» »

Naročanje preko Aliexpress

Naročanje preko Aliexpress

««
11 / 197
»»

MIHAc27 ::

Ja jaz tudi ne, čeprav ima Prepaid Visa kartico... Se je že zgodilo, da je sine igral isto igrico kot je videl očeta (brez dovoljenja in nadzora)... in seveda porabil teško privarčevane resorce v 5 minutah za 'brezveze'. Je sledil Ragequit.

Če je tisto znal, ni vrag da ne bi znal tudi izpeljati naročila, če bi me parkrat videl, kako gre.

bela120 ::

Jaz sproti vnašam podatke kartice le na hišnem računalniku ker ga uporablja tudi najstnica če pa gostujem na računalniku staršev pa ne pustim notri vsa gesla in vse ker je tako malo možnosti ,da bi kaj naročila.Je pa itak tako ,da imam predplačniško viso tako da problemov ni

flameir ::

Anney je izjavil:

Mene počitnice kot kupca ne zanimajo, na ebayu so imeli določeni prodajalci dopisano do kdaj jih ni in danes, ko so prišli je bilo vse nemudoma odposlano, to je zame profesionalno in vem, da bom dobil v roku prej kot meseca dni, saj kakor ti pišeš misliš da naročam prvič, pa se žal motiš, imam mesečne nakupe in ja, do zdaj sem dobil popolnoma vse, tudi 1x1 cm veliko stvar in stvari za par amerišlih centov. Zame čimprej ne pomeni takoj, ampak v njim spodobnem roku torej do 30 dni zato me motijo tisti roki odpošiljanja (14-20 dni) za katere žal nisem vedel (se nisem pogljabljal, videl sem jih šele v košarici) teh pa na Ebayu ni. Javim, ko dobim robo, v nadaljne debate na tvojem nivoju se ne spuščam. lp

Res sočustvujem s tvojimi sodelavci/strankami.

Človek, zunaj je sonce, pomlad je pred vrati, ti pa težiš kle čist za brez veze. Če ti nekaj ni všeč, imaš vedno izbiro b, c, č, d... Torej izberi eBay. Ali pa, kot ti je že nekdo napisal, pojdi v big bang, tam dobiš vse še preden plačaš.

Anney ::

Te dni je res pomlad, a ko sem to pisal je še ni bilo, pa ne rabiš skrbet za moje fizične aktivnosti, jih je dosti, vseeno hvala.
Nič kaj drugega nisem želel napaisati, kot pa samo to, da mi ta sistem ne odgovarja zato bom pač ostal na Ebayu.

Btw: Kar sem naročil na Ebay-u, sta dve stvari že prispeli, včeraj (od skupno 7mih), na Aliju dve pošiljki še sploh odposlani nista bili (od skupno 8mih).

flameir ::

Ali je za malenkost cenejši in zato tud malenkost dalj potuje. Ali je bilo odposlano ali ne, pa ni točno navedeno niti na ebayu, niti na aliju. Sam še zmer sem mnenja, da če nekaj hočš v treh dneh, naročiš na amazonu, kitajci so pa za en mesec. Kakor komu pač, zato pa imamo konkurenco. ;)

bela120 ::

Točno tako pri aliju pač računam tisti mesec ,da roba pride je pa res ali cenejši od ebay kitajcev.Tako ,da zame osebno je ali zakon.Drugače ima pa ali varovalko ,da če ne odpošljejo robe v določenih dneh ti vrnejo denar in ga res vrnejo bp

Sej vrnejo, tudi če je kaj narobe. Jaz sem naročil 3 izdelke pri enem trgovcu, v paketu sta bila pa samo 2... lepo despute, čez par dni je že bilo vrnjeno za manjkajoči izdelek...

modni95 ::

Pozdravljeni. A mogoče kdo ve ali lahko na pošti lahko pošljem denar preko western union-a ? Hvala.

Čimdlje proč od Western Uniona. To so same nategancije v 99% razen, če ne gre za družinskega člana.
https://slo-tech.com/forum/isci/?q=west...

modni95 ::

Vem... Za družino gre..Ali lahko na pošti plačam ? LP

Preden čakaš na odgovor, preleti tiste teme , ki so odprte in boš videl kako in kaj, gre pa 100% preko banke, za pošto ne vem, pač greš na banko.

frupek ::

zanima me glede šprotne obutve tekaške copate, katere znamke se naj nebi kupovale zaradi carine. Izdelek mora bit original ? Npr Nike ali adidas
hvala za odg. Lp mitja

Jaz ti firme a la Adidas in Nike odsvetujem. 99% je ponaredkov in tu imaš lahko težave. Če je pa ena X firma ali brez oznak...potem pa kar.

kihc ::

Zdravo,

ali bi bil kdo pripravljen zaupat kakšnega preverjenega prodajalca za oblačila, npr. za "hoodie-i" - da je kvaliteta ziher ok?

Nazadnje ko sem naročil sem dobil nek res crap material. Neka sintetika, na oblačilu sploh ni bilo oznak materiala - prodajalec je trdil da gre za bombaž. Da velikosti sploh ne omenjam - naročil XXL (po posvetu s prodajalcem) - jopa je bila skoraj prekratka in občutno preširoka.

Hvala in LP
x

Hk416 ::

Mogoče malo butasto, ampak vseeno. V kateri valuti keširajo na aliju?

Privzeto $ ampak v zgornjem desnem kotu itak lahko nastaviš "Ship to" državo in valuto z katero želiš plačati, in v kateri ti prikazuje vrednosti.

Itak to potem verjetno pretvorijo v kitajsko valuto.

profii ::

Ste kaj opazili razliko v cenah zaradi tečaja dolarja? kaj manj naročate?

Zase lahko rečem da bom za večje nakupe kar malo počakal.

Jaz premalo nakupujem, da bi kaj posebnega opazil. Sem pač eden tistih, ki so imuni na bajne popuste.
Mene zanima samo dejanska končna cena (in ja na aliju se mi zdi, kot da imajo konstantno neke popuste). Če je ugodno in rabim kupim, če ni pa ne kupim. Simpl as that. Bi bilo pa seveda za nas bolje, če bi bil € vreden veliko več kot $

Pithlit ::

MIHAc27 je izjavil:

Bi bilo pa seveda za nas bolje, če bi bil € vreden veliko več kot $

To ni čisto res. Je pa stvar druge debate...
Life is as complicated as we make it...

PurplePapet ::

http://www.aliexpress.com/item/Razer-Go... Tole bi naročil, seveda gre za ponaredek, pa me zanima če je možno da cariniki uničijo izdelek potem moram pa še plačati kazen in stroške uničenja?

jakan123 ::

Naši cariniki te firme verjetno sploh ne poznajo. Če pa že zasežejo pa jim samo pošlješ izjavo, da se strinjaš z uničenjem.

Okapi ::

Lahko pa jim rečeš tudi, naj dokažejo, da je ponarejeno. Me prav zanima, kdo se bo trudil z dokazovanjem ponaredka za podlogo za miško.:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

hojnikb ::

In potem ti rečejo, "dokaži, da je original" :)
#brezpodpisa

Okapi ::

Na srečo živimo v pravni državi in morajo oni dokazati, da je ponaredek, ne ti, da je original.

O.

Sriple Tix ::

Nič se ne zgodi, če ti cariniki zasežejo nek izdelek. Naročil sem teniske za najdražjo, ki niso imele niti ene same oznake, torej sem predvideval, da so "no name", vendar so cariniki vseeno ugotovili, da so ponaredek nekega Nike modela. Domov sem dobil razlago njihovega sklepa, kjer je pisalo, če se v ... ne vem, tridesetih dneh ... ne pritožim, bodo zadevo avtomatično uničili. Po defaultu ne verjamem vsega, kar mi servirajo, zato sem še poklical na priloženo številko in prijazna gospa je zagotovila, da mi primeru, ko se strinjam z uničenjem, ni treba storiti ničesar, saj po določenem času to storijo oni. Nobene kazni, nobenih zapletov ... ničesar, pa še denar so mi Kitajci nakazali nazaj, ko sem odprl dispute zaradi ponarejene robe.

NonPlusUltra ::

Imam eno prastaro Nokio, katere že dve leti ne uporabljam zaradi preslabe baterije. Ker pa se mi še vedno zdi, da je bila bolj priročna in zame lažje uporabna od te, ki jo imam sedaj, razmišljam, da bi naročila baterijo preko Alija (ne zdi se mi smotrno kupiti jo pri nas, ker bi me stala trikrat več, kot je vreden sam telefon).
Ker sem glede tehnologije pravo teslo in se mi ne sanja, mi lahko kdo svetuje, na kaj naj bom pozorna? In če se komu da na hitro preleteti seznam kompatibilnih, katero naj vzamem. Telefon je Nokia 6300.
http://www.aliexpress.com/premium/6300....

Thanks.
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."

Superboyy ::

profii je izjavil:

Ste kaj opazili razliko v cenah zaradi tečaja dolarja? kaj manj naročate?

Zase lahko rečem da bom za večje nakupe kar malo počakal.

Še vedno je cena 1/3 - 1/2 cene naših dilerčkov. Odvisno tud od produkta.

@NoNickName ... jaz sem samo pogledal oznako za baterijo BL-nekaj, ki je pisala na bateriji. 3€ in en mesec kasneje je že delala v Galaxy S3 ... in po 1 letu še vedno super dela.

Vzami najcenejšo, in pravilen model in to je to.

NonPlusUltra ::

MIHAc27 je izjavil:

@NoNickName ... jaz sem samo pogledal oznako za baterijo BL-nekaj, ki je pisala na bateriji. 3€ in en mesec kasneje je že delala v Galaxy S3 ... in po 1 letu še vedno super dela.

Vzami najcenejšo, in pravilen model in to je to.

Thanks.
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."

SumTingWong ::

FlashDeals ... Znajo prodajat zanimive stvari za euro, dva. Zanima me pa kako poteka, če naročiš preko večih prodajalcev. Se to kje skupaj nabere pa potem pride v Slovenijo, ali vsako posebaj pride? Če se nabere, kakšen je delivery time ponavadi? Tisti, ki ima najdaljšega?

korenje3 ::

a je kdo opazil da kitajci postajajo vedno dražji?
upam da bo kmal africa-express.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

hojnikb ::

to je sam rast dolarja..
#brezpodpisa

ezikielrage ::

korenje3 je izjavil:

a je kdo opazil da kitajci postajajo vedno dražji?
upam da bo kmal africa-express.

€uro propada, drugače se stvari kar lepo cenijo pri kinezih (vsaj kar gledam kakšno elektroniko).

Bellzmet ::

In kaj ima rast dolarja veze z ceno, ki je objavljena na njihovih straneh (če je cena v dolarjih)? Zaradi konkurenčnosti bi se ta cena morala sedaj kvečemu znižati.

Da porabiš več denarja se vidi šele takrat, ko zadevo plačaš in daš več eurov za isto dolarjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

koyotee ::

Se nedolgo nazaj si za 10€ dobil 14,4$ zdaj pa dobis manj kot 11$, stekas?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Hm še enkrat preberi moj post.

PurplePapet ::

Danes daš za 1000USD vreden izdelek 924EUR, 1 leto nazaj si pa za 1000USD dal 727EUR, vidis razliko?

Zgodovina sprememb…

In? A to pomeni da kitajci dražijo svoje izdelke (kar je izvirni greh te debate)? Al pa mogoče to pomeni da izdelki stanejo čist isto, sam mi plačamo več ker pač uporabljamo napačno valuto? Meni je stvar jasna... nekaterim očitno ni.

Pithlit je izjavil:

In? A to pomeni da kitajci dražijo svoje izdelke (kar je izvirni greh te debate)? Al pa mogoče to pomeni da izdelki stanejo čist isto, sam mi plačamo več ker pač uporabljamo napačno valuto? Meni je stvar jasna... nekaterim očitno ni.

Ja cena gre gor zaradi padanja evra. Ne govorim da je danes 1€=0.9$, ampak prodajalec mora upoštevati tudi kakšna bo konverzija jutri, kar tebi več kot očitno ni jasno.

Hur dur i iz IQ mor dan men.

koyotee ::

Ma pithlit se itak skos neki usaja za brezveze.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Ne govorim da je danes 1€=0.9$, ampak prodajalec mora upoštevati tudi kakšna bo konverzija jutri, kar tebi več kot očitno ni jasno.

Tole je bedarija. Kar poslušajte Pithlit.

ezikielrage je izjavil:

ampak prodajalec mora upoštevati tudi kakšna bo konverzija jutri, kar tebi več kot očitno ni jasno.

Aja... točno... prodajalec mora znižat ceno zato da tebe konverzija ne udari okol kepe?

Pejd dolarje zaslužit pa plačaj z njimi dolarsko ceno... in ne bo zadeva nič dražja kot je bila 3 mesece nazaj. Al pa pejte kredite v frankih jemat.

Prodajalec ima svojo ceno. Na aliexpress pač v dolarjih. Boli njega patak za to v kateri valuti ti plačuješ. On nima kaj skrbet za to da boš ti cenej skoz prišu. Valutno tveganje itak 3/4 folku ni niti približno jasno pol pa jokajo po forumih.

*mimogrede* afrika-express ne bo nobenemu nič pomagal dokler bodo cene v dolarjih. Kupujte evropsko robo če se hočete izogibat takšni 'rasti' cen.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Draga moja Pit. Kitajski prodajalci poslujejo globalno, zato jih stanje valute na ciljnem trgu še kako hudičevo zanima. Morda te bo šokiralo že to, ko ti povem da Free Shipping ni dejansko zastonj?! Made in China pa dejansko ne pomeni 100% narejeno na Kitajskem!!! misli globalno, ne le lokalno na tistih 10ccm3 tvoje možganske kapacitete

Se bom pa raje izključil iz te debate, ker mi ni čisto nič težko priznati da tvoji sorti nisem sposoben in voljan razložiti niti osnovnošolske matematike niti zdrave pameti. Si preveč nestrpna.

ttommy ::

Sodelavec je naročil Salomonke za 32€ potem je pa dobil za plačat carino 21€ (je moral poslati račun). A ni bilo rečeno, da je do 150€ samo davek?
Gamer

jakan123 ::

Računajo ti še obdelavo pošiljke.

SumTingWong ::

Carina je nad 150€. Davek nad 22€. Ne vem pa kako je na 21€ davka prišel. Morda 11€?

ezikielrage je izjavil:

Kitajski prodajalci poslujejo globalno, zato jih stanje valute na ciljnem trgu še kako hudičevo zanima.

Zanimivo. Prodaja teče na Kitajskem... ampak po tvoje bi oni morali imet na izdelku različno ceno za praktično vsako državo posebej. Jaz bi kake Venezuelske cene... al pa, ne vem, Bangladeške...

Zakaj se mora kitajski prodajalec prilagajat tvojemu (pa venezuelskemu in bangladeškemu) valutnemu tveganju? On bo dobil dolarje... in to v vsakem primeru enako količino, ne glede na to iz katere države je kupec.

A če greš ti za gastarbajterja v srbijo boš tud delal za tistih 200€/mesec? Al boš trdil da ti morajo nemško plačo nakazat?

Sriple Tix ::

Boh, a je res treba vsako temo zasmetiti z nekim prepucavanjem?

ticom ::

Naj mi prosim nekdo pove katero številko kolesarskega dresa naj naročim, če nosim sedaj L. mere 175/86g.

Lp

Nekateri prodajalci imajo tabelice z merami (ok za majice ne vem... verjetno tudi).
Zelo fino je prebrati tudi komentarje. Včasih kdo omeni katero številko je kupil, in katero dejansko nosi.

Je pa pogosto njihov L naš M. Če hočeš imeti oprijeto bo verjetno L ok, drugače skoraj bolje da vzameš XL.
««
11 / 197
»»