Forum » Pomoč in nasveti » linux slackware-problemi-MODEM...
linux slackware-problemi-MODEM...
goldwin ::
Oj! Torej, en problem imam. Imam instaliran Linux Slackware 8.0 (kernel 2.2.x). Pri PPP povezavi prihaja do cudnih tezav. Imam 3comov ISDN modem (un bel TA-PRO). Na Win2000Pro deluje brez problemov, prenos je priblizno 7,4 kb/s (64.000 kbps).
Uporabljam pppd. S pppsetup brez problemov porihtam skripte za ppp dostop (arnes). S programom se connectam v cca 3s. Potem pa problem nastane, da je sam transfer nekje maks 3kb/s oz pade tudi do 1kb/s. Zviseval in znizeval sem bitne hitrosti (od 57600 - 256....), pa nic ne pomaga. Na linux masini uporabljam tudi firewall (masquerading, filtriranje), v rc.d/rc.modules imam enablano ftp itd... Na win2000 masini brez problemov preko linux masine dostopam na neta (linux prehod) - samo prenos je maks 3-4 kb/s. Kje je problem, modem je eksterni in ima cip uart 16550... - linux masina je v bistvu pentium 166MHz, kar ne bi smelo povzrocat tezav. Probal sem com1, kot com2 port. Se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe. HVALA!
Uporabljam pppd. S pppsetup brez problemov porihtam skripte za ppp dostop (arnes). S programom se connectam v cca 3s. Potem pa problem nastane, da je sam transfer nekje maks 3kb/s oz pade tudi do 1kb/s. Zviseval in znizeval sem bitne hitrosti (od 57600 - 256....), pa nic ne pomaga. Na linux masini uporabljam tudi firewall (masquerading, filtriranje), v rc.d/rc.modules imam enablano ftp itd... Na win2000 masini brez problemov preko linux masine dostopam na neta (linux prehod) - samo prenos je maks 3-4 kb/s. Kje je problem, modem je eksterni in ima cip uart 16550... - linux masina je v bistvu pentium 166MHz, kar ne bi smelo povzrocat tezav. Probal sem com1, kot com2 port. Se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe. HVALA!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu & Windows XP deljenje pvoezaveOddelek: Operacijski sistemi | 1773 (1660) | Poldi112 |
» | Simobil-Gprs (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 13039 (7801) | [_MW_] |
» | Kje je fora USB modemov ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1065 (893) | Brane2 |
» | kupujem modem za XP-jeOddelek: Kaj kupiti | 1263 (991) | Smorny |
» | Prenosi pri ISDN-uOddelek: Omrežja in internet | 1603 (1202) | rabbit_zek |