» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
10 / 197
»»

trnvpeti ::

Sej si opazil, da si na lepe poste dobil razlage, razmisljanja?

St235 ::

Tako kot sem opazil, da so bile vse razlage in razmišljanja brezpredmetna in pomanjkljiva, na kar sem te že večkrat opozoril, pa ti še ni zneslo podat kakršnekoli obrazložitve, ki bi vsaj približno spominjala na inteligentno bitje.

trnvpeti ::

Še malo, pa bos na dobri poti :)

turk1990 ::

Danes sem prejel 6 obvestil od carine..:D Vsi pakeri vrednosti 5-13€. Super...

dzinks63 ::

Debato sem puščal odprto v upanju, da boste zadevo razčistili in da se bo medsebojno obračunavanje prenehalo, tema je jasna, zadevo o pravilno izpolnjenih papirjih nadaljujte v temi Carina

vilonja ::

Mogoče kdo ve, kje bi kupil poceni 64gb sdhc kartico za lumio 735.
Pogoj je tudi, da je dovolj hitra, da ne bo upocasnevala telefona.

Pithlit ::

V trgovini. Pa še tam tvegaš da te nategnejo.

Če boš prek neta kupoval... testiraj takoj ko dobiš domov in sproži dispute če ni vse tko kot je treba.

Telefon pa načeloma nima veze s hitrostjo kartice. Aplikacije so na notranjem polnilniku, media na kartici. Pa bo vse teklo enako hitro kot prvi dan. Če dost fotkaš je fajn da je kartica čim hitrejša... ampak kaj več od class 6 ni nujno potrebno. Je pa razlika v ceni med class 6 in class 10 majhna. Tko da je skoraj logično da se vzame hitrejšo.

Jaz sem pri njih vzela in je bilo vse tko kot je treba (hitrost, velikost...). Ni pa aliexpress, žal. Niti ni moja dobra izkušnja garancija.
Life is as complicated as we make it...

Kazooki ::

Jaz sem do sedaj skos naročevala preko ebaya, ampak sedaj bi pa nekaj iz AliExpressa. No in ko hočem naročit tam želi pač vse podatke. Pod City je tudi State/Province/Region. In ko tja dam še enkrat Slovenija, me ne spusti čez.

Za ta izdelek mi tudi izračuna poštnino, tako da pošiljajo ziher v SLO.

Kaj je fora?

ttommy ::

Kakšna fora? Najprej se registriraj in vpiši vse podatke, pa je. V čem je problem? Vsi izdelki nimajo poštnine, glej Free shipping...
Gamer

Ja saj sem registrirana, ne kupujem 1. prek spleta. Vem kdaj je poštnina in kdaj ne, ti jo pač imajo in piše da pošiljajo v SLO.

Ko vpisujem podatke za naročilo dam state/province/region tudi slovenia, potem mi ko kao oddam naročilo mi pa zgoraj najprej napiše "Sorry nothing is avalible to order right now" zraven izdelkov pa v rdečem okenčku "This product can not be shipped to the selected region". Ni mi jasno zakaj noče kao slovenije sprejet, če imajo označeno da pošilja, pa še takoj mi poštnino zračuna s china air mail. Tudi izdelki so kao na zalogi, ker ko ga kliknem napiše koliko jih je še na razpolago.

In to mi dela pri katerem koli izdelku, različnih prodajalcev, ko poskušam oddat bilokatero naročilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kazooki ()

Kja če pustiš regijo prazno ali pa vpšišeš tja kraj?

Ne karkoli če pustim prazno, vpišem kaj drugega, me ne spusti me čez. Probala sem 3 različne brskalnike.

Zdaj sem probala ene 15 različnih stvari od različnih prodajalcev, ampak čisto vedno mi da isto napako. Pa recimo tako kliknem da celo piše na strani "1 / 8021 in stock" recimo, poleg tega vsi kao pošiljajo v slo. Tako da mi res ni jasno

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Imaš takole?

ja isto imam napisano, je prav...

to je recimo artikel, kjer se vidi koliko jih je še na voljo in da gre v slovenijo

pa te napake ki mi jih javlja

Zgodovina sprememb…

Sriple Tix ::

Pod state/province/region sem jaz napisal Gorenjska in nikdar nisem imel podobnih težav.

korenje3 ::

a če komu na carini vedno nabijejo 5€ ekstra ekstra davka?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Po naročilu artikla pošlji Kitajcu še mail, naj na tisti deklaraciji, ki je na paketu, točno navede, kaj le-ta vsebuje.

MIHAc27 ::

korenje3 je izjavil:

a če komu na carini vedno nabijejo 5€ ekstra ekstra davka?

Nope... za kakšne vrednosti pa naročaš, in kako je označen paket? Nad 22€ vrednosti boš vedno plačal (razen če paket spregledajo ).

korenje3 ::

zdej so mi odgovorili na pritožbo...
poleg davka na vrednost paketa je še davek na "sorazmerne stroške pošiljanja".
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Nisem te razumel, meni so včasih poslali poizvedbo, kaj je v paketu, če ni bilo na deklaraciji to označeno in mi zaračunali približno 5€ (+/- par centov).

Anney ::

Ker sem prvič nekaj naročal iz Aliexpress-a me zanima sledeče, kaj pomeni tole na sliki?
Da ima prodajalec toliko časa, da odpošlje paket? Ker od sedmih naročil sta bili šele dve odposlani, od naročila in plačila pa je že 4 dni. Ker sem navajen bolj na ebay (kjer odpošljejo takoj), mi je tole malce čudno. Je pa vse iz kitajske.

Kitajci majo novoletne počitnice...

Ja, na aliexpress ima prodajalec čas da se odzove na ponudbo. Če tega ne stori potem se avtomatično vrne denar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

krop ::

Mene pa zanima, če naročim prek sp-ja. Kaj je potem z ddv. A je že kdo probal?

St235 je izjavil:

Ja, na aliexpress ima prodajalec čas da se odzove na ponudbo. Če tega ne stori potem se avtomatično vrne denar.

Carji, prvič, zadnjič in nikoli več me ne vidijo na aliju. :)

Zakaj? A zato ker ti težko spizdijo keš... ker ga v bistvu niti vidijo ne dokler ti ne rečeš da je vse kul? Al zato ker majo praznike trenutno?

Magic1 ::

anney, ti kar pojdi v Mercator in tam kupuj. Imaš v rokah še predno plačaš...
Magic

SumTingWong ::

Sriple Tix je izjavil:

Po naročilu artikla pošlji Kitajcu še mail, naj na tisti deklaraciji, ki je na paketu, točno navede, kaj le-ta vsebuje.

Kaj moram napisati Kitajcu, da napiše na paket? Artikel in cena? Če naredim to, me ne bodo iz pošte/DHL klicarili, da naj jim pošljem kopijo računa?

Pithlit je izjavil:

Zakaj? A zato ker ti težko spizdijo keš... ker ga v bistvu niti vidijo ne dokler ti ne rečeš da je vse kul? Al zato ker majo praznike trenutno?

Zato ker imajo čudno politiko posovanja in, če mi s kartice trgajo denar naj izdelek gre pravočasno brez nepotrebnega zavlačevanja prodajalcev (15-20 dni časa za odpošiljanje, pa še to ne veš ali bo odposlal ali ne). Na ebayu teh težav še nikoli nisem imel in je bil izdelek odposlan v največ dveh dneh, cene pa so tako ali tako enake.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Anney je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Zato ker imajo čudno politiko posovanja in, če mi s kartice trgajo denar naj izdelek gre pravočasno brez nepotrebnega zavlačevanja prodajalcev (15-20 dni časa za odpošiljanje, pa še to ne veš ali bo odposlal ali ne). Na ebayu teh težav še nikoli nisem imel in je bil izdelek odposlan v največ dveh dneh, cene pa so tako ali tako enake.
Koliko časa ima prodajalec, da odpošlje zadevo, vidiš vnaprej. Poleg tega v nasprotju z ebayem prodajalci ne dobijo denarja, dokler ne potrdiš, da si zadevo prejel in je OK (oz je tako odločeno v morebitnem sporu).

Pa aliexpress prodajalci obvezno pošiljajo s trackingom, tako da so cene v resnici nekoliko nižje.

profii ::

Mogoče kdo na tekočem glede salomonk? Včeraj sem iskal speedcross3 ampak je nekaj zelo malo izbire, vsi prodajalci ki so imeli prodanih 100+ parov so izginili. Mogoče razlog dopusti?

Edit:

Priporočate mogoče kaj drugega, podobnega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: profii ()

Zakelinho, napisi naj ti v izogib tezav s carino natancno specificira, kaj vsebuje paket.

V iskalnik sem napisal 'zapatilas' in prvi zadetek http://www.aliexpress.com/item/2014-New... :)

Anney je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Čudno... še nisem zasledil, da bi imel prodajalec več kot 1 teden časa, da sploh odpošlje. Opcijo za podaljšanje seveda je, ampak do sedaj je samo 1 prišel sploh blizu tega (odposlano na 6. dan po naročilu).

Večinoma pošljejo 2-3. dan.

Ampak če imaš raje ebay, pač kupuj tam.

MIHAc27 je izjavil:

Čudno... še nisem zasledil, da bi imel prodajalec več kot 1 teden časa, da sploh odpošlje.

Pa počitnice imajo no... Sej na ebayu tud pol kitajcev trenutno sploh ne dela.

Danes je šlo na ebayu vse naprej, počitnice so bile do danes, na aliju pa še čakam. Do 20 dni imajo časa pri dolečenih izdelkih, po večini pa do 14 dni. Odposlana sta bila samo dva izdelka v roku 2 dneh. Verjamem pa, da bodo odposlali vsi, samo moti me ker, če izdelke naročiš jih potrebuješ čimprej, prodajalci pa si vzamejo čas.

Potrebuješ čimprej... in naročaš s kitajce kjer dostava traja bog-si-ga-vedi-kolk-dolgo? Dej ti koga drugega farbat.

Dostavo iz japonske dobim v najkasnejšem roku 8 dni (arikel, ki ga potrebujem večkrat), dostavo iz kitajske dobim v roku 14-25 dni, izredno redko kdaj nad 30 dni (ostala drobnarija), vse to preko Ebaya, kjer odpošljejejo skoraj takoj, ko potrdiš plačilo. Jezim se samo zato, ker vem, da artikli iz teh držav hodijo dalj časa in se mi tako še dodatno zavlačuje na Aliju, ker žal tega prej nisem vedel, ker sem prvič klikal tu gor sem se opekel in se bom odslej držal Ebaya, kjer imam odlične izkušnje in dostavo v meni spremenljivem roku, ne pa tako kot na Aliju, da ima prodajalec 20 dni časa, da si namisli ali bo ali nebo poslal in potem še 30 dni, da roba prispe. Ta sistem mi nikakor ne odgovarja in ne farbam nobenega, sem pač mislil, da je enako kot ebay, samo drugo ''pakovanje''. Žal se na napakah učimo in če bi naročal na ebayu bi vsa roba zdaj že potovala.

Pa hvala vsem za odgovorje, jaz pa bom čakal na shipping maile še naprej. :)

Res so tu casovni roki precej odvisni od srece in ce se s tem sprijaznis OK, sicer gres drugam, kar je seveda vsa lepota online (in tudi klasicnega) nacina kupovanja. Jaz sem presenetljivo dobil zadnjih pet izdelkov, narocenih tik pred njihovim novim letom, v stirinajstih dneh od placila, po drugi strani pa mp3 predvajalnik za 2 evra cakam ze mesec in pol :).

Lej no... počitnice imajo. Dej se pomiri. Večina jih ima fraj do ponedeljka in pol začnejo furat naprej. Tud na ebay-u.

Glede pošiljk s kitajske pa... ti ne verjamem da si sploh vse dobil, kaj šele da večina rabi tolk pa tolk. S kitajske pač lahko pride kadarkoli v roku dveh mesecev. Včasih nikoli. Včasih pa po kake pol leta. Lej to, tudi z ebay-a. Tko da karkoli "potrebuješ čimprej" nimaš kaj s kitajske naročvat. S kitajske se naroča stvari za katere nima veze a pride čez 2 tedna al pa čez en mesec (razen če pošiljaš prek kurirja, pol lahko vsaj približno veš kdaj bo stvar pred vrati). Mogoče si se narobe izrazil.

Drugo je pa to da je aliexpress zelo podoben ebay-u (no, ne tolk grozno). Vsak prodajalec ti lepo napiše v roku kolko dni bo poslal. Če ti tega ne prebereš je to tvoj problem. Večina jih tudi na aliexpress pošilja v roku 2-3 dni.

Mene počitnice kot kupca ne zanimajo, na ebayu so imeli določeni prodajalci dopisano do kdaj jih ni in danes, ko so prišli je bilo vse nemudoma odposlano, to je zame profesionalno in vem, da bom dobil v roku prej kot meseca dni, saj kakor ti pišeš misliš da naročam prvič, pa se žal motiš, imam mesečne nakupe in ja, do zdaj sem dobil popolnoma vse, tudi 1x1 cm veliko stvar in stvari za par amerišlih centov. Zame čimprej ne pomeni takoj, ampak v njim spodobnem roku torej do 30 dni zato me motijo tisti roki odpošiljanja (14-20 dni) za katere žal nisem vedel (se nisem pogljabljal, videl sem jih šele v košarici) teh pa na Ebayu ni. Javim, ko dobim robo, v nadaljne debate na tvojem nivoju se ne spuščam. lp

Random link:
http://www.aliexpress.com/item/Wholesal...

Pod shipping method imaš lepo zapisano:
"ships out within 11 business days"

Več ali manj enako kot imaš to objasnjeno na ebay. Če ne vidiš al pa se ti ne da brat dokler ni prepozno si si pač sam kriv.

Naslednji random link:
http://www.aliexpress.com/item/Ovleng-X...

"ships out within 5 business days"

Še en:
http://www.aliexpress.com/item/ZTE-Blad...

"ships out within 7 business days"

Jaz verjamem da ni tvoje prvo naročilo. Ampak obnašaš se pa kot da bi bilo. Preden karkoli kupiš se prepričaš kakšna je situacija. Če ti ne paše greš drugam. Ampak glede na to da čisto lepo piše vse črno na belem res ne vem kje je problem (razen tega da je v tebi).

Vsem ostalim je precej jasno da tisti rok (14-20 dni) ni univerzalen ampak je odvisen od prodajalca do prodajalca. Ja, so tudi taki ki odpošiljajo "within 30 business days". Pa taki ki odpošiljajo "within 2 business days". Glej no glej... glih tko kot ebay. Si moreš mislit, a?

Tole je iz 129 naročil na aliexpressu:
 Srednja vrednost 3, std. deviacija 2

Srednja vrednost 3, std. deviacija 2

Tukaj so vmes vsi vikendi, njihove počitnice itd ...

Na eBayu je sicer povprečni čas malo manjši, vendar tam prodajalci precejkrat označijo zadevo kot poslano, preden jo v resnici odpošljejo. Tracking number (kjer je na voljo, na AX je to praktično vedno, na eBay samo pri dražjih zadevah ali za doplačilo) pokaže precejšen razkorak med časom, ko ima pošta zabeležen sprejem in označenim časom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Pod črto nekih groznih razlik v glavnem ni. Kar se pošiljanja tiče.

Hm sedajle sem se spomnil, da enkrat se je pa že zgodil, da sem dobil popravljeno tracking številko.
Se mi je zdelo malce čudno, ampak sem vse normalno dobil.

Možno, da so mi dali fejk iz ravno takega razloga, ker obstaja folk kot anney, ki pizdi če ni odposlano takoj naslednji dan? In ko so res odposlali, so mi dali pravo cifro.

mimo ::

prvič naročam iz aliexpressa , pa vidm da ste tukaj že kr izkušeni nekateri, pa bi samo uprašou če je tale telefon varno naročit (glede carine pa samga izdelka, če ni to kakšna prevara)
že v naprej hvala če se bo kdo odzval :)

http://www.aliexpress.com/store/product...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mimo ()

Magic1 ::

mimo je izjavil:

prvič naročam iz aliexpressa , pa vidm da ste tukaj že kr izkušeni nekateri, pa bi samo uprašou če je tale telefon varno naročit (glede carine pa samga izdelka, če ni to kakšna prevara)
že v naprej hvala če se bo kdo odzval :)

http://www.aliexpress.com/store/product...

http://www.xiaomishop.com/28-eu-direct
Ne s Kitajske naročevat, če dobiš v parih dneh iz EU za podoben denar.
Magic

Ja bi bilo res bolje z Magicivega linka naročit, ker potem najbrž ne plačaš carine, ampak samo davek. Ali se pa motim? Za firmo Xiaomi je pa tako- bo zrasla v giganta.
Gamer

SumTingWong ::

Plačaš samo poštnino, če je iz EU Warehouse. Tako da 170$ + kakšnih 20$ poštnine, pa si na 170€. Kar je zanimivo, da še vedno drži ceno. Jaz sem recimo septembra lani kupil za isti denar ta telefon.

ttommy je izjavil:

Za firmo Xiaomi je pa tako- bo zrasla v giganta.

Xiaomi je gigant.

Ker mi aliexpress pri vsakem plačilu ponuja shranjevanje kartice in varno upravljanje z njo, me zanima ali je to varno?
Sam si mislim, da ni in to vedno preskočim. Raje vedno ročno vnašam podatke mešano z uporabo fizične in virtualne tipkovnice.
Pa vi?
Gamer
««
10 / 197
»»