» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
42 / 196
»»

Mare2 ::

BorutK-73 je izjavil:

Kaj se dogaja z Aliexpressom zadnje dni? Dobivam pakete po 8-10 dneh od naročila in to ne samo en paket in so različni trgovci.:)

Jaz sem danes po navadni pošti v nabiralnik dobil en kabel, ki sem ga naročil 01.06.2018.

techuser ::

Ja pri meni je bil zadnji paket tudi nekje dober teden dni. Zanimivo.

matobeli ::

St235 je izjavil:

Vir?

Mogoče misli tole:
Predpregled pošiljke/blaga 10eur

Sam nisem vprašal kaj točno to je.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

St235 ::

Pojma nimam kaj misli, zato rabim vir od njega. Gre pac za cloveka, ki nas je v sorodni temi prepriceval da se vsi slovenski postarji redno dobivajo in pregledujejo narobe/pomankljivo naslovljene posiljke. Tako da je treba vse njegove izjave jemat z rezervo.

Povsem mozno, da je to in da imam napacne informacije, samo na prvo zogo mu nic ne verjamem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

mulc007 ::

Iz kitajske sem naročil stvar, ki je nad 22€ in sva se s prodajalcem (zaradi eventuelnih stroškov carinjenja) zmenila da mi razliko do 22€ pošlje nazaj.
Plačal sem z Visa kartico, prodajalec pa me sprašuje za PayPal.
Ali je zaradi podatkov ki jih zahteva carinska pošta pomembno kam mi pošlje nazaj?

....Ker če ni razvidno kdo mi je poslal evre potem na tistem poštnem carinskem postopku ne bo šlo skozi.

Poleg tega me zanima katere VISA / PayPal podatke potrebuje pošiljatelj za nakazilo.
Pri Visa moram če se ne motim dati IBAN. Da pa mi nakažejo direktno na kartico mora biti zraven še Referenčna številka.
Katere podatke potrebuje pa v primeru PayPal?

Okapi ::

Za nakazati na paypal potrebuješ samo @naslov.

Spet nove težave s kitajci:
Tokrat sem kmalu potem ko sem naročil neko stvar, od prodajalca dobil odgovor da ne bo mogel poslati ker je prišlo do poškodbe kontejnerja ali nekaj podobnega.
Rekel je da bi mi raje nakazal nazaj ker vprašanje kdaj bo lahko poslal, če sploh.
Strinjal sem se in poslal email. Čez en teden opazim da mi je nekdo nakazal na Paypal, ampak to ne firma pri kateri sem kupil izdelek. Poleg tega je bil znesek dober € nižji kot sem jaz plačal za izdelek. Povrhu vsega je zaradi Feeja pobralo še 1 Evro in sem na koncu dobil okoli 2 € manj kot pa sem plačal za izdelek.
Predvideval sem da je poslal ta in sem mu poslal odgovor da je poslal premalo in poleg tega sem dobil še 1 € manj zaradi Fee. Dobil sem odgovor v smislu... ojej nisem vedel za fee.

Ker imam s kitajci že dovolj slabih izkušenj imam ob tem poslovanju z njimi ko se stvar ne odvija po ustaljenih postopkih, stalno v mislih, da iščejo luknje kako bi nekoga ogoljufali.

Pomislil sem da bi me tokrat mogoče lahko ogoljufaji na ta način da mi nakažejo denar, in ko skenslam nakup mi potegnejo denar nazaj z izgovorom da niso poslali na pravi naslov ker kot sem rekel denar ni bil poslan od tega prodajalca ampak od ene druge firme.
Kaj pa vi mislite in kako naj odgovorim temu kitajcu?

FoxKnox ::

mulc007

Zakaj se sploh zajebavaš s kitajcem? Enostavno klikni open dispute in zahtevaj full refond only ter priloži korespondenco s

prodajalcem. Naj se Ali ukvarja z njim. Prodajalec sploh nima tvojih podatkov, razen naslova in potem zahteva tvoj paypal/Visa in nakaže tako, da nima dodatnih stroškov. Obvezno se poslužuj možnosti Open dispute. Tega se kitajci bojijo kot hudič križa.

Pa zavrni njegovo nakazilo in počakaj na refund od Aliexpressa

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

FoxKnox je izjavil:

Pa zavrni njegovo nakazilo in počakaj na refund od Aliexpressa

Tudi Aliexpres je tipičen Kitajc. :)

Samael ::

mulc007 je izjavil:

Spet nove težave s kitajci:
Tokrat sem kmalu potem ko sem naročil neko stvar, od prodajalca dobil odgovor da ne bo mogel poslati ker je prišlo do poškodbe kontejnerja ali nekaj podobnega.
Rekel je da bi mi raje nakazal nazaj ker vprašanje kdaj bo lahko poslal, če sploh.
Strinjal sem se in poslal email. Čez en teden opazim da mi je nekdo nakazal na Paypal, ampak to ne firma pri kateri sem kupil izdelek. Poleg tega je bil znesek dober EUR nižji kot sem jaz plačal za izdelek. Povrhu vsega je zaradi Feeja pobralo še 1 Evro in sem na koncu dobil okoli 2 EUR manj kot pa sem plačal za izdelek.
Predvideval sem da je poslal ta in sem mu poslal odgovor da je poslal premalo in poleg tega sem dobil še 1 EUR manj zaradi Fee. Dobil sem odgovor v smislu... ojej nisem vedel za fee.

Ker imam s kitajci že dovolj slabih izkušenj imam ob tem poslovanju z njimi ko se stvar ne odvija po ustaljenih postopkih, stalno v mislih, da iščejo luknje kako bi nekoga ogoljufali.

Pomislil sem da bi me tokrat mogoče lahko ogoljufaji na ta način da mi nakažejo denar, in ko skenslam nakup mi potegnejo denar nazaj z izgovorom da niso poslali na pravi naslov ker kot sem rekel denar ni bil poslan od tega prodajalca ampak od ene druge firme.
Kaj pa vi mislite in kako naj odgovorim temu kitajcu?

Prodajalec bi moral narediti REFUND tvojega plačila, ne nakazovati denar. Pri refundu dobiš nazaj denar (ali del denarja - odvisno, kako si se sporazumel s trgovcem), ki si ga ti poslal trgovcu in posledično ni feeja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Kitajc izkorišča Evropski fair-play. Ampak v tem primeru so naleteli na mulca, ki bo naivnost kitajca kateri je mislil da bo spet opeharil evropejca, obrnil v svojo korist in kitajcu pobral del tistega kar mu je v preteklosti izmaknil....mislim da je prav da jih vse mečem v isti koš saj po izkušnjah vidim da so vsi isti....kot bi jih pobiral iz tekočega traka.
Razen če mu uspe dokazati da je on po paypalu poslal tistih 12€. In če ne drugega se mu bo vsaj kakšen črn las spremenil v sivega.

Ales ::

Ni mi jasno, zakaj sploh razmišljaš o vsem tem. Kitajec niti ne ve, da obstajaš, zanj si samo alineja v izpisu transakcij.

Odpri dispute in zahtevaj full refund ter se medtem ukvarjaj s čim bolj pametnim...

mulc007 je izjavil:

Kitajc izkorišča Evropski fair-play. Ampak v tem primeru so naleteli na mulca, ki bo naivnost kitajca kateri je mislil da bo spet opeharil evropejca, obrnil v svojo korist in kitajcu pobral del tistega kar mu je v preteklosti izmaknil....mislim da je prav da jih vse mečem v isti koš saj po izkušnjah vidim da so vsi isti....kot bi jih pobiral iz tekočega traka.
Razen če mu uspe dokazati da je on po paypalu poslal tistih 12€. In če ne drugega se mu bo vsaj kakšen črn las spremenil v sivega.

Prosim, nehaj kupovati na Kitajskem, ker mečeš slabo luč na slovenske kupce.

Okapi je izjavil:

Prosim, nehaj kupovati na Kitajskem, ker mečeš slabo luč na slovenske kupce.

....izjava tedna v temi Aliexpress

Jerry000 ::

Mene nekaj zanima. Še nikoli nisem naročil preko Aliexpress in me zanima mnenja. Slišal sem da veliko ljudi ni dobilo pošiljke in so svetovali naj grem stran od aliexpressa. Ogledujem si to uro, piše da pošljejo iz Španije (tako je brez carine itd.). Tukaj sem jo našel najceneje in me zanima, ali je res tako slabo naročat preko Aliexpressa? Se jo da kje ceneje dobiti? Lahko tudi za isto ceno, samo da pošljejo in da dejansko dobiš:

https://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-...

darkolord ::

Ne vem, kdo ti je to rekel. Prek Aliexpressa se vsak dan proda za več milijard dolarjev robe. Tako kot pri ebayu imaš tudi tukaj zaščito pred morebitnimi nateguni, s tem da pri Aliexpressu prodajalec dobi denar šele, ko potrdiš, da si robo dobil (oz. poteče rok).

Ta prodajalec ima zelo dober feedback, tako da ne vidim nobenega problema.

MIHAc27 ::

V bistvu je Aliexpress le posrednik, kot pri nam Bolha. Če ti nekdo ne pošlje niso oni krivi ampak preprodajalec. Neko osnovno zaščito imaš. Če ni dostavljeno lahko vedno zahtevaš denar nazaj (ponavadi je rok 2-3 mesece in se lahko podaljša).

Jaz za vsak predmet posebej vedno preberem komentarje. Če so slabi (v stilu da se veliko ljudi pritoži da niso dobili) raje izberem drugo trgovino. Isti izdelek pogosto najdeš tudi drugod.
Nakupujem kar nekaj, vendar ponavadi nižje vrednosti.

@darkolord, hvala, potem bom pa kar naročil, če je tako. Na ebay se znajdem, večkrat naročeval. Tu sem pa prvič. Če je prodajalec legit in ima dober feedback bom poskusil.

BorutK-73 ::

Naroči preko aplikacije na telefonu ali tablici, te pride še ceneje

Karen ::

Jaz tudi tako delam, lahko potrdim, da je praktično brez izjeme še kak cent ceneje, je sicer neumna telovadba, pa vendar: torej na računalniku vržem v košarico, potem pa ko je v košarici štartam Aliexpress aplikacijo na telefonu, kliknem buy, ko je treba kartico dat notri (nočem je imeti shranjene) prekličem nakup in potem na računalniku dokončam nakup - je med neplačanimi v profilu zadeva, ampak cena je pa taka kot na telefonu - se pravi praviloma nižja, od par centov do kar spodobnih razlik, ampak vse ceneje.

Konlov ::

Ej, to uro se da dobit že za okoli 100€. Glej temo kode...

louser ::

Njet. To je dvojka.

mat11 ::

Jerry000 je izjavil:

Mene nekaj zanima. Še nikoli nisem naročil preko Aliexpress in me zanima mnenja. Slišal sem da veliko ljudi ni dobilo pošiljke in so svetovali naj grem stran od aliexpressa. Ogledujem si to uro, piše da pošljejo iz Španije (tako je brez carine itd.). Tukaj sem jo našel najceneje in me zanima, ali je res tako slabo naročat preko Aliexpressa? Se jo da kje ceneje dobiti? Lahko tudi za isto ceno, samo da pošljejo in da dejansko dobiš:

https://www.aliexpress.com/item/Xiaomi-...

Kupil to uro od tega prodajalca, vse je bilo ok.
mat

AliExpress je dokaj bullet proof. Tudi izdelke lahko dobiš v manj kot tednu dni, če veš pri katerem prodajalvu naročiti.
Le pri višjih zneskih je pametno, da prodajalvu napišeš naj v tisti obrazec navede realno ceno pošiljke.

Pravzaprav je bolj pomembno, da pravo ceno napiše pri manjših vrednostih (pod 22 evri).

Okapi je izjavil:

Pravzaprav je bolj pomembno, da pravo ceno napiše pri manjših vrednostih (pod 22 evri).

Tako je, da ne plačaš brez veze stroške carinjenja. :)

Okapi je izjavil:

Če želiš paket hitro, ne.
Se mi je že valjal paket po carinski pošti več kot teden dni.

In kaj ima to skupnega s ceno na izvozni deklaraciji (CN-22)? Če nekaj stane 20 evrov, Kitajec pa napiše 10 evrov, ne bo šlo zato čisto nič hitreje skozi, samo tvegaš plačilo carinskega postopka, ker je deklarirana cena napačna.

louser je izjavil:

Okapi je izjavil:

tlyhald, dobra fora. lahko podrobneje pojasniš, kaj in zakaj se je to dogajalo? :)

Če kdo ve. Imajo tudi na Kitajskem danes dela prost dan?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare2 ()

Netrunner ::

Jaz sem do sedaj naročil že kar nekajkrat iz aliexpressa in nikoli nisem imel težav. Naročaval pa sem večionoma samo malenkosti, tako da naročilo ni presegalo 20€
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

BorutK-73 ::

Si pač imel srečo ali pa ne naročaš veliko.

Imam vprašanje, prejšnji teden naročil preko Aliexpress (poslali so iz španije) nek paket. Že v petek je bilo dostavljeno baje v sloveniji, dobil sem tracking number (baje pošta slovenije). Sedaj pa problem ko to številko vnesem na stran pošte slovenije za sledenje pošiljki. Moja cifra ima 12 številk, na PS strani pa piše vnesite 13 mestno število. Seveda pošiljke ne najde. Ali ima kdo izkušnje s tem?

m3k ::

Jerry000 je izjavil:

... Moja cifra ima 12 številk, na PS strani pa piše vnesite 13 mestno število. Seveda pošiljke ne najde. Ali ima kdo izkušnje s tem?

GLS - Sledenje paketa oz. poglej pod naročilo katerega pošiljatelja je izbral trgovec

Mirko tipka na radirko ////

GLS je prikazal, hvala :)

letmein ::

Je kdo v zadnjem času kupoval kake lučke za na kolo? Iščem kaj ko je na 18650 baterije..

techuser ::

Kakšne so prave mere pri kitajcih za jakne? Imajo od M do 4XL. Če je kdo kupoval naj sporoči, ker sem že naročeval preko sportdirect in so bili rokavi prekratki pa sem upošteval pravilne mere.

mgermo ::

Z aliexpress dobre izkušnje, le kitajci ne jebejo 5%, ko jim pišeš naj napišejo realno vrednost.

techuser je izjavil:

Kakšne so prave mere pri kitajcih za jakne? Imajo od M do 4XL. Če je kdo kupoval naj sporoči, ker sem že naročeval preko sportdirect in so bili rokavi prekratki pa sem upošteval pravilne mere.

Bolj loterija. Imam en ribiški brezrokavnik z Aliexpressa, ki je XXXL, velik pa kot naš L.

Mare2 je izjavil:

louser je izjavil:

Okapi je izjavil:

tlyhald, dobra fora. lahko podrobneje pojasniš, kaj in zakaj se je to dogajalo? :)

Če kdo ve. Imajo tudi na Kitajskem danes dela prost dan?

Imel kar velik in dokaj drag paket obutev. Pošta je rabila 9 dni, da je paket dostavila v Slovenijo. Tam ga je prestregla carinska, ki je rabila 4 ali 5 dni, da so me obvestili, naj se izjasnim glede vrednosti. Še isto uro sem po prejetju obvestila sem jim elektronsko podal račun. Čez tri dni so paket nato tudi odposlali na moj naslov.
7 do 8 izgubljenih dni, ker prodajalec ni navedel prave vrednosti.

Okapi je izjavil:

techuser je izjavil:

Bolj loterija. Imam en ribiški brezrokavnik z Aliexpressa, ki je XXXL, velik pa kot naš L.

Lar se tega tiče, one ta velike firme prilepijo tabelo, kjer si glede na velikost in težo izbereš pravo velikost.
Obutev glede na tabelo popolnoma ustreza nogi, pravtako hlače.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: louser ()

Lar se tega tiče, one ta velike firme prilepijo tabelo, kjer si glede na velikost in težo izbereš pravo velikost.
In če si pri kakšni meri ravno nekje na meji, vzameš številko večje.

buttcrack ::

Koristno je tudi preleteti komentarje, kjer folk napiše svoje mere in velikost cunje, če imaš srečo, pripopa tudi sliko.

krefi ::

zivjo
je mozno narociti iz aliexpresa stvar za okoli 150 eur brez dodatnih dajatev ?
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

Praviloma ne.

krefi je izjavil:

zivjo
je mozno narociti iz aliexpresa stvar za okoli 150 eur brez dodatnih dajatev ?

Trenutno lahko iz: Geekbuyinga, Bangooda in Gearbesta. Potrebno je izbrti prao lokacjo oz način pošiljanja. :)

in na aliexpresu je za gearbest vem sam tam nimajo kamere katero kopujem

preko aliexpressa sem narocil tole kamero: https://www.aliexpress.com/snapshot/0.h... sedaj pa imam problem posilka je prispela res hitro samo sem videl da je ohisje tam kjer se zatakne poceno zato ne zatisne dovolj ohisja.

zanima me kaj lahko storim?

matobeli ::

Dej direkt link do izdelka.

Sicer pa, poslikaj in odpri dispute na aliexpress. Če ne bo to šlo, pa probaj še prek MC/Visa kaj dosešt.

__Devil__ ::

Naročil sem po več izdelkov in jih je prodajalec zapakiral v enega ter je bila zato carina, predložit vse slike računov itd, je kar proces. Sem nekaj naročil iz Indonezije in je bila carina 87€, trajalo je 1 mesec. Upam, da še vedno brezplačna poštnina kot je leta 2021.

krefi je izjavil:

preko aliexpressa sem narocil tole kamero: https://www.aliexpress.com/snapshot/0.h... sedaj pa imam problem posilka je prispela res hitro samo sem videl da je ohisje tam kjer se zatakne poceno zato ne zatisne dovolj ohisja.

zanima me kaj lahko storim?

Poslikaj, naredi video, klikni na Open dispute. Očitno si kupil kitajska jajčka. Te sitnosti, ki jih boš imel, vzemi v zakup. Link meni ne dela.

__Devil__ je izjavil:

Naročil sem po več izdelkov in jih je prodajalec zapakiral v enega ter je bila zato carina, predložit vse slike računov itd, je kar proces. Sem nekaj naročil iz Indonezije in je bila carina 87€, trajalo je 1 mesec. Upam, da še vedno brezplačna poštnina kot je leta 2021.

Pri naročanju na Aliexpresu je dobro drug izdelek naročiti kasneje, takoj ko prvega odpošljejo. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare2 ()
««
42 / 196
»»