Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
krefi ::
Dej direkt link do izdelka.
Sicer pa, poslikaj in odpri dispute na aliexpress. Če ne bo to šlo, pa probaj še prek MC/Visa kaj dosešt.
http://s.aliexpress.com/jY7VbYFz to sem narocil poslano je blo iz nemcije in je orginalen izdelek. ta firma naj bi imela kvalitetne kamere.
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
Berserker ::
Zanima me, če je kdo kupoval iz alija obutev? V kakšni embalaži prispe izdelek? Je vse skupaj zavito ali dejansko pride v škatli?
microchip ::
looser ::
je to po novem normalno, da dobivam za eno naročilo (ma niti ni veliko, če sem pošten) ene 15 mailov (no, 13, sem preštel), da je paid/shipped/you-name-it?
pa saj nimam trackinga vklopljenega, menda, kaj pa vem...
v vseh drugih web shopih imam samo en shipped message in to je to...
pa saj nimam trackinga vklopljenega, menda, kaj pa vem...
v vseh drugih web shopih imam samo en shipped message in to je to...
bmwwww ::
Aliexpess ne premore opcije priority line za shipping, če se ne motim?! Zarad carine in davka mislim
louser ::
bmwwww ::
Zanima me, če je kdo kupoval iz alija obutev? V kakšni embalaži prispe izdelek? Je vse skupaj zavito ali dejansko pride v škatli?
Čisto odvisno, če si naročil s škatlo sli brez.
Splača se kupovati LiNing, Anta, Peak, in 361
Imam en par Li Ning cloud IV in so meni osebno dobri.
darkolord ::
Mare2 ::
broken/link ::
imho pa kitajc spremlja ta forum in bere tvoje poste glede kitajskih trgovin in je bila to pol samo reakcija na tvoje zapise ;D
BorutK-73 ::
Dobil paket po šestih (6) mesecih. Seveda sem že dobil denar nazaj pred meseci in pozabil na to. Se pa gre za par evrov.
nikopol ::
Živjo
Rabim vač nasvet/pomoč/izkušnje.
Naročil sm že ogromno stvari samo tokrat me je carinska totalno nategnila.
Torej kupil sem Livolo touch stikala za luč in opravil 3 nakupe (1x19,11€,1x19,11€,1x9€).
Prodajalec mi jih je (žal) poslal skupaj in dobil sem pismo carinske. Lepo sej jim napisal da sam zanalašč tako kupil da bi blo pod 22€,in bla bla bla..in dodal sliko nakupov.
Nakar danes dobim v kaslc obvestilo o pošiljki in za plačat 19€.Me je totalno razkurilo.
Prosim vas za pomoč..ali lahko kaj naredim ali pa naj se samo dam na kolena in dovolim da me pof..... do konca!?
Rabim vač nasvet/pomoč/izkušnje.
Naročil sm že ogromno stvari samo tokrat me je carinska totalno nategnila.
Torej kupil sem Livolo touch stikala za luč in opravil 3 nakupe (1x19,11€,1x19,11€,1x9€).
Prodajalec mi jih je (žal) poslal skupaj in dobil sem pismo carinske. Lepo sej jim napisal da sam zanalašč tako kupil da bi blo pod 22€,in bla bla bla..in dodal sliko nakupov.
Nakar danes dobim v kaslc obvestilo o pošiljki in za plačat 19€.Me je totalno razkurilo.
Prosim vas za pomoč..ali lahko kaj naredim ali pa naj se samo dam na kolena in dovolim da me pof..... do konca!?
Poglej moje sporočilo z dne: 7. sep 2018, 18:51
Pri naročanju na Aliexpresu je dobro drug izdelek naročiti kasneje, takoj ko prvega odpošljejo. :)
-----------
Če nisi posebej zahteval, da ti pošljejo vsak izdelek posebej, ne vem, kaj bi sedaj.
Carinska te ni totalno nategnila. :)
Pri naročanju na Aliexpresu je dobro drug izdelek naročiti kasneje, takoj ko prvega odpošljejo. :)
-----------
Če nisi posebej zahteval, da ti pošljejo vsak izdelek posebej, ne vem, kaj bi sedaj.
Carinska te ni totalno nategnila. :)
Okapi ::
Carinska pošta bi ti načeloma lahko DDV na vse skupaj zaračunala tudi, če bi prišlo v treh paketkih, in bi sklenili, da si tako naročil zato, da bi se izognil davku.
nikopol ::
Prebral.
Se popolnoma zavedam tega da bi bilo pravilno tako naročit..ampak sm si mislil glede na to da ni bilo poštnine in so izdelki posebej plačani da ne bo jebe na carini.
naslednjič bom napisal da mi vsakega posebej
Ampak vseeno..kak predlog glede na to da je blo vse pod 22€ ali bodi tiho in plačaj?
Hm..sam kje je potem smisel tega? Če je vse pod 22€
Se popolnoma zavedam tega da bi bilo pravilno tako naročit..ampak sm si mislil glede na to da ni bilo poštnine in so izdelki posebej plačani da ne bo jebe na carini.
naslednjič bom napisal da mi vsakega posebej
Ampak vseeno..kak predlog glede na to da je blo vse pod 22€ ali bodi tiho in plačaj?
Carinska pošta bi ti načeloma lahko DDV na vse skupaj zaračunala tudi, če bi prišlo v treh paketkih, in bi sklenili, da si tako naročil zato, da bi se izognil davku.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nikopol ()
Smisel tega je, da se ne moreš na preveč preprost način izognih davku. Boš kupil za jurja ploščic ali parketa, pa na carini rekel, saj je vsak kos samo pol evra, ni treba plačati DDVCarinska pošta bi ti načeloma lahko DDV na vse skupaj zaračunala tudi, če bi prišlo v treh paketkih, in bi sklenili, da si tako naročil zato, da bi se izognil davku.
Tako. Ali pa kupit v različnih trgovinah - ampak moraš dobro pogledati, da so res različne, ker imajo mnogi trgovci po več računov z različnimi imeni.
matobeli ::
Še vedno se splača sitnarit trgovcu da je zaradi njega nastal ta strošek. Mogoče uspe oziroma vsaj delni refund.
Potem je edina varianta naročit-počakat da pošljejo..naročit-počakat da pošljejo?
Ali pa plačaj teh par evrov.
Drugič raje naroči manj ali pa kontretno več ter naroči Kitajcu, naj primerno izpolni obrazec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()
__Devil__ ::
Jaz sem dobil letos že 2. ali tretjič dobil za plačat 80, 87€ carine neko zadevo, zakaj je tako drago nevem, mogoče cena nad 90$ in teža 5kg? Na mail ne odgovorijo na to vprašanje.
laguna1 ::
Pozdravljeni
Verjetno imate vi več izkušenj z nakupi na aliekspres, pa me zanima, če kje obstaja programska ura (timmer), ki bi krmilila pet različnih izhodov.
Namreč želim časovno krmilit PET (5) teh elektromagnetnih ventilov (12v)
https://tr.aliexpress.com/item/3-4-DC-1...
vendar nikjer nisem zasledil neko programsko uro (DC 12V) z možnostjo petih različnih izhodnih krmiljenj.
Zdaj če druge možnosti ni bi kupil PET (5) teh programskih ur (timmerjev) na 12 V:
https://tr.aliexpress.com/item/2018-Yen...
in bi to lahko krmilil, torej za vsak ventil svojo uro, vendar pa bi vseeno rajši vse to počel z eno programsko uro, ki bi morala omogočit vsaj pet različnih izhodov krmiljenja (12 V izhod).
Za odgovore se vam zahvaljujem...
PS: Lahko je tudi kaka druga internetna stran..
Verjetno imate vi več izkušenj z nakupi na aliekspres, pa me zanima, če kje obstaja programska ura (timmer), ki bi krmilila pet različnih izhodov.
Namreč želim časovno krmilit PET (5) teh elektromagnetnih ventilov (12v)
https://tr.aliexpress.com/item/3-4-DC-1...
vendar nikjer nisem zasledil neko programsko uro (DC 12V) z možnostjo petih različnih izhodnih krmiljenj.
Zdaj če druge možnosti ni bi kupil PET (5) teh programskih ur (timmerjev) na 12 V:
https://tr.aliexpress.com/item/2018-Yen...
in bi to lahko krmilil, torej za vsak ventil svojo uro, vendar pa bi vseeno rajši vse to počel z eno programsko uro, ki bi morala omogočit vsaj pet različnih izhodov krmiljenja (12 V izhod).
Za odgovore se vam zahvaljujem...
PS: Lahko je tudi kaka druga internetna stran..
SumTingWong ::
Ta nalepka je samo za to, da pošta/carina ve, da za to pošiljko še niso bile plačane dajatve. Če ti kljub tej nalepki spustijo skozi, potem je to to.
Nikoli ne veš, kaj če tam računajo koliko na leto naročiš ipd Prefrigani so, nalepke so mi pa nove, zato raje vprašam.
Hvala darkolord. Je šlo vedno čez, ker so izdelki pod 15 €.
Imel bi pa še eno vprašanje. Na Aliexpress zasledil Nike obutev, ki je po Ljubljani ne najdem več (starejša kolekcija se mi zdi). Če ima original Nike logo gor, potem najbrž ne bo šlo čez ne?
Hvala darkolord. Je šlo vedno čez, ker so izdelki pod 15 €.
Imel bi pa še eno vprašanje. Na Aliexpress zasledil Nike obutev, ki je po Ljubljani ne najdem več (starejša kolekcija se mi zdi). Če ima original Nike logo gor, potem najbrž ne bo šlo čez ne?
Imaš na Aliju obutev priznanih kitajskih proizvajalcev, ki po ceni parirajo fake Nikeju, po kvaliteti pa kar originalu.
Recimo? Lining ima bolj poletno obutev, drugega pa ne poznam. Kar sem našel je bližje 100$, kot pa 50$. Za 100 € pa dobim v outletih Nike/Adidas ipd.
Iščem nekaj prehodnega, do snega.
Iščem nekaj prehodnega, do snega.
bajsibajsi ::
Na kaksen nacin placujete, glede na to, da platforma ne ponuja moznosti placila preko PP?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
feryz ::
bajsibajsi je izjavil:
Na kaksen nacin placujete, glede na to, da platforma ne ponuja moznosti placila preko PP?Ponavadi z jabolki, lahko tudi s hruškami.
Sem ter tja pa kar s kreditnimi karticami.
Kako pa plačaš, če uporabiš PP?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
delfinus ::
N26 Mastercard debetna. Izbor artiklov preko PCja preko spleta. Placilo pa preko mobilne aplikacije, ker je tako se ene 2% ceneje.
lp, d.
lp, d.
PrihajaNodi je izjavil:
Kreditna, pa glej da jo vstaviš tako da jo platforma ne shrani.To narediš tako, da ne vpišeš kartice takoj na prvi strani, ampak izbereš "Other payment methods" pa jo vpišeš potem na naslednji strani:
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: darkolord ()
bajsibajsi je izjavil:
Na kaksen nacin placujete, glede na to, da platforma ne ponuja moznosti placila preko PP?Ponavadi z jabolki, lahko tudi s hruškami.
Sem ter tja pa kar s kreditnimi karticami.
Kako pa plačaš, če uporabiš PP?
Vprasanje je bilo ocitno jasno vsem, le tebi ne. ;)
Mimogrede, AE za nas ze cca. 7 let ne podpira placila preko PP.
BorutK-73 ::
bajsibajsi je izjavil:
Na kaksen nacin placujete, glede na to, da platforma ne ponuja moznosti placila preko PP?
Jaz imam predplačniško kartico od Banke Koper samo za nakupe iz kitajske.
bajsibajsi je izjavil:
Jaz imam predplačniško kartico od Banke Koper samo za nakupe iz kitajske.
Dobra ideja. Tudi sam sem jo imel, ko so jo nekaj let nazaj brezplacno ponujali tudi nekomitentom.
pierch ::
Odpri si Revolut račun, virtualna predplačniška je zastonj, za fizično kartico pa imajo občasne akcije in jo lahko tudi dobiš zastonj. Polniš preko UPN (z enodnevnim zamikom) ali MC/VISA kartico (precej bolj pračktično in instant). Priporočam.
Pierch
Jerry000 ::
Imam vprašanje. Imam namen kupiti ene 7 stvari preko aliexpressa. Ker so artikli različni (od različnih prodajalcev) me zanima kako je s poštnino. Ali to zapakirajo kot celota, ali bo vsak artikel poslan posamezno? Zanima me ker je cena 30EUR kar pomeni da bo carina, če bodo poslali kot en paket. Kako je s tem naročanjem in carino?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
Vsak prodajalec pošlje posebej.
Super, torej to pomeni da carine ne bo (ker noben artikelj ne presega 21EUR).
Tam poglej, če nista dva prodajalca nekako povezana. Zaradi ziher pač drug izdelek naročiš šele, ko je prvi odposlan. Mislim da je ravno v tej temi nekdo opisal to zgodbo. :)
Tam poglej, če nista dva prodajalca nekako povezana. Zaradi ziher pač drug izdelek naročiš šele, ko je prvi odposlan. Mislim da je ravno v tej temi nekdo opisal to zgodbo. :)
Kje pa lahko pogledam to, če so povezani?
Jerrryy, poglej septembrska sporočila. :)
A moraš nujno naročiti vse izdelke naenkrat?
A moraš nujno naročiti vse izdelke naenkrat?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()