Forum » Pomoč in nasveti » NAS server mi vztrajno izginja iz omrežja vsakič potreben reset kaj storiti ?
NAS server mi vztrajno izginja iz omrežja vsakič potreben reset kaj storiti ?
mat xxl ::
Torej v podjetju imamo manjši 2 diskovno Nas server Netgear Redy Nas Ultra2 , zadnja FW verzija in delno krmiljeno stikalo Netgear GS724T, tale Nas služi le za Backupe, ki se samostojno izvajajo in je skozi prižgan , enako, kot omrežje .....
Težava je, da po določenem času tale Nas zgine iz omrežja ni več viden, preigral sem vse možne nastavitve in nič ne pomaga, nastavljene terminske backupe rešujem z nastavitvijo v sw, da se 15 minut prej Nas ugasne in potem 10 min prej nazaj prižge, potem je viden, kasneje pa spet zaspi.... Tudi če mu pošljem WOL magic paket, ga ne zbudim, čeprav je nastavljeno, da naj se zbudi. Kontaktiral sem proizvajalca vse živo... ima kdo kako pametno idejo, kaj bi še lahko bilo, ko ga na tipko potem ugasnem in nazaj prižgem se vsakič pojavi v omrežju..... Kaka ideja , na swiču nimamo nič takega nastavljenega tako, da dvomim, da ga ta naredi nevidnega..., Nas pa , ko ni viden deluje in v LOG -u ni nobenih napak ali kar koli ??? Sistemi po računalnikih so W7 Pro.
Težava je, da po določenem času tale Nas zgine iz omrežja ni več viden, preigral sem vse možne nastavitve in nič ne pomaga, nastavljene terminske backupe rešujem z nastavitvijo v sw, da se 15 minut prej Nas ugasne in potem 10 min prej nazaj prižge, potem je viden, kasneje pa spet zaspi.... Tudi če mu pošljem WOL magic paket, ga ne zbudim, čeprav je nastavljeno, da naj se zbudi. Kontaktiral sem proizvajalca vse živo... ima kdo kako pametno idejo, kaj bi še lahko bilo, ko ga na tipko potem ugasnem in nazaj prižgem se vsakič pojavi v omrežju..... Kaka ideja , na swiču nimamo nič takega nastavljenega tako, da dvomim, da ga ta naredi nevidnega..., Nas pa , ko ni viden deluje in v LOG -u ni nobenih napak ali kar koli ??? Sistemi po računalnikih so W7 Pro.
trnvpeti ::
pingas ga lahko?
ce ga niti ne pingas, a se lahko terminalsko povezes nanj?
loge si pogledal? (ali gre v sleep?, ali se čisto ugasne)
ce se cisto ugasne, si pogledal ce je kaj hw(pregrevanje,...)
si probal zamenjat napajalnik
....
si ti skrbnik? imate skrbnika?
kaj so rekli na supportu od netgeara?
ce ga niti ne pingas, a se lahko terminalsko povezes nanj?
loge si pogledal? (ali gre v sleep?, ali se čisto ugasne)
ce se cisto ugasne, si pogledal ce je kaj hw(pregrevanje,...)
si probal zamenjat napajalnik
....
si ti skrbnik? imate skrbnika?
kaj so rekli na supportu od netgeara?
mat xxl ::
Sem jaz skrbnik, zadeva ostane prižgana, pingat ga ne morem, vse nastavitve za sleep so izklopljene, celo če mu pošljem WOL paket ga ne zbudi, pa je nastavljeno, da jih sprejme in se zbudi . Skratka zgine iz omrežja, ko ga pa restartaš pa dela vse v nulo in se pojavi spet viden in zgine potem vsaj nekaj ur ali več ne......., je možno da ga switch naredi nevidnega ??? Meni je že zmanjkalo idej v logu ni niti besede o kaki težavi ??? Vse nastavitve njega in switcha sem šel že vsaj 5 x čez.....
Support od Netgeara nima pojma, kaj bi lahko bilo tudi na specialnem forumu njihovem ni takega primera .
Sem sedaj, ko se je ponovilo samo odklopil lan kable in jih dal nazaj in ni nič, dokler NAS-a ne restartam, po temu bi dejal, da je 99,9 % težava le v Nasu, pa ima ta nas 2 mrežna priključka, prej sem imel samo 1 vklopljenega, sedaj smo vklopili oba , pa je povsem enako ........... any idea ???
Support od Netgeara nima pojma, kaj bi lahko bilo tudi na specialnem forumu njihovem ni takega primera .
Sem sedaj, ko se je ponovilo samo odklopil lan kable in jih dal nazaj in ni nič, dokler NAS-a ne restartam, po temu bi dejal, da je 99,9 % težava le v Nasu, pa ima ta nas 2 mrežna priključka, prej sem imel samo 1 vklopljenega, sedaj smo vklopili oba , pa je povsem enako ........... any idea ???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wake on lan help neededOddelek: Omrežja in internet | 1962 (1417) | sleby |
» | Windows7, Hybrid Sleep, Ivy...Oddelek: Operacijski sistemi | 2761 (2525) | Jst |
» | Problem pri zaustavitvi sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 1900 (1532) | energetik |
» | Netgear router kot swich?Oddelek: Omrežja in internet | 1270 (1130) | Lincolin |
» | Wake-on Lan po internetu preko usmerjevalnika (router)Oddelek: Omrežja in internet | 1798 (1519) | WhiteWolf |