Forum » Elektrotehnika in elektronika » Zascita TV pred udarom strele
Zascita TV pred udarom strele
kivi113 ::
Zdravo
Ker se vsako leto zgodi kaj nepricakovanega, crkne kaka televizija, pregori videorekorder, me zanima, kako imate zascitene te naprave.
Poleg tega me zanima mnenje o podjetju "Teviza" iz Litije. Namrec podjetje za 8500sit zasciti televizor in v primeru udara strele 7 let nudi garancijo na televizijo. Podjetje niti nima internet strani, tako da nimam niti priblizne ocene, kako veliko in zanesljivo je.
lp,
Ker se vsako leto zgodi kaj nepricakovanega, crkne kaka televizija, pregori videorekorder, me zanima, kako imate zascitene te naprave.
Poleg tega me zanima mnenje o podjetju "Teviza" iz Litije. Namrec podjetje za 8500sit zasciti televizor in v primeru udara strele 7 let nudi garancijo na televizijo. Podjetje niti nima internet strani, tako da nimam niti priblizne ocene, kako veliko in zanesljivo je.
lp,
wishmaster ::
Jaz mam anteno vezano na strelovod,ker je boljš kot bilokatera antena (ima zelo dober sprejem) in kabel z 4 mm akreno žico .
V resnici mamo kabelsko in mi ni treba preveč skrbet,ker mi v anteno ne bo mogla strela vrezat.Za TV,videorekorder,računalnik imam prenapetostno zaščito.(posebne vtičnice).
Glede zaščite strele ni nobena zaščita 100 %.Pri nas zadnje dve leti ni v nobeno stvar vrezala strela.Poznam pa takšne da so imeli vse bolj zaščiteno kot jaz in jim je skurilo TV,videorekorder in satelitsko.
V resnici mamo kabelsko in mi ni treba preveč skrbet,ker mi v anteno ne bo mogla strela vrezat.Za TV,videorekorder,računalnik imam prenapetostno zaščito.(posebne vtičnice).
Glede zaščite strele ni nobena zaščita 100 %.Pri nas zadnje dve leti ni v nobeno stvar vrezala strela.Poznam pa takšne da so imeli vse bolj zaščiteno kot jaz in jim je skurilo TV,videorekorder in satelitsko.
Paramedic ::
Pri nas nimamo ničesar zaščitenega, tako je že vsaj 15 let, pa se še ničesar ni poslovilo zaradi strele. Razen enkrat zunanji modem. Smo pa v takem kraju, kjer je ob nevihtah kakšen izpad elektrike kar verjeten. Mogoče smo meli le srečo . Mislim pa da je najboljša zaščita v tem primeru zavarovalnica - zavaruj hišo za primer strele, pa je!
End transmission.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Strela skurila mi vse napraveOddelek: Zvok in slika | 10967 (8309) | RC37 |
» | Zaščita pred strelo - strelovod (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 18061 (6683) | jype |
» | Udar streleOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12893 (11249) | revvs |
» | strele in izklapljanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7046 (5229) | klemenSLO |
» | Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9088 (7490) | AngelOfDeath |