» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
200 / 200
»
»»

o bojzl ::

Zdravo , nevem če je že kdo pisal- Danes sem prvič opravil nakup iz Alija s paypalom, mislim da se to prej ni dalo iz slo?

Samael ::

o bojzl je izjavil:

Zdravo , nevem če je že kdo pisal- Danes sem prvič opravil nakup iz Alija s paypalom, mislim da se to prej ni dalo iz slo?

Zanimivo, ampak jaz te opcije ne najdem. Če dodam v košarico artikel imamo zgolj opcijo potrditi nakup z obstoječo kartico.
Šel sem tudi pod "payment" pa imam tam samo opcijo dodati novo kreditno. A kupuješ v Sloveniji?

Aliexpress accepts PayPal payments. But this payment method is currently available in certain regions including the United States, the United Kingdom, Spain, Portugal, French, Italy, Germany, Israel, Netherlands, Poland, Norway, Sweden, Saudi Arabia, and the United Arab Emirates.
https://www.supdropshipping.com/aliexpr...

Offtopic.
A se kdo spomne, a "Cainiao Standard For Special Goods" vedno pade pod "VANUATU" shipping, ki pristane na naši carinski pošti ali pa varira?
Samael != Samuel

Ganon ::

Zakaj se vam stvari zatikajo na carinski pošti? Veliko stvari so mi že poslali in vedno je bila vmesna postaja Madžarska.

V-i-p ::

Pa je res na voljo PayPal.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

Ganon je izjavil:

Zakaj se vam stvari zatikajo na carinski pošti? Veliko stvari so mi že poslali in vedno je bila vmesna postaja Madžarska.

Saj se načeloma ne. Razen kadar se.

Tu pa tam, kjer je naveden "seller shipping method" lahko kitajec namesto Aliexpressovih špediterjev, ki gredo preko Madžarske, izbere China post, kjer bo pošiljka vedno pristala na naši carinski pošti.

Ali pa druga verzija, ki večinoma vključuje tekočine, lepila, baterije in podobno (ampak ne nujno) je lahko poslana preko "...for special goods" shippinga in če ima v trackingu "VANUATU" (XX000000000VU format) bo potovala izjemno počasi, ter pristala na naši carinski pošti.

Recimo pri tem https://www.aliexpress.com/item/1005008... artiklu, ki me zanima, imam na voljo:

Shipping: €5.72
Delivery: Jun. 21
via Cainiao Standard For Special Goods
Tracking available

Shipping: €8.83
Delivery: Jun 12 - 20
via AliExpress standard shipping
Tracking available

Za "AliExpress standard shipping" (ki mi pri večih kosih kar lepo podraži pošiljko) je samoumevno, da bo šlo skozi Madžarsko, pri "Cainiao Standard For Special Goods" pa ne tako zelo.
Recimo tole https://www.aliexpress.com/item/1005006... je preko "via Cainiao Standard For Special Goods" do mene potovalo cirka dva meseca pa pol (običajno pridejo AE pošiljke čez Madžarsko v dveh do treh tednih) in jasno VU (XX000000000VU) tracking, paf... carinska pošta.
Samael != Samuel

marjan_h ::

Na aliexpress sem naročil 7 izdelkov, vendar ko sem plačal sem videl na NLB pay, da piše Aliexpress UK.

Kaj to pomeni? Vse sem izbral Choice.

Hvala.

MIHAc27 ::

Nič ne pomeni. Verjetno imajo kak TRR v evropi. Boš dobil iz Kitajske :)

buttcrack ::

je že kdo naročal kakšno reč preko YFH special standard, se ustavi na naši carini?

oz kje naročate baterije za laptope?

dr.Akula ::

buttcrack je izjavil:

je že kdo naročal kakšno reč preko YFH special standard, se ustavi na naši carini?

Na ebay-ju označim naj mi da rezultate samo za Evropo. Sem pa tudi že v kakšni slovenski spletni trgovini kupil.
ni podatka

buttcrack je izjavil:

Jaz sem zaenkrat samo lipo pa 18650... pri eni je bil Seller choice, pri drugi YFH Special Standard... oboje BP brez dodatnega carinjenja. YFH je bil pri meni v 3 tednih.

alansi ::

MIHAc27, ali lahko objaviš povezavo za te 18650 baterije?

Sem preveril, pa sem jih kot kaže vzel na temuju. link spodaj. Lipo sem pa preko aliexpressa, vsaj 3x že. Vsakič kot rečeno BP kar se tiče carinjenja. (so mi pa 2x poslali napačen konektor)

18650 Baterija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MIHAc27 ()

marjan_h ::

MIHAc27 je izjavil:

Nič ne pomeni. Verjetno imajo kak TRR v evropi. Boš dobil iz Kitajske :)

Ja si imel prav, da sem dobil brez dodatnih stroškov. Na paketu je bilo napisano Nizozemska.
So mi pa prinesli DPD. Od kdaj DPD nosi aliexpress pakete?

In zakaj več ne pošiljajo SMSev takrat ko pridejo?

Irbis ::

marjan_h je izjavil:

So mi pa prinesli DPD. Od kdaj DPD nosi aliexpress pakete?

Tudi meni so v zadnjem času trikrat prinesli stvari od AliExpressa, ena zadeva je bila poslana iz Poljske, drugi dve pa prav iz Kitajske. Izberejo pač najcenejšo možnost za dani paket, enkrat DPD, enkrat ExpressOne, enkrat Pošta Slovenije.

buttcrack ::

MIHAc27 je izjavil:

buttcrack je izjavil:

Jaz sem zaenkrat samo lipo pa 18650... pri eni je bil Seller choice, pri drugi YFH Special Standard... oboje BP brez dodatnega carinjenja. YFH je bil pri meni v 3 tednih.

Hvala za info

CyberPunk ::

A kdo ve, kje se zdaj lahko pobere (PDF) račun? Na order details mi izpiše samo en brezvezen PNG.

jobers2 ::

mi ve kdo povedat zakaj ko dam stvari na Alixpressu v košarico je ena cena... ko se pa prijavim in grem na plačilo se pa cene potrojijo. npr. neka nalepka ki stane 0.89€ je potem 4 eur. ne vem zakaj se to dogaja.
lp

tisto jutro ::

ko nisi prijavljen boš nekje poleg cene opazil tudi napis "welcome deal" - gre torej za promocijo za nove uporabnike

BladE_ ::

Pa tudi davek se razlikuje, določene cene veljajo za določene države...

Jaz že nekaj časa v 99% naročujem izdelke z opcijo "Choice" in dobiš dobrem tednu, precej hitro uglavnem. Dodajam počasi v košarico in poskušam nabrat, da še kakšen kupon lahko izkoristim. Par dni nazaj sem dobil 10 paketov zapakirano v en večji paket.

Včasih pač nimaš druge opcije kot naročiti brez "Choice" in se očitno pozna pri dostavi, hitro je en mesec ali pa še več.
Akcija - Reakcija

Še en posrečen trik je, da do nekaterih stvari prideš ugodneje.

Če vržeš nekaj stvari v košarico (in pozneje zbrišeš), se ti po nekem času ti identični in/ali podobni izdelki začnejo prikazovati v "Bundle deals" (menu zgoraj levo) za pogosto znatno nižjo ceno.
"Bundle deals" je sicer lahko ena takšna blažja potrošniška past, kjer boš mogoče v košarico vrgel še dva izdelka samo zato, da zadostiš bundle free shipping zahtevam, če ti pa to ni težava (ker itak vedno rabiš paket desetih gel pisal za $2 ali pa "manikircajg" za $1,5... ) pa lahko do marsičesa prideš ceneje, kot če bi kupoval pod choice/redno košarico.
Samael != Samuel
««
200 / 200
»
»»