavno manifest kodo prilepil sem.
Drugače boš dosti več pomoči prejel če boš enostavno manifest kodo prilepil sem.
Takole je zapisano v manifestu.
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <manifest xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android" package="com.example.buttons.projekt" android:versionCode="1" android:versionName="1.0" > <uses-sdk android:minSdkVersion="8" android:targetSdkVersion="17" /> <application android:allowBackup="true" android:icon="@drawable/ic_launcher" android:label="@string/app_name" android:theme="@style/AppTheme" > <activity android:name="com.example.buttons.projekt.Splash" android:label="@string/app_name" > <intent-filter> <action android:name="android.intent.action.MAIN" /> <category android:name="android.intent.category.LAUNCHER" /> </intent-filter> </activity> <activity android:name="com.example.buttons.projekt.MainActivity" android:label="@string/app_name" > <intent-filter> <action android:name="android.intent.action.MAINACTIVITY" /> <category android:name="android.intent.category.DEFAULT" /> </intent-filter> </activity> </application> </manifest>
spletne-novice.si
Nisem našel rešitve. Sem tudi googlal pa ni blo učinka.
spletne-novice.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xpie ()
Dosan ::
Reproduciraj crash, pojdi v mapo kjer imaš Android SDK, podmapa "tools", zaženi monitor.bat in poglej kakšen error ti ven vrže.
Zgodi se to, da mi napiše "žal se je program Buttons ustavil". Nekje v kodi mora bit napaka.
spletne-novice.si
shadeX ::
Podal si napačne parametre za zagon svojega activitija. Rešitev je preprosta.
V tvojem Splash activitiju imaš tole kodo:
Zamenjaj jo s tole:
Se pravi, prvi parameter (Splash.this) pove tvojemu activitju da je Splash activity tisti , da hoče zagnati MainActivity (ponavadi, lahko daš tudi samo "this", ampak ne v tvojem primeru, ker kodo zaganjaš v anonimnemu razredu. Če bi podal "this" bi pomenilo ta trenutni ( anonimni ) razred . No, drugi parameter je samoumeven. Samo poveš kateri razred bi rad zagnal. V tvojem primeru je to "MainActivity.class"..
Rešitev je preprosta, če pogledaš error v LOGCAT, ki ti vrže ActivityNotFoundException.
V tvojem Splash activitiju imaš tole kodo:
Intent openStartingPoint = new Intent("com.example.buttons.projekt.MAINACTIVITY");// intent novo okno
Zamenjaj jo s tole:
Intent openStartingPoint = new Intent(Splash.this, MainActivity.class); startActivity(openStartingPoint);//začetek programa
Se pravi, prvi parameter (Splash.this) pove tvojemu activitju da je Splash activity tisti , da hoče zagnati MainActivity (ponavadi, lahko daš tudi samo "this", ampak ne v tvojem primeru, ker kodo zaganjaš v anonimnemu razredu. Če bi podal "this" bi pomenilo ta trenutni ( anonimni ) razred . No, drugi parameter je samoumeven. Samo poveš kateri razred bi rad zagnal. V tvojem primeru je to "MainActivity.class"..
Rešitev je preprosta, če pogledaš error v LOGCAT, ki ti vrže ActivityNotFoundException.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [android] java.lang.RuntimeExceptionOddelek: Programiranje | 1069 (761) | piki12 |
» | [android] vstavljanje slikeOddelek: Programiranje | 1232 (1129) | messi |
» | [Android]Cudno obnasanje aplikacije in emulatorjaOddelek: Programiranje | 1302 (1131) | KernelPanic |
» | [Android]Vrnitev v "parent" activityOddelek: Programiranje | 1477 (1350) | KernelPanic |
» | [Android] ZXingOddelek: Programiranje | 861 (784) | Loaded |