Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik šteka...
Računalnik šteka...
Padly88 ::
Specifikacije:
2,60 core 2 qouad
2x 2gb ddr800 rama
intergrirana intel grafična
Na računalniku so na novo naloženi Windows 7 64bit in vsi gonilniki!
Opravil sem test Rama in trdega diska, ki ne javi napak!
Problem je v tem, da ko odprem google chrome, moj računalnik... bilo kaj, potrebuje računalnik enih 15sekund do pol minute, da odpere program, če program potem zaprem in ga tako odprem nazaj se odpre takoj!
Zanima me v čem bi še lahko bil problem? Hvala za odgovore :)
2,60 core 2 qouad
2x 2gb ddr800 rama
intergrirana intel grafična
Na računalniku so na novo naloženi Windows 7 64bit in vsi gonilniki!
Opravil sem test Rama in trdega diska, ki ne javi napak!
Problem je v tem, da ko odprem google chrome, moj računalnik... bilo kaj, potrebuje računalnik enih 15sekund do pol minute, da odpere program, če program potem zaprem in ga tako odprem nazaj se odpre takoj!
Zanima me v čem bi še lahko bil problem? Hvala za odgovore :)
Engineer_ ::
defragmentiraj disk. Imaš očitno precej počasen disk, ki je poleg tega še ves razmetan ker si sveže naložil sistem.
shadeX ::
Kriv je disk. Obrazložitev:
Ko odpreš program ga računalnik gre iskati na disk. Ker je z diskom nekaj narobe, potrebuje pač nekaj časa da dobi določene podatke (bite) ki jih potrebuje za delovanje programa.
Zakaj pa potem se program odpre takoj, ko je bil že enkrat odprt? Odgovor je enostaven. Podatki so se naložili v RAM, zato jih računalnik vzame kar iz tam in jih ne gre iskati na disk.
Kakorkoli pogledaš, je kriv disk.
Ko odpreš program ga računalnik gre iskati na disk. Ker je z diskom nekaj narobe, potrebuje pač nekaj časa da dobi določene podatke (bite) ki jih potrebuje za delovanje programa.
Zakaj pa potem se program odpre takoj, ko je bil že enkrat odprt? Odgovor je enostaven. Podatki so se naložili v RAM, zato jih računalnik vzame kar iz tam in jih ne gre iskati na disk.
Kriv je disk. Obrazložitev:
hvala za obrazložitev :D drugače sem pa defregramiral disk in res deluje malo hitreje
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Apache nastavitev AliasOddelek: Izdelava spletišč | 689 (618) | dunda |
» | Unicen eksterni disk?Oddelek: Strojna oprema | 1197 (987) | Karen |
» | Intel X25-X (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Procesorji | 11373 (8640) | lopov |
» | Recovery podatkov na trdem diskuOddelek: Strojna oprema | 2650 (2083) | Pyr0Beast |
» | racunalnik se muciOddelek: Pomoč in nasveti | 1011 (862) | globe |