Forum » Kaj kupiti » Opozorilo pred nakupom oz. servisom računalnika
Opozorilo pred nakupom oz. servisom računalnika
motorc ::
Pozdravljeni!
Moj sosed si je pred enim letom nabavil svoj prvi računalnik v prodajalni PS Servis v Žalcu. Že pri nakupu računalnika so mu dali neke čudne komponente (brez driverjev, navodil, še imena firme oz. modela ni bilo nikjer napisanega, to velja predvsem za modem). Pred meseci se mu je pokvaril cd-rom, bolj točno, vratca cd-roma kamor damo cd. Ko se je odločil za uveljavitev garancije so mu cd-rom zamenjali (kar je pohvalno, da se niso zgovarjali na mehanske poškodbe) a je trajalo skoraj 30 dni (slabo), da so ga zamenjali. Poleg tega so mu zaračunali okoli 7500 SIT za "čiščenje" windowsov in računalnika nasploh (najprej so ga vprašali a on je seveda rekel da, ker mu niso povedali, da ni zastonj).
Ko pa je hotel včeraj uporabiti disketnik (prvič po servisu za cd-rom) mu le ta ni deloval. Grem pogledat in ugotovim, da podatkovni kabel sploh ni priklopjen na disketnik. Poleg tega pa je v računalniku bilo skoraj z prst prahu in pajčevina (in ne, to ni tipkarska napaka) in en velik pajek (okrog 2 cm v premeru). Tako velik pajek je lahko prišel v računalnik samo pri njih (ker so mel verjetno 29 dni odprt računalnik nekje v kotu), ker drugače ne more ( luknje ker so premajhne!).
Kakšno "čiščenje" so mu pa zaračunali?? Windowsi so bili po servisu prav tako zafurani kot prej. Še celo poslabšali so zadevo. Že pred nakupom sem mu svetoval naj ne kopuje pri njih a me ni poslušal za kar mu je zdaj seveda žal. Oni so en kup nesposobnežev, oni so Sramota za našo stroko. S takimi stvarmi (nekvalitetne komponente, zanič servis in še bi lahko našteval) povzročajo novim uporabnikom računalnika same težave in skrbi. Nazadnje jim je celo žal, da so sploh kupili računalnik. Potem se pa čudimo zakaj tako malo število ljudi uporablja računalnik. Zaradi takšnih BEDAKOV kot so v PC SERVISU!
To sem napisal zato, da bo folk vedel kakšni bedaki so tam in da ne bo kupoval pri njih.
Njim sem pa že itak poslal email s podobno vsebino kot je zgoraj.
lp
Moj sosed si je pred enim letom nabavil svoj prvi računalnik v prodajalni PS Servis v Žalcu. Že pri nakupu računalnika so mu dali neke čudne komponente (brez driverjev, navodil, še imena firme oz. modela ni bilo nikjer napisanega, to velja predvsem za modem). Pred meseci se mu je pokvaril cd-rom, bolj točno, vratca cd-roma kamor damo cd. Ko se je odločil za uveljavitev garancije so mu cd-rom zamenjali (kar je pohvalno, da se niso zgovarjali na mehanske poškodbe) a je trajalo skoraj 30 dni (slabo), da so ga zamenjali. Poleg tega so mu zaračunali okoli 7500 SIT za "čiščenje" windowsov in računalnika nasploh (najprej so ga vprašali a on je seveda rekel da, ker mu niso povedali, da ni zastonj).
Ko pa je hotel včeraj uporabiti disketnik (prvič po servisu za cd-rom) mu le ta ni deloval. Grem pogledat in ugotovim, da podatkovni kabel sploh ni priklopjen na disketnik. Poleg tega pa je v računalniku bilo skoraj z prst prahu in pajčevina (in ne, to ni tipkarska napaka) in en velik pajek (okrog 2 cm v premeru). Tako velik pajek je lahko prišel v računalnik samo pri njih (ker so mel verjetno 29 dni odprt računalnik nekje v kotu), ker drugače ne more ( luknje ker so premajhne!).
Kakšno "čiščenje" so mu pa zaračunali?? Windowsi so bili po servisu prav tako zafurani kot prej. Še celo poslabšali so zadevo. Že pred nakupom sem mu svetoval naj ne kopuje pri njih a me ni poslušal za kar mu je zdaj seveda žal. Oni so en kup nesposobnežev, oni so Sramota za našo stroko. S takimi stvarmi (nekvalitetne komponente, zanič servis in še bi lahko našteval) povzročajo novim uporabnikom računalnika same težave in skrbi. Nazadnje jim je celo žal, da so sploh kupili računalnik. Potem se pa čudimo zakaj tako malo število ljudi uporablja računalnik. Zaradi takšnih BEDAKOV kot so v PC SERVISU!
To sem napisal zato, da bo folk vedel kakšni bedaki so tam in da ne bo kupoval pri njih.
Njim sem pa že itak poslal email s podobno vsebino kot je zgoraj.
lp
Ne, ne! Na računu piše "čiščenje" računalnika. Pa še na garancijski list so napisal, da so zemenjal cd-rom. Pa tudi, če ga je plačal (v kar močno dvomim) tu ostane še pajek. Mislim, kaki kreten ti gre kišto odpret jo dat v en kot pol jo pa po parih dneh (tednih) kr lepo zapret kot da je soba sterilna!? Budale!
lp
lp
ripmork ::
hoho,da ne bom jaz omenju kako sem jaz izgubu garancijo 3.mesece po nakupu računalnika
-nisem nič overlocku ali pa se fizično znašal-JE PODJETJE PROPADU[!!!>:D]
bralci mojega posta lahko samo trikrat ugibate katero podjetje je to-oziroma je bilo
eno največjih rač.podjetij pa je propadlo ker ga je lastnik s tajvansko krš robo sral...
-nisem nič overlocku ali pa se fizično znašal-JE PODJETJE PROPADU[!!!>:D]
bralci mojega posta lahko samo trikrat ugibate katero podjetje je to-oziroma je bilo
eno največjih rač.podjetij pa je propadlo ker ga je lastnik s tajvansko krš robo sral...
SanSan ::
Jerovsek je propadel se zaradi vse kaj drugega.
To je bil eden njabolj umazanih poslov, ki smo ga pa placali mi oz. zaenkrat se nasi starisi, davkoplacevalci.
To je bil eden njabolj umazanih poslov, ki smo ga pa placali mi oz. zaenkrat se nasi starisi, davkoplacevalci.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.
malinavc ::
motorko...ne bluzi!
En teden pejt po par ur na en servis (bilokam) pa boš vidu, da je skoz isto, skoz nategujejo! on je cdrom plaču vrjem, ne pa čiščenje! no, lahk de so pognal kak scandisk! take stranke k si ti al pa tvoj kolega ste(so) taki bedaki, de večjih ni!
de ne bo kake zamere, sam povedu sm kak je res!
En teden pejt po par ur na en servis (bilokam) pa boš vidu, da je skoz isto, skoz nategujejo! on je cdrom plaču vrjem, ne pa čiščenje! no, lahk de so pognal kak scandisk! take stranke k si ti al pa tvoj kolega ste(so) taki bedaki, de večjih ni!
de ne bo kake zamere, sam povedu sm kak je res!
...odvisno s katere perspektive gledamo...
malinavc ... recimo, da je res po tvoje.
Pa mi potem pojasni pajka, ko si tak strokovnjak za te stvari. Pa disketnik.
lp
Pa mi potem pojasni pajka, ko si tak strokovnjak za te stvari. Pa disketnik.
lp
AlienGT ::
Hehe. Jest sem pa pr Jerovšku kupil samo svojo ta prvo škatlo (kje je že ta čas), ko sem ga šel še k njim domov iskat, to je v času ko J. še ni bil tako p....
miranpozar ::
Sherlock Holmes pravi: ali ne bi bilo mogoce, da bi majcen pajkec prilezel v racunalnik ze pri kolegu doma in nato zrasel v racunalniku?
Use the brain, damn!
Use the brain, damn!
SanSan ::
Rastel bi pa zato ker ima tako zelo dosti hrane, ne?
Pa pajki nimajo radi tako močnega prepiha kot je v compu in mislim da bi jih motilo tudi el. sevanje.
Pa pajki nimajo radi tako močnega prepiha kot je v compu in mislim da bi jih motilo tudi el. sevanje.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.
ADF ::
Najboljše, da bi za vse ki kritizirajo poštena slovenska računalniška podjetja ponovno uvedli bivanje na golem otoku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prigode računalniških serviserjev/administratorjev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 46572 (12256) | cortez |
» | Glejte kake bedarije govorijo v računalniških trgovinah (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6792 (3068) | dxx |
» | Zgodba Jerovšek Computers se nadaljujeOddelek: Novice / Ostale najave | 7049 (7049) | nodes |
» | Spet MlacomOddelek: Kaj kupiti | 3282 (2038) | Ziga Dolhar |
» | prigode računalničarjev :) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7733 (5122) | TERORRIST |