» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
24 / 197
»»

Mare2 ::

zunno je izjavil:

Ne pozabi odkljukati opcije "save card to Alipay" da se izogneš morebitnim nevšečnostim ob vdoru v tvoj uporabniški račun.

Ne zdi se mi logično, da se z "save card to Alipay" izogneš nevšečnostim. Ali ni bolje, da ne shraniš?

Na Aliexpresu se nekatere stvari lahko plača tudi s Paypalom. Bi bilo fino, če bi poenotili.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

darkolord ::

Saj je napisal "oDkljukaj" namesto "oBkljukaj". Ni prav posrečena beseda :)).

Kje si pa videl paypal? Načeloma ni nikjer podprt na Aliexpressu, ker so pri Paypalu bili preveč požrešni in so z njimi prekinili sodelovanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Mare2 ::

darkolord je izjavil:

Saj je napisal "oDkljukaj" namesto "oBkljukaj". Ni prav posrečena beseda :)).

Tole sem narobe razumel. Hvala za pojasnilo. A je to po štajersko?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

japol ::

Hja, samo vpisat moram 16 cifer + še 3 cifre, tega pa nimam na kartici. A vpišem samo 16 cifer in to je to? Ker na voljo so pozicije "0000 0000 0000 0000 000" Kaj potem vpišem?
Število cifer je:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: japol ()

OvCa77 ::

Kaj maš visa kartico? Če jo maš prepiši 16 cifer s sprednje, in tri s zadnje tam pr podpisu
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

zunno ::

Pod številko kartice napiši samo številko kartice, ne obremenjuj se z "preostalimi" polji, pod security code pa samo zadnje 3 številke zraven podpisa. Pa glej, da se bodo ostali podatki ujemali.

Ok, hvala, rešeno. Vpisal le 16 cifer in v drugo polje datum in 3 mestno cifro. Je zagrabilo.

klekej ::

Izdelek ne ustreza opisu, prodajalec pravi, da mi bo poslal nov izdelek. Kako to izpeljati? Do takrat mi bo namreč že potekek protection time. Morem odpret dispute?

St235 ::

Zahtevajte vračilo denarja in se enkrat naroči izdelek ali pa predlagaj podaljšanje roka za pritožbo.

Vedno se v takem primeru zahteva vračilo denarja, ker lahko da bo samo vlekel čas ti bo potekel, a on sploh ne bo v drugo poslal robe.

Za vračilo denarja je nujno odpret dispute? Glede na to, da denar ni pri trgovcu dokler ne kliknem "confirm goods received".

Ja če poteče rok za odpret dispute, prav tako dobijo denar.

St235 je izjavil:

predlagaj podaljšanje roka za pritožbo.

Kako naj to napišem kitajčku, da bo razumel? :D

gor pod confirm order maš možnost ask seller for extend protection time, tisto prtisneš

Škoda, ker nisem našel tega prej. Sedaj sem že odprl dispute in če ga zaprem ga ne morem ponovno odpreti, če spet ne bi bilo ok..

Veron ::

pusti dispute

Pod "My Orders" in "Order status" imam pri izdelku "Processing Time remaining: 3 days 2 hours 44 minutes". Kaj pomeni ta "Extend processing time"?

japol je izjavil:

Pod "My Orders" in "Order status" imam pri izdelku "Processing Time remaining: 3 days 2 hours 44 minutes". Kaj pomeni ta "Extend processing time"?

če še nisi prejel izdelka, da prodajalca zaprosiš da ti podaljša čas zaščite

OvCa77 je izjavil:

japol je izjavil:

če še nisi prejel izdelka, da prodajalca zaprosiš da ti podaljša čas zaščite
sem spregledal da gre za procesing time, to pomeni da če ima prodajalec probleme z dobavo, mu lahko ti podaljšaš čas v katerem mora poslati paket

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OvCa77 ()

marjan_h ::

Ne razumem, zakaj so pri paypalu bili preveč požrešni da so prekinili sodelovanje.

Za koga, za prodajalca? Ker mora plačati določene procente? Saj verjetno Aliexpress tudi nekaj pobere, kdor kaj proda.

Npr paypal pobere 3.5%, sama kartica pa 0.5%

Pri Aliexpressu je Paypal hotel 7%.

BlackMaX ::

Ali je kdo probal plačati z Viso Electron na AE?

Jst mam viso electron in z njo sem naročal. Glej objavovišje s sliko, če ti kaj pomaga.

MIHAc27 ::

BlackMaX je izjavil:

Ali je kdo probal plačati z Viso Electron na AE?

Deluje super, uporabljam non stop. Tudi v primeru disputa, če dobiš denar nazaj, je lepo prišel nazaj na kartico.

Ko smo ravno pri visi elektron. A jo imate pri Koperski banki? Ko poteče je potrebno (če se prav spomnim) nekaj plačati za novo oz. podaljšanje a je tako?

Če sem prav razumel glede "Processing Time" itd., sedaj vidim to:

A kliknem na "extend processing time" ali ne - ker je status da je na poti (Awaiting Shipment)?
Ali klikam na ta "Awaiting Shipment" dokler ne dobim paketa?

awaiting shippment pomeni, da čaka da prodajalec pošlje. Ko pošlje piše awaiting delivery

Ok,hvala. Ravnokar sem opazil, sporočilo, da je šele sedaj po 3 dneh šele oddal pošto. Koliko časa imam da dam feedback (npr. ebay ima to 60dni), kako je pa tukaj? A gumb "COnfirmed goods Received" izgine po nekaj časa?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: japol ()

japol je izjavil:

Ok,hvala. Ravnokar sem opazil, sporočilo, da je šele sedaj po 3 dneh šele oddal pošto. Koliko časa imam da dam feedback (npr. ebay ima to 60dni), kako je pa tukaj? A gumb "COnfirmed goods Received" izgine po nekaj časa?

Po 60dneh se avtomatsko zaključi, feedback daš ko prejmeš paket, takrat prtisneš confirm order received

No sej če ne dobim paketa pa Open Dispute znotraj 60 dni? A je tako? Po 60 dneh ga ne morem dati? Samo preverjam ali je "skoraj" enak način kot pri Ebayu.

Tako je. S tem da tukaj vidiš točno, koliko časa še imaš. Ta čas lahko prodajalec podaljša (na tvojo prošnjo ali sam).

Trgovec je poslal paket namesto v Slovenijo na Slovaško. Komu naj to javim?

http://www.17track.net/en/track?nums=RH...

Aston_11 ::

če ni tale 17track ena fake varianta, tudi nič nočem. Evo mojega - naj bi bil že v Sloveniji, pa niti na poti ni. Oho, tudi Slovakia po novem, pa po enem mesecu, ko naj bi že bil v Sloveniji, so sedaj tisto zbrisali, neke čajna pismenke dodali... v glavnem bullshit. Prej je bil že dne 5.5. v Sloveniji.

Pithlit ::

Ti si klekej?
Life is as complicated as we make it...

Aston_11 ::

Zakaj? Edit:videl, dal njegov link. Pepelom posipam se. Moj je še vedno od 5.5. v Sloveniji, Kitajc pa mi pravi, be patient, je na poti. Fekajo, ni druge.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

17track je legit.

klekej je izjavil:

Bojo Slovaki poslali naprej v Slovenijo. So že navajeni :)

Ja samo to pomeni še dodaten čas, že tako se mi mudi. :) Je kakšna možnost, da se zadevo "preusmeri" k nam, dokler je še na Kitajskem?

Mudi se ti in greš naročat s kitajske prek navadne pošte?!?

Ma ne mudi, samo nestrpen sm. :) In dodatna pot na Slovaško pač terja svoj čas..

MIHAc27 ::

Tukaj nimaš kej. V bistvu je kar normalno, da paket najprej v evropo pride v kako drugo državo, ne Slovenijo. Pač HK - Ljubljana ni ravno veliko letov (verjetno celo nobeden).
Sej po nekaj nakupih se navadiš, da vsak dan ne preverjaš, kje je paket. Jaz naročim, po 1 mesecu preverim prvič, kje je zadeva, nato pa šele malo preden poteče protekcija.

Pa na 17tracker sem že imel lažno prikazano, da je paket v Sloveniji (ga nisem nikoli dobil). Problem je, ker tracking stane kitajca. In če pošilja nekaj za par evrov, raje da nek fake tracking (ker ga Aliexpress zahteva) da privarčuje. Zadeva zna vseeno priti, ampak ne takrat kot kaže.

Okapi ::

Jaz sem enkrat tudi že malo paničaril, ko sem videl, da je prišel moj paket v Zagreb. Pa so mi prijazni hrvaški poštarji hitro razložili, da ni razloga za preplah - pač vmesna postaja.

Po drugi strani sem pa enkrat videl, da je moj paket prišel na Novo Zelandijo. Takrat se je pa izkazalo, da je bilo čisto v redu, da sem jih po e-pošti vprašal, kaj dogaja, ker je Singapurec narobe naslovil pošiljko in so bili že na tem, da mu jo vrnejo.

Tom-Cat ::

Pithlit je izjavil:

17track je legit.

Ni legit... pri meni je ze 3x blo "kao" dvignjeno pa nic od paketa pri meni... to nekako random generira evente :)

Okapi ::

Ampak ne 17track. Če ti Kitajec pošlje številko nekega x paketa, ni kriv 17track (ki itak samo zbira podatke, ki jih dobi pri posameznih poštah, vključno s Pošto Slovenije).

darkolord je izjavil:

klekej je izjavil:

Bojo Slovaki poslali naprej v Slovenijo. So že navajeni :)

Očala so zdaj na Slovaškem. Bomo videli kako in koliko časa bo to trajalo.

3 dni!

mancini ::

Jaz sem naročil baterijo za Logitechovo miško. Čez uro dve pa sem ugotovil da za nedelovanje ni kriva baterija ampak je bil krivec pretrgan kabelček.
Naročilo sem nato preklical, še preden so ga oni obdelali. To je bilo 15.6, torej pred 2 dnevoma.
Kdaj bom dobil povrnjen denar ali moram komu kaj še posebej javiti

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mancini ()

Ni treba javiti, traja od nekaj dni pa do kakšnega tedna ali več ...

Kaj se dogaja? So Slovaki poslali kar nazaj na Kitajsko?

Kje se paket dejansko nahaja?:
««
24 / 197
»»