Forum » Loža » Naročanje preko Aliexpress
Naročanje preko Aliexpress
Temo vidijo: vsi
lolipop2 ::
Opa, Aliexpress... kupil sem artikel za cca 25€, se s prodajalcem zdilal za 3€ refunda, ker je bilo blago slabše kvalitete, sedaj mi je pa še Aliexpress poslal opravičilo in kupon za 5€. Nice.
A Aliexpress Standard For Special Goods gre mimo carine?
Tole imam:
Shipping fee
€3.91
Estimated import charges
€3.66
All-inclusive Price. No extra surprise charges upon delivery.
A bo imela Carinska Pošta prste vmes?
Tole imam:
Shipping fee
€3.91
Estimated import charges
€3.66
All-inclusive Price. No extra surprise charges upon delivery.
A bo imela Carinska Pošta prste vmes?
MIHAc27 ::
samo z kupovanjem... cariniki kar fino usekajo. Paketek za 30€, carine še 10.
Kontra pa ne vem.
Kontra pa ne vem.
Ales ::
se pravi nič kaj bolje kot sedaj pri nas :(
Saj ni povedal, kako je v Srbiji.
Po mojih izkušnjah, prejel sem nekaj paketov tam, gredo ene stvari iz AliExpress mimo carine (pot preko Madžarske, go figure), pri enih paketih pa njihova Pošta ocarini in plačaš poštarju (3-rd party naročilo, ne Ali). Koliko točno so tarife za postopek ne vem, nisem podrobneje gledal takrat, ni bilo drago. DDV je pa 20% in so ga seveda zaračunali.
Koliko so tarife je sigurno online napisano...
Meni so dejansko vse stvari iz AliExpress prišle direkt, brez carinskega postopka, ampak vzorec za to početje (kupec=1) je daleč premajhen, da bi si upal trditi. Sicer pa on itak ne sprašuje za Ali, ampak malo "zlorablja" to temo...
val46 ::
Naroči...sej ti piše : All-inclusive Price. No extra surprise charges upon delivery.
Če se ustavi na carini, zahtevaš refund, jebat ga.
Če se ustavi na carini, zahtevaš refund, jebat ga.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: val46 ()
buttcrack ::
se pravi nič kaj bolje kot sedaj pri nas :(
Saj ni povedal, kako je v Srbiji.
Po mojih izkušnjah, prejel sem nekaj paketov tam, gredo ene stvari iz AliExpress mimo carine (pot preko Madžarske, go figure), pri enih paketih pa njihova Pošta ocarini in plačaš poštarju (3-rd party naročilo, ne Ali). Koliko točno so tarife za postopek ne vem, nisem podrobneje gledal takrat, ni bilo drago. DDV je pa 20% in so ga seveda zaračunali.
Koliko so tarife je sigurno online napisano...
Meni so dejansko vse stvari iz AliExpress prišle direkt, brez carinskega postopka, ampak vzorec za to početje (kupec=1) je daleč premajhen, da bi si upal trditi. Sicer pa on itak ne sprašuje za Ali, ampak malo "zlorablja" to temo...
tnx za info
esel ::
Očitno je Aliexpress našel nek obvod za 3€ dajatev.
Sem poskusil na dveh treh artiklih in na vseh se 3€ dajatev pred zakljuckom nakupa odšteje.
Sem poskusil na dveh treh artiklih in na vseh se 3€ dajatev pred zakljuckom nakupa odšteje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: esel ()
esel ::
Očitno je Aliexpress našel nek obvod za 3€ dajatev.
Očitno uporabljajo strategijo zbirnega uvoza, pri kateri več izdelkov z isto kodo pripeljejo v EU in zanje plačajo le enkratno dajatev 3 €. Vprašanje pa je, kako se bo na to juknjo odzvala EU.
stratosD ::
za BUNDLE DEALS:
izdelke so razdelili v nekakšne "skupine" - mislim da jih je 24
če vzameš 3 izdelke iz iste skupine je free shipping & no duties
pol zatrjujejo da ni nobenih surprise duties pri checkoutu...
zdi se mi da so izdelki malenkost dražji po kosu - cca 50c do 1eur - kot so bli prej - pa pol mogoče s tega sfinancirajo tiste 3 eure ker je kao ista skupina pa plačaš samo 1x
Pri CHOICE mi pa na izdelek ki je nižji od 15eur nabije še 0,99eur shippinga + 3,66eur import duties ... če pa vzamem npr. 3 izdelke ki so skupaj več kot 15 eur - pa import duties 3 x 3,66 kar je zame no go...
Se pravi Bundle Deals trash bomo še lifral ...
izdelke so razdelili v nekakšne "skupine" - mislim da jih je 24
če vzameš 3 izdelke iz iste skupine je free shipping & no duties
pol zatrjujejo da ni nobenih surprise duties pri checkoutu...
zdi se mi da so izdelki malenkost dražji po kosu - cca 50c do 1eur - kot so bli prej - pa pol mogoče s tega sfinancirajo tiste 3 eure ker je kao ista skupina pa plačaš samo 1x
Pri CHOICE mi pa na izdelek ki je nižji od 15eur nabije še 0,99eur shippinga + 3,66eur import duties ... če pa vzamem npr. 3 izdelke ki so skupaj več kot 15 eur - pa import duties 3 x 3,66 kar je zame no go...
Se pravi Bundle Deals trash bomo še lifral ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stratosD ()
enavlaka ::
Nastavitve carin na aliju so napačne. Zato določeni izdelki ne gredo skupaj in nabijajo tarife.