» »

Zascita TV pred udarom strele

Zascita TV pred udarom strele

kivi113 ::

Zdravo

Ker se vsako leto zgodi kaj nepricakovanega, crkne kaka televizija, pregori videorekorder, me zanima, kako imate zascitene te naprave.

Poleg tega me zanima mnenje o podjetju "Teviza" iz Litije. Namrec podjetje za 8500sit zasciti televizor in v primeru udara strele 7 let nudi garancijo na televizijo. Podjetje niti nima internet strani, tako da nimam niti priblizne ocene, kako veliko in zanesljivo je.

lp,

wishmaster ::

:D :D Jaz mam anteno vezano na strelovod,ker je boljš kot bilokatera antena (ima zelo dober sprejem) in kabel z 4 mm akreno žico .:D :D :D

V resnici mamo kabelsko in mi ni treba preveč skrbet,ker mi v anteno ne bo mogla strela vrezat.Za TV,videorekorder,računalnik imam prenapetostno zaščito.(posebne vtičnice).
Glede zaščite strele ni nobena zaščita 100 %.Pri nas zadnje dve leti ni v nobeno stvar vrezala strela.Poznam pa takšne da so imeli vse bolj zaščiteno kot jaz in jim je skurilo TV,videorekorder in satelitsko.

Paramedic ::

Pri nas nimamo ničesar zaščitenega, tako je že vsaj 15 let, pa se še ničesar ni poslovilo zaradi strele. Razen enkrat zunanji modem. Smo pa v takem kraju, kjer je ob nevihtah kakšen izpad elektrike kar verjeten. Mogoče smo meli le srečo :\. Mislim pa da je najboljša zaščita v tem primeru zavarovalnica - zavaruj hišo za primer strele, pa je! :)
End transmission.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strela skurila mi vse naprave

Oddelek: Zvok in slika
4910967 (8309) RC37
»

Zaščita pred strelo - strelovod (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
6718061 (6683) jype
»

Udar strele

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4212893 (11249) revvs
»

strele in izklapljanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
637046 (5229) klemenSLO
»

Zaščita pred strelo (strani: 1 2 )