» »

Varstvo pri delu za s.p.?

Varstvo pri delu za s.p.?

lonz ::

Zanima me če morajo s.p. delati izpit iz varstva pri delu in imeti redne zdravniške preglede?
...arrrrrr, shiver me timbers...

korošc ::

lonz je izjavil:

Zanima me če morajo s.p. delati izpit iz varstva pri delu in imeti redne zdravniške preglede?

Morajo abosolutno ker se stem srečujem tudi sam.
Glede na dejavnost sam oceniš kakšno je tveganje poškodbe veliko, srednje, malo na podlagi tega potem delaš zdravniškega na 2 leti 1 leto ali pol leta...
je pa seveda obvezen

Gingwai ::

Zakon za samozaposlene ne določa obveznosti opravljanja zdravniškega pregleda. To pomeni, da če samozaposlena oseba oceni, da pri njegovem delu ne obstaja nikakršna nevarnosti za nezgode in poklicne bolezni, potem zdravniški pregled ni potreben.

Samozaposlena oseba mora oceniti tveganje. V kolikor tveganja/nevarnosti za zdravje in varstvo pri delu ni, pisna izjava o varnosti z oceno tveganja ni potrebna. V tem primeru le spišete kratko oceno tveganja.
Če pa ugotovite, da obstajajo nevarnosti za nezgode, poklicne bolezni in bolezni, povezane z delom, pa morate izdelati pisno izjavo o varnosti z oceno tveganja ter določiti ukrepe za zagotovitev varnosti in zdravja pri delu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gingwai ()

malini ::

Več si lahko prebereš v zakonu o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1) pod peto točko - V. DOLŽNOSTI SAMOZAPOSLENIH OSEB (to so tiste osebe ki nimajo dobenega zaposlenega na bilo kakšni pravni podlagi (študenti, avtorska pogodba, ...))

še link - http://www.uradni-list.si/1/content?id=...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: malini ()

BlaY0 ::

korošc je izjavil:

Glede na dejavnost sam oceniš kakšno je tveganje poškodbe veliko, srednje, malo na podlagi tega potem delaš zdravniškega na 2 leti 1 leto ali pol leta...
je pa seveda obvezen

Nič sam ne ocenjuješ... moraš narediti oziroma moraš dati narediti oceno tveganja za vsa (različna) delovna mesta in v oceni tveganja imaš vse to določeno.

dravasoft ::

Preveč podjetij mi je "težilo" po telefonu in hotelo, da grem opravljat tečaj varstva pri delu.
Odločil sem se da zadevo raziščem in vprašam pri viru.

Klical sem na INŠPEKTORAT ZA DELO in vprašal.
Nobenega tečaja izpita ali kaj podobnega ne potrebujem.
Rabim dat samo izjavo o tveganju.

V primeru, da opravljaš pisarniško delo ali celo nimaš svojih prostorov, je vse skupaj nesmisel. Lahko
podaš izjavo, da ni tveganja, to podpišeš ter daš med svojo dokumentacijo. Tako se izogneš vsem pregledom in tečajem.
O tem sem napisal članek:
Varnost pri delu in odiranje naivnih podjetnikov

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

Lep članek. Tnx.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varstvo in zdravje pri delu

Oddelek: Loža
208185 (7149) borut_p